שתף קטע נבחר

זיו: נפטרה פעוטה בת שנתיים - מחיידק טורף

הפעוטה הובאה לחדר המיון של בית החולים במצב קריטי ואושפזה בטיפול נמרץ ילדים. ד"ר יורי וינר מנהל טיפול נמרץ ילדים: "למרות מאמצינו הפעוטה נפטרה. על פי הבדיקות הראשוניות, עולה החשד לחיידק טורף"

פעוטה בת שנה ושמונה חודשים נפטרה הבוקר (ג'), כפי הנראה בגלל חיידק טורף. הפעוטה הובאה אמש על ידי הוריה לחדר המיון של בית החולים זיו בצפת לאחר שסבלה ממחלת חום ומצבה הידרדר. עם הגעתה לבית החולים היא אושפזה במצב קשה מאוד עם קריסת מערכות בטיפול נמרץ ילדים.

 

ד"ר יורי וינר מנהל טיפול נמרץ ילדים: "הפעוטה הובאה אמש, במצב קריטי, אושפזה בטיפול נמרץ ילדים, כאשר צוות מורחב של רופאים, אחים ואחיות פעלו להצלת חייה.

 

"למרות המאמצים נפטרה הבוקר מקריסת מערכות. על פי הבדיקות הראשוניות, עולה החשד לחיידק טורף. בשעה זו נערכות בדיקות נוספות".

 

המידע הועבר למשרד הבריאות.

 

חיידק אלים, נדיר וקטלני

"חיידק טורף" הוא כינוי לחיידק סטרפטקוקוס מסוג A — חיידק אלים במיוחד שתוקף את הרקמות הרכות ועלול לגרום למוות מהיר תוך סבל רב. מדובר במצב נדיר מאוד, אבל כשהוא מתרחש, גם אם החולים מאובחנים בזמן, לא תמיד ניתן להציל אותם.

  

כל חתך, כווייה, שריטה או עקיצה עלולים לגרום לחיידק הטורף (כמו גם חיידקים אחרים) לחדור לגוף ומשם לעשות את דרכו במחזור הדם. דרכי הידבקות נוספות כוללות עיטוש, שיעול, נשיקה או מגע עם הפרשות.

 

לאחר חדירת החיידק לגוף הוא מתרבה במהירות ומפריש רעלנים שגורמים לזיהום ולהרס נרחב ומהיר של הרקמות. בשעות הראשונות שלאחר ההדבקה מופיעים תסמינים "כלליים" הכוללים חום, חולשה, עייפות, חוסר תיאבון וכדומה. מדובר בתסמינים שאופייניים גם למחלות אחרות, ולכן קשה מאוד לשייך אותם למצב הנדיר. זיהוי ודאי של חיידק הסטרפטוקוקוס יכול להיעשות באמצעות משטח גרון.

 

התסמינים העיקריים כוללים כאבים קשים באזור החדירה של החיידק וכאבי שרירים, הופעת אדמומיות ושלפוחיות על העור, חום גבוה וכן בחילות, הקאות ותחושת עייפות. ככלל, שילוב של חום עם כאב ואדמומיות בעור צריך להדליק "נורה אדומה" .

 

הטיפול הראשוני בחיידק הטורף חייב להיות מהיר וכולל מתן אנטיביוטיקה דרך הווריד (פניצילין וקלינדאמיצין). ככל שהטיפול יתעכב כך תיהרס יותר רקמה וסיכויי ההחלמה יפחתו. עם זאת, מאחר שהחיידק גורם להרס נרחב ומהיר של רקמות, לא תמיד האנטיביוטיקה יכולה להגיע דרך זרם הדם אל האזורים הפגועים, ולכן בחלק מהמקרים יהיה צורך לכרות איברים שנפגעו כדי להציל את חייו של החולה.

 

ד"ר איתי גל סייע בהכנת הכתבה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
ביה"ח זיו
צילום: אביהו שפירא
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים