שתף קטע נבחר

 

9 כללים חשובים כדי שהסלט שלכם יהיה באמת בריא

על היתרונות הבריאותיים של הירקות אין עוררין, אבל כמה צריך לצרוך ביום ובאיזה אופן כדי למקסם את היתרונות הללו? דיאטנית מסבירה

ירקות הם כמובן המרכיב המרכזי בסלט. הם עשירים בסיבים תזונתיים, בפיטוסטרולים, בוויטמינים ובמינרלים והם גם דלים בקלוריות. "לכן מומלץ להתחיל את הארוחה בסלט, כדי להגביר את תחושת השובע ולהימנע מאכילה בלתי נשלטת", אומרת הדיאטנית מריאנה אורבך משירותי בריאות כללית.

 

"בגלל שהסלט דורש לעיסה רבה אכילתו נמשכת זמן רב יחסית ובזכות היותו עשיר בסיבים תזונתיים - ההגעה לתחושת השובע מובטחת". ככה מכינים סלט מזין ומשביע:

 

סלט ירקות עם לימון (צילום: shutterstock)
עשיר בוויטמינים ובמינרלים ודל בקלוריות. סלט ירקות(צילום: shutterstock)

 

1. השתמשו בעלי חסה וכרוב

(שימו לב, העלים החיצוניים של החסה עשירים בוויטמינים יותר מהעלים הפנימיים, אל תוותרו עליהם), גבעולים (למשל בצל ירוק), מלפפון, עגבנייה ופלפלים בשלל צבעים.

  

2. אל תוותרו על מגוון הירקות

כדי ליהנות משפע ויטמינים ומינרלים, כדאי לשלב בסלט מגוון ירקות מכל הסוגים ומכל הצבעים: לכל צבע יש יתרונות תזונתיים אחרים.

 

קיראו עוד:

למנוע סרטן באמצעות תזונה: 6 המלצות

האם מסוכן לאכול פירות וירקות שהשחירו או נפצעו?

דו"ח: אילו פירות וירקות הכי מלאים בחומרי הדברה?

 

3. אל תאבדו את הוויטמינים

ויטמינים רבים מאבדים מערכם בחשיפה לאוויר ולאור, לכן רצוי להכין את הסלט סמוך ככל האפשר לזמן הארוחה.

  

4. רצוי לחתוך את הסלט גס ולא "דק־דק"

סלט חתוך דק הוא אמנם יפה, אולם מאבד יתרונות תזונתיים בשל החשיפה המוגברת לאוויר ולאור.

 

 

כדאי לחתוך גס. לא לאבד ויטמינים בגלל החשיפה לאור (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
כדאי לחתוך גס. לא לאבד ויטמינים בגלל החשיפה לאור(צילום: shutterstock)

  

  

5. חשוב להתמקד בירקות העונה

בחורף, למשל, להוסיף גזר וסלק; באביב - להוסיף שלל עלים ירוקים.

  

6. התוספת הבריאה

רוצים להפוך את הסלט לארוחה? הוסיפו לירקות קטניות כמו עדשים, אפונה או גרגירי חומוס (אפילו אלה הקלויים) וגם פרוסת לחם - והנה ארוחה. גם רצועות חזה עוף, טונה, גבינה בולגרית או ביצה ישדרגו בקלות את הסלט שלכם.

  

7. הוסיפו עוד משהו

כדי להפיק את מרב הוויטמינים בסלט אפשר להוסיף מעט שמן, טחינה, או מעט אגוזים, שקדים או גרעינים, שהם תחליף למנת שומן.

  

8. הוסיפו תבלינים

אפשר לתבל את הסלט בזעתר, שיתרום ברזל.

 

9. הימנעו מרטיבים מוכנים

מוטב להימנע מהוספת רטבים מוכנים. הם לרוב עתירי סוכר, נתרן ושומן.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ירקות זה בריא
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מומלצים