תביעה: רחם של יולדת נכרת לשווא; "לא אוכל ללדת עוד ילדים"
רחמה של אישה שילדה בבית החולים שיבא נכרת בשל חשש כי נדבקה בחיידק אלים מרופא במחלקה. בדיעבד התברר כי היא לא נדבקה בחיידק ולא היה צורך בכריתת הרחם. בתביעה שהגישה היא מאשימה: "התנהלות ביה"ח הייתה אחוזת פאניקה וטירוף"
לבית משפט השלום בתל אביב הוגשה תביעה על ידי אישה שטוענת כי רחמה נכרת שלא לצורך בבית החולים שיבא שבתל השומר.
האישה, תושבת המרכז בשנות ה-40 לחייה, אם ל-2 ילדים, ילדה תינוק בריא בבית החולים בחודש דצמבר 2015 ושוחררה לביתה שלושה ימים לאחר הלידה.
קראו עוד:
בעקבות פרשת הזיהום בשיבא: מה זה חיידק טורף - כל התשובות
פרשת הזיהום בשיבא: רחמה של יולדת נוספת נכרת
שיבא: רופא הדביק 2 יולדות בחיידק טורף; נאלצו לעבור כריתת רחם
כשבוע לאחר הלידה, כך מתואר בתביעה שהגישה באמצעות עו"ד אופיר בן משה, יצר בית החולים קשר עם האישה כדי לעדכן אותה ששתי נשים נדבקו בחיידק אלים על ידי רופא מהמחלקה שנשא את החיידק. בשיחת הטלפון נשאלה האישה האם היא סובלת מחום גבוה, כאבים או הפרשות חריגות והיא השיבה בשלילה.
בשעות הערב חשה היולדת בכאבי בטן ופנתה למיון הנשים של שיבא. עם קבלתה נכתב כי המדדים שנלקחו ממנה היו תקינים וכי בשל כאבי הבטן והחשש לזיהום הוחלט על השארתה באשפוז. מהאישה נלקחה תרבית לצורך בדיקה האם נדבקה בחיידק.
"מכאן ואילך תתואר התנהלות הצוות הרפואי, אשר אי אפשר להגדירה מלבד התנהלות אחוזת פאניקה וטירוף מוחלט", מתארת האישה בתביעה.
האישה טוענת כי עוד בטרם הגיעה התשובה מהתרבית שנלקחה, החל מסע לחצים עליה ועל בני משפחתה להסכים לכריתת הרחם. "הצוות שב והדגיש כי לולא כריתת הרחם התובעת תמצא את מותה, כך ממש", נכתב בתביעה.
מסע הלחצים של אנשי בית החולים, כך מפרטת האישה, כלל גם שיחה עם אחות מבית החולים שעברה כריתת רחם כדי לשכנעה לבצע את ההליך.
"מסכת הלחצים הייתה שקולה להצמדת אקדח לרקה, ולמעשה לא הייתה ברירה אחרת אלא להסכים לכריתה", היא מתארת.
"הבדיקות לא הראו על הידבקות בחיידק"
התובעת מוסיפה וטוענת כי מדדי הבדיקות שבוצעו לה לא העידו כי היא נדבקה בחיידק. חרף היעדר האינדיקציות ובטרם התקבלה התשובה מהתרבית שנלקחה מהיולדת, היא נותחה באותו היום בו הגיעה למיון. "ללמדנו על הלחץ והפאניקה שאחזו בצוות - התובעת הגיעה בשעות הבוקר המוקדמות לבית החולים ואחר הצהריים כבר נכרת הרחם", נכתב בתביעה שהגיש עו"ד בן משה.
בחוות דעת מומחה שצורפה לתביעה תואר כי לא הייתה דחיפות בביצוע הכריתה: "לא נשקפה סכנת חיים ליולדת. היה מקום להסביר למטופלת כי אין דחיפות, להמתין לתשובות, ורק לאחר קבלת תשובות המעידות באופן נחרץ על קיומו של הזיהום לבצע את הכריתה".
בדיקה שבוצעה לרחם לאחר כריתתו גילתה כי היא לא נדבקה בחיידק. לתובעת נמסר כי אכן לא נמצאו עדויות לחיידק האלים, אך נמצאו שרידים של חיידק אי-קולי, דבר שלא הצריך את כריתת האיבר.
"בעקבות הרשלנות נגדע חלומה של התובעת ושל בעלה להגדיל את התא המשפחתי ולגדל ארבעה ילדים", מתארת האישה בתביעתה ומוסיפה: "עד היום היא מתקשה לקבל את העובדה כי לא תוכל להרות עוד וסובלת מנזקים פוסט טראומתיים ומהפרעות הסתגלות".
מהמרכז הרפואי שיבא נמסר: "המרכז הרפואי שיבא התנהל בשקיפות מלאה מול המטופלות ומול הציבור כולו לאורך כל הדרך. המטופלת אשר הגיעה במצב שהיה עלול לסכן את חייה קיבלה את הטיפול המקצועי ביותר לאחר התייעצות עם צוות רב תחומי ואיתה עצמה".