שתף קטע נבחר

פוריה: יולדת נדבקה בחצבת; 26 ילודים חוסנו

תושבת טבריה שכרעה ללדת בבית החולים פדה פוריה אובחנה כלוקה בחצבת. בית החולים חיסן 26 ילודים שהיו בסביבתה

חשש להדבקה בחצבת בחדר התינוקות: יולדת תושבת טבריה נדבקה בחצבת לאחר שככל הנראה לא הייתה מחוסנת. בית החולים פדה פוריה נאלץ לחסן את התינוקות שהיו בסביבתה.

 

המקרה התגלה היום (א'). יולדת שאושפזה בבית החולים לאחר הלידה סבלה מתסמיני מחלת החצבת.

 

חיסון (צילום: shutterstock)
תינוקות ששהו במחלקת הילודים חוסנו(צילום: shutterstock)

 

בדיקות שנערכו לה במהלך האשפוז הראו כי היא נדבקה במחלה, לאחר שככל הנראה לא היתה מחוסנת.

 

עוד בנושא:

משרד הבריאות: התפשטות החצבת בישראל - בשיאה

מפת החצבת נחשפת: כמה חולים יש בעיר שלכם?

התפרצות חצבת בניו יורק מישיבה בברוקלין - לפחות 21 נדבקו

 

בית החולים נאלצו לחסן היום 26 תינוקות במחלקת הילודים, שם שהתה האם, בשל חשש להדבקה. בין המחוסנים גם התינוק של היולדת הנגועה.

 

מבית החולים פוריה נמסר בתגובה: "בהמשך למקרי החצבת שהתגלו בימים האחרונים בטבריה, אובחנה בסוף השבוע יולדת שחלתה בחצבת . המרכז הרפואי בתיאום עם משרד הבריאות נקט בכל הצעדים הנדרשים כולל בידוד של היולדת איתור וחיסון כל המגעים. יש להדגיש כי הנושא בטיפול ובבקרה אין כל סכנה לחשיפה של יולדות או מטופלים אחרים".

 

מגפת החצבת: מפריחה ועד פגיעה נוירולוגית

נגיף החצבת עובר בקלות דרך רסיסי רוק, ועשוי לשהות בחלל החדר גם שעתיים לאחר שהאדם הנגוע שהה באזור.

 

חצבת היא מחלה זיהומית חמורה המתבטאת בשיעול, נזלת, חום גבוה, פריחה אופיינית למחלה ונגעים בחלל הפה ודלקת בלחמית העין. לאחר תקופת דגירה, שאורכת שמונה עד 12 ימים מרגע ההדבקה ובמהלכה מתפשט הנגיף בגוף, מתחיל השלב הראשון (פרודרום), הגורם לעליית חום, דלקת עיניים, פחד מאור (פוטופוביה), נזלת ושיעול.

 

חצבת (צילום: shutterstock)
עוברת דרך רסיסי רוק - חצבת(צילום: shutterstock)

 

אצל 70-50 אחוזים מהחולים יופיעו נגעים אדומים-כחולים על החלק הפנימי של הלחיים ובחלל הפה. אלה נגעים ייחודיים למחלה, הקרויים "נקודות קופליק". נגעים אלה עלולים להתפשט אל השפתיים, החניכיים, החיך, העפעפיים והנרתיק.

 

הפריחה מתחילה סביב המצח, בסמוך לקו השיער, מאחורי האוזניים ועל הצוואר ומתפשטת מטה אל עבר החזה, הבטן והרגליים - עד הקרסוליים. בתוך כשבוע הפריחה נסוגה, אולם השיעול עשוי להימשך עד עשרה ימים. במקרים חמורים מופיעות בלוטות לימפה מוגדלות.

 

ילדים מתחת לגיל 5 או מבוגרים מעל גיל 20 עלולים להימצא בסכנת חיים ממשית אם נדבקו וחלו. הסיבה העיקרית למוות מהמחלה היא דלקת ריאות, שנובעת מחיידקים שתוקפים את הריאות וגורמים לזיהום משני. חיידקים שכיחים כאלה הם סטרפטוקוקוס פנאומוניה, המופילוס אינפלואנזה וסטאפילוקוקוס אאוראוס - כולם גורמים לדלקת ריאות חמורה ומסכנת חיים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Lowshot.com
בית החולים פדה פוריה
צילום: Lowshot.com
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים