הרופא שסולק ממכבי: מסוכן לחולים או מציל חיים?
יום לאחר חשיפת סיפורו של רופא המשפחה, שמטופליו הצטלמו כשהם גוזרים את כרטיס "מכבי" שלהם במחאה על סילוקו, טוען עורך הדין של הקופה כי בשנה האחרונה היה הרופא מעורב בשני אירועים מסכני חיים. מנגד, מטופל ותיק שלו טוען כי רבים מעידים שהרופא הוא איש מקצוע מעולה שהציל חיים רבים. צפו בדיון הסוער באולפן ynet
יממה לאחר שכתב ynet איתי עמיקם חשף את סיפורה של קבוצת המטופלים שהצטלמו כשהם גוזרים את כרטיסי החבר במכבי כמחאה על סילוקו של רופא המשפחה ד"ר צבי וורטר מקופת החולים, התארחו באולפן ynet אסי מזרחי, מטופל של ד"ר וורטר מזה שלושה עשורים, עורך דינו של הרופא אוהד שלם, ועורך הדין של מכבי - יוחאי הורוביץ.
מזרחי מספר על רופא ותיק שבזכותו אלפי לקוחות הצטרפו למכבי: "פציינטים האמינו בו. זה איש מקצוע מהמדרגה הראשונה, בעל יכולת אבחון רפואי, בן אדם שמסתכל בגובה העיניים. יש אנשים בקבוצה שכתבו שהוא הציל את חייהם".
-אם הוא יעזוב, אתה תעבור איתו לאן שהוא יילך?
"קבוצת התמיכה בפייסבוק מונה היום כמעט 1,000 אנשים. אנחנו נשקול את זה, ומדובר פה במאות אנשים שיעזבו את מכבי וינהרו אחריו לכל קופה שהוא יעבוד בה. מטופלים שלו שעזבו את תל אביב ממשיכים להגיע אליו מכל הארץ. זה מעיד על האהבה וההערכה אליו".
"הרופא עבר על החוק"
לטענת עורך הדין הורוביץ, שמייצג את מכבי שירותי בריאותי, הסיבה העיקרית לסילוקו של ד"ר וורטר היא "היעדר תיעוד טוטאלי": "אני מקבל את התחושה הסובייקטיבית של אסי, ומכבי מכבדת אותה וגם את ההערכה של המטופלים אליו, אבל זה לא מספיק. יש פה סטנדרטים רפואיים שוורטר לא עמד בהם שלא רק מכבי הציבה לו, אלא גם החוק. הנושאים האלה קשורים בהיעדר תיעוד טוטאלי. גם בתי המשפט אמרו שהתנאי הראשון לתת למטופל שירות רפואי הוא שיתעדו את מה שהיה".
- למה הוא לא מתעד?, שאלתם אותו?
"דיברו איתו שנים, מ-2010. בבית המשפט הוא אמר שהוא לא חשב שמכבי תעשה עם זה משהו"
-וזה עומד רק על זה?, על זה שהוא לא תיעד? הגיעו אליכם תלונות של מטופלים?
עו"ד הורוביץ: "ממש לא. היו שני אירועים מסכני חיים, אני לא יכול להתייחס אליהם בשלב הזה, שהיו בשנה האחרונה. רק חשוב להבין ששקלו את הדברים האלה בכובד ראש מספר רופאים. היה גם שימוע".
"אף רופא לא מתעד"
לטענת עורך הדין שמייצג את ד"ר וורטר, אוהד שלם, ד"ר וורטר לא היה הרופא היחיד במכבי שכשל בתיעוד המקרים הרפואיים שלפניו, אלא בסך הכל נהג כמו עמיתיו לקופה. "כשאמרו לד"ר וורטר שהוא חייב לתעד, הוא פתח את המחשב כדי לבדוק איך רופאים אחרים מתעדים. הוא עבר רופא רופא, אבל אין תיעוד. הוא ניסה ללמוד מאחרים איך לתעד, אבל אין תיעוד. גם אצל החברים שלו לקליניקה - אין תיעוד".
עו"ד הורוביץ, אתם תתעקשו על הפיטורים של ד"ר וורטר?
"סיום ההתקשרות הוא עניין גמור. בית המשפט קבע ודחה את התביעה שלו לגבי צו מניעה".
הסיפור פורסם לראשונה על ידי כתב ynet איתי עמיקם