שתף קטע נבחר

איך השמיעה שלכם? בדקו באפליקציה של ארגון הבריאות העולמי

לרגל יום השמיעה הבינלאומי שחל השבוע משיק ארגון הבריאות העולמי אפליקציה אותה ניתן להוריד חינם ובה תוכלו לבדוק את שמיעתכם דרך הסמארטפון. בארגון ממליצים לבצע את הבדיקה אחת לשנה ולגשת לבדיקת רופא במקרה של תוצאה חריגה

בדיקת שמיעה דרך הסמארטפון ובחינם: לקראת יום השמיעה הבינלאומי שחל השבוע משיק ארגון הבריאות העולמי אפליקציה חדשה דרכה ניתן לאתר סימנים מוקדמים של פגיעה בשמיעה.

 

בארגון ממליצים במיוחד להיעזר באפליקציה לאלה הנמצאים בסיכון מוגבר לאובדן שמיעה, כמו מפעילי מכונות, עובדי שדות תעופה, עובדי במה, אלה השומעים מוזיקה בעוצמה גבוהה, תקליטנים ואנשים בני 60 ומעלה.

 

סימנים העלולים להצביע על חשש לאובדן שמיעה כוללים צפצופים באוזניים (טיניטוס), "אובדן מילים", הנאמרות מולכם או נטייה להגביר את העוצמה בטלוויזיה וברדיו.

 

קיראו עוד

בעיות בשמיעה: למה חשוב לטפל בהן?

מדריך: כך תזהו אם ילדכם סובל מבעיית שמיעה

מחקר: דיכאון נובע מליקוי שמיעה - איך נמנעים

 

חשיבות ביצוע הבדיקה

אבחון מוקדם של אובדן שמיעה הוא קריטי כדי לאתר חשש להימצאות בסביבה המסוכנת לשמיעה, לצד שיפור איכות החיים. "אנשים רבים הסובלים מאובדן שמיעה אינם מודעים לכך ומאבדים הזדמנויות מקצועיות וחינוכיות במהלך החיים", אמרה ד"ר אטיין קרוג, ראש המחלקה למניעת פגיעות בארגון הבריאות העולמי, "בדיקות שמיעה תקופתיות מבטיחות לזהות איבוד שמיעה ולטפל במצב מוקדם ככל האפשר".

 

האפליקציה החדשה שנקראת hearWHO וזמינה להורדה למשתמשי אייפון ואנדרואיד, כוללת השמעת 23 מספרים תלת ספרתיים בעוצמות שונות, בדומה לקולות וצלילים הנשמעים ביום יום. הקראת המספרים מלווה ברעש סביבתי, כהדמיה לרעש של היום יום. שמיעה נכונה של כל מספר תלת ספרתי מזכה בניקוד שונה, כשהתוצאה הסופית מסכמת את הניקוד ומצביעה על חשש לאיבוד שמיעה, או יכולת שמיעה תקינה.

 

שמיעה ( )

כדי להשתמש באפליקציה תתבקשו לחבר אוזניות, להקליד מספר נתונים כלליים אודותיכם, ולהתחיל את המבחן האורך כשתי דקות. במהלכו כאמור, תשמעו קריינית המקריאה באנגלית 23 מספרים תלת ספרתיים. לאחר כל הקראת מספר תתבקשו להקליד אותו. בתום המבדק תתקבל התוצאה שתצביע על איכות השמיעה שלכם.

 

 

 

שמיעה ( )
הבדיקה באפליקציה שתעזור לכם לדעת מה מצב השמיעה

 

על פי ארגון הבריאות העולמי, מעל 5% מאוכלוסיית העולם, ובמספרים: 466 מיליון איש, סובלים מפגיעה בשמיעה, מהם 432 מיליון מבוגרים ו-34 מיליון ילדים. על פי ההערכות, עד שנת 2050 מעל 900 מיליון איש, או אחד מכל 10, יסבול מאובדן שמיעה. עלות אובדן השמיעה בעולם מוערכת בכ-750 מיליארד דולרים.

 

בישראל כ- 10% מהאוכלוסייה הם לקויי שמיעה. מעל גיל 65, כשליש מהאוכלוסייה לקוי שמיעה. המדובר בכ-700 אלף ישראלים. סקר שנערך בעבר מצא עוד כי כשני שליש מהישראלים לא שומעים טוב במהלך שיחת טלפון, 60% מגבירים את עוצמת הקול במהלך תוכניות טלוויזיה, ושיעור דומה סובל מעוצמת הרעש באירועים המוניים.

 

בחנו את עצמכם: האם השמיעה שלכם בסכנה? השיבו על השאלות הבאות:

האם תוכלו לנהל שיחה עם בן שיח העומד במרחק של כ-90 ס"מ מכם?

  • האם עליכם להרים את קולכם כשאתם משוחחים?
  • האם אתם סובלים מכאבי אוזניים לאחר שעזבתם מקום רועש?
  • האם אתם סובלים מצפצופים באוזניים?
  • האם התרגלתם לרעשים חזקים שכבר אינם מפריעים לכם?

 

אם אחת מהתשובות חיובית, כדאי לגשת לבדיקת שמיעה.

 

צפו: כך האוזניות שלכם עלולות להגביר את הסיכוי לחירשות

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
בעיות בשמיעה? בידקו באפליקציה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים