אושר בארה"ב: תרופה חדשה להרזיה שמתנפחת בקיבה - וגורמת לתחושת שובע
מינהל המזון והתרופות האמריקני אישר את שיווקה של התרופה "פלניטי" הפועלת במנגנון חדש: היא מתנפחת בקיבה כשנלקחת יחד עם הארוחה, וגורמת לתחושת שובע. זו התרופה החמישית בתקופה האחרונה שמאושרת לירידה במשקל
בשורה חדשה לכל מי שרוצה לרדת במשקל: מינהל המזון והתרופות האמריקני, ה-FDA, אישר את שיווקה של תרופה פורצת דרך הגורמת לתחושת שובע מבלי להשפיע ישירות על המוח.
התרופה נקראת "פלניטי", היא פותחה על ידי חברת התרופות קלסיס, ואושרה עתה למבוגרים הסובלים מעודף משקל או השמנת יתר, בעלי מדד BMI של לפחות 25, גם אם אינם סובלים מבעיות בריאות נוספות. מדד ה-BMI, מחושב בנוסחה של משקל חלקי גובה בריבוע.
התרופה צריכה להיות משולבת בפעילות גופנית ודיאטה, וניתן ליטול אותה במקביל לתרופות נוספות להורדה במשקל.
גם לבעלי עודף משקל מתון
אישור התרופה הוא יוצא דופן, כיוון שמרבית התרופות להורדה במשקל מאושרות לשימוש אצל בעלי משקל יתר ניכר של BMI 30 או יותר, או כאלה בעלי עודף משקל הסובלים מבעיות בריאות נוספות. כעת יכולים גם כאלה בעלי עודף משקל מתון יחסית ליטול את התרופה, וכאמור גם במקביל לתרופות נוספות להורדה במשקל, בעיקר בשל מנגנון התרופה הייחודי.
זוהי התרופה החמישית להורדה במשקל אותה אישר לאחרונה ה-FDA, כחלק מהמאבק האמריקני במגפת השמנת היתר הפוקדת את העולם המערבי ואת ארצות הברית בפרט. פרט לתרופה קסניקל המאושרת כבר מעל עשור לירידה במשקל, ופועלת באמצעות חסימת ספיגת השומן בכל ארוחה, שאר התרופות פועלות בעיקר במנגנונים המשפיעים על המוח.
בניגוד להם, התרופה פלניטי מסייעת לתחושת השובע על ידי מילוי הקיבה. היא מכילה תערובת של צלולוז וחומצה ציטרית. כשהיא מתערבבת בקיבה יחד עם נוזל, היא מתרחבת ויחד עם המזון שנבלע בארוחה, נוצר ג'ל שממלא כרבע מתוכן הקיבה - התוצאה היא תחושת שובע. הג'ל בסופו של דבר ממשיך במסע במערכת העיכול לעבר המעי הגס ויוצא מהגוף, ככל מזון.
התרופה אינה נספגת בגוף, ולכן אינה משפיעה ישירות על המוח. מסיבה זו, פרופיל הבטיחות של התרופה נחשב לגבוה. תופעות הלוואי העיקריות שנרשמו בקרב המשתתפים במחקרים היו של מערכת העיכול, וכללו כאבי בטן או שלשולים.
על פי המחקרים, האנשים שנטלו את התרופה במקביל לפעילות גופנית ודיאטה, הצליחו להשיל כ-10% ממשקל גופם בממוצע, בתוך שישה חודשים. את התרופה ניתן יהיה להשיג, בינתיים בארה"ב בלבד, בתוך כמה שבועות. מאחר שהתרופה טרם הוגשה לרישום במשרד הבריאות הישראלי, לא ברור מתי ואם היא תגיע לישראל.
צפו: כך עובדת התרופה פלניטי