בילינסון: כך הושפל מנהל המחלקה ש"העז" לעבור לבי"ח אחר
הוא עמד בראש מחלקת ההשתלות בבילינסון והציל את חייהם של אלפי חולים. כשהגיע לגיל 67 ביקשה ההנהלה מפרופ' איתן מור: תפרוש. הרופא הפגוע, שרצה להמשיך, "נחטף" על ידי המרכז הרפואי שיבא, וכשהגיע לסידורים אחרונים בבילינסון לווה על ידי מאבטחים. רופא בבית החולים: התנהגו אליו כמו לעבריין. ההנהלה: חסמנו את דרכו למערכות מידע רגישות
למה מצפה רופא בכיר שעובד בבית חולים שנים ארוכות ומציל את חייהם של אינספור בני אדם? בוודאי שלא ליחס המשפיל וכפוי הטובה שקיבל פרופ' איתן מור.
הרופא הבכיר עמד עד לאחרונה בראש מחלקת ההשתלות בבית החולים בילינסון בפתח תקווה, המרכז הרפואי שבו מתבצעות 70% מההשתלות במדינת ישראל. את מרבית ההשתלות, שהובילו להצלת חיים של אלפי חולים, ביצע פרופ' מור בעצמו.
בשל הצלחותיו ויחסו החם לחולים הוא קנה לעצמו שם של אחד המשתילים המובילים בישראל, גם מבחינה מקצועית וגם אנושית, וגם בקהילה הרפואית הבינלאומית הוא זכה להוקרה ולמעמד רם.
לפני כשנה, כשהתקרב לגיל הפרישה (67), ביקשו ממנו בבית החולים לצאת לגמלאות והודיעו לו כי החליטו למנות במקומו מנהל צעיר יותר למחלקת ההשתלות. פרופ' מור המופתע אמר שהוא עדיין במלוא כוחו, שהוא מסוגל להמשיך לעבוד באותו מרץ ובאותה המקצוענות, וכי אין סיבה שיעזוב.
ההנהלה לא קנתה את הסבריו, וסירבה בתחילה לאפשר לו להמשיך הלאה. הוא לא ויתר, ולאחר מו"מ מול ההנהלה הושגה פשרה: הוא יישאר בבית החולים, אך יפסיק לכהן כמנהל מחלקת ההשתלות. בדצמבר האחרון חתמו הצדדים על הסכם.
הידיעה על הפסקת עבודתו של מור כמנהל המחלקה התפשטה במהירות, ומספר בתי חולים רצו לגייס אותו אליהם. בסופו של דבר הוא חתם על הסכם עם המרכז הרפואי שיבא, ובמסגרתו הוא ניסה להביא איתו כמה אנשי צוות שעבדו לצידו בבילינסון.
"יחס משפיל ומבזה"
גורמים המעורבים במקרה טוענים כי בהנהלת בילינסון, שהראתה למעשה למור את הדרך החוצה, נפגעו מהצטרפותו לשיבא, ובייחוד מכך שניסה להעביר לשם כמה מאנשי צוותו.
בשבוע שעבר הגיע פרופ' מור לבילינסון לצורך סידורים אחרונים לפני המעבר לשיבא, ונתקל בקבלת פנים צוננת ומעליבה. ברגע שהגיע הורה סגן מנהל בית החולים, ד"ר גדי נוימן, להצמיד למור מאבטחים שילוו אותו בכל צעד. נוסף לכך התבקש מור להוציא מיד מבית החולים את מחשבו האישי.
רופא בבית החולים הגדיר את היחס למור משפיל ומקומם: "לא ייאמן שכך מתנהגים לרופא בכיר שנתן את נשמתו עשרות שנים והציל אלפי בני אדם", אמר. "זה יחס מבזה ובלתי ראוי. הזעיקו מאבטחים, כאילו מדובר באחרון העבריינים".
פרופ' מור אמר: "אני מתחיל דף חדש וזה מה שחשוב. עצוב שאחרי כל כך הרבה שנים בבילינסון, זו התנהלות הנהלת בית החולים".
מבילינסון נמסר בתגובה: "פרופ' מור מעולם לא גורש מבית החולים, ולא נחסמה או נמנעה הגעתו. הוא הגיע לגיל פרישה לפני כחודשיים ולפי בקשתו התאפשר לו להמשיך לעבוד כמנתח משתיל איברים וכמנהל יחידת מחקר וקשרים בינלאומיים בהשתלות. להפתעתנו נודע לנו לאחרונה על החלטתו לעבור לבית חולים אחר ולהקים שם מערך השתלות.
"פרופ' מור ניסה לשכנע מספר עובדים במחלקה לעבור עימו ואף הודיע שבכוונתו להעביר את מאגר נתוני המושתלים ומאגרי ידע רפואיים רגישים לבית החולים השני באופן בלתי חוקי. לאור זאת, החליטה הנהלת בית החולים לחסום את גישתו למערכות המידע הרגישות, ולקבל את סיום עבודתו לאלתר".
בשיבא מתכוונים להרחיב את מחלקת ההשתלות וניתוחי הכבד, ובנוסף למור גויס גם פרופ' דניאל אזולאי, מנתח בכיר שעבד בצרפת.