שתף קטע נבחר

28 אלף פניות הוגשו לוועדת הפיצוי לנפגעי האלטרוקסין

הצפי היה לכ-4,000 בקשות לפיצוי. השופט שעומד בראש ועדת הפיצוי מאיים להתפטר

28 אלף פניות הוגשו לוועדת הפיצוי לנפגעי תרופת האלטרוקסין, שבראשה עומד השופט בדימוס דן ארבל, כאשר הצפי היה לכ־4,000 בקשות. לדברי עו"ד יעקב דוידוביץ, בא כוח הקבוצה המיוצגת, מדובר בכמות עצומה ובלתי צפויה של בקשות.

  

עו"ד דווידוביץ טוען כי מספר הפניות הגדול יוצר קושי רב של המנגנון הממונה על מתן הפיצוי להמשיך לפעול ומטיל עומס רב על עורכי הדין שנאלצו להוציא הוצאות רבות כדי לענות לכמות הטלפונים הבלתי פוסקת.

  

"המשך פעילות המנגנון הינו בעייתי ביותר לאור העובדה כי התקציב שנקבע לא יהא בו כדי לממן את פעילות המנגנון, ובכלל זה שכרו של השופט בדימוס דן ארבל", נכתב בהודעה של דוידוביץ. "לפיכך הוחלט כי בא כוח המייצג ייזום ישיבת גישור בנוכחות באת כוח הנתבעת, חברת התרופות פריגו ישראל סוכנויות ובראשות המגשר, נשיא ביהמ"ש העליון בדימוס אשר גרוניס, על מנת לנסות למצוא פתרון מעשי לצורך הוצאה ראויה לפועל של פסק הדין".

 

הרכב התרופה שונה בלי להודיע לחולים (צילום: עמית שאבי) (צילום: עמית שאבי)
הרכב התרופה שונה בלי להודיע לחולים(צילום: עמית שאבי)

  

להודעה צורף דיווח של השופט ארבל שבו נכתב: "כשבועיים לפני תאריך סיום הגשת הבקשות (שנקבע ל־19 במארס) שלחו קופות החולים כללית ומכבי הודעות למבוטחיהן: 'אם נטלת את תרופת האלטרוקסין בתקופה שבין פברואר 2011 ועד נובמבר 2011 הינך זכאי להגשת בקשה לפיצוי'. הודעה זו הטעתה אלפי לוקחי התרופה לחשוב שאין צורך להוכיח שהיו תופעות לוואי ואף אין צורך במסמכים רפואיים.

 

"כך קרה שהוצפנו באלפי מיילים ונתקלנו בהתנפלות בלתי מבוקרת של קהל על המזכירות עד כדי סצנות הגובלות באלימות. כאשר אנו כאמור בצוות של שתי מזכירות, אנוכי והעוזר המשפטי. איש לא צפה כמות דמיונית כזאת של בקשות שאין כל ספק שאירעה עקב הודעות קופות החולים".

 

"דרוש עוד תקציב"

עוד מציין השופט ארבל כי "במנגנון כפי שהוא ללא תגבור עלול הפרויקט להימשך כ־3 שנים ואף יותר. תוספת התקציב הנדרשת הינה להערכתי כ־3 מיליון שקל. ללא תוספת כזאת איאלץ להתפטר מתפקידי נוכח אי־היכולת לקיים את המנגנון. היעדר תקציב יגרום לשיתוק המנגנון".

  

ביהמ"ש המחוזי מרכז אישר לאחרונה הסדר פשרה לפיצוי נפגעי האלטרוקסין בכ־46 מיליון שקל. נקבע כי ועדה בראשות השופט ארבל תכריע אם החולה הפונה זכאי או לא.

  

"בגלל קופות החולים"

הפרשה החלה כאשר בפברואר 2011 שונה ההרכב של הרכיב הבלתי פעיל באלטרוקסין, ששימשה לטיפול בתת־פעילות של בלוטת התריס. השינוי נעשה באישור משרד הבריאות, אך לא פורסם למטופלים.

  

לאחר השינוי החלו להצטבר דיווחים כי ישנם מטופלים המושפעים מהשינוי בפורמולציה וחשים בתופעות לוואי. בעקבות זאת הוקם צוות במשרד הבריאות שמצא כי "יש קשר נסיבתי בין הכנסת הפורמולציה החדשה לבין התגברות הדיווחים על תופעות לוואי".

  

בעקבות כמה תובענות שאוחדו לתביעה ייצוגית הושגה פשרה שלפיה פריגו תפצה את הנפגעים.

  

עו"ד דוידוביץ: "מקור הבעיה נעוץ בהודעת טקסט מטעה שנשלחה על ידי קופות החולים כשמונה ימים לפני תום המועד להגשת המסמכים, כאשר ניתן היה להבין מההודעות שכל מי שהשתמש או משתמש באלטרוקסין זכאי לפיצוי. לאור זאת הוצפנו בכ־28 אלף פניות שחלקן הגדול כלל לא קשור לתובענה. למרות שהוועדה של השופט ארבל נמצאת בעומס רב, ההערכה היא שהוועדה תסיים את פעילותה בתוך כשנתיים".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שאול גולן
אלטרוקסין. 28 אלף בקשות
צילום: שאול גולן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים