דיאטת האביב: מה לאכול כדי לרזות לקראת הקיץ
האביב הישראלי הוא חלון הזדמנויות נהדר לנקות את הגוף, לדייק את התזונה ולאגור כוחות לעונה החמה. קבלו שלל עצות מותאמים למזג האוויר
אנחנו נוטים לזלזל בו, מתקנאים במופעיו בארצות רחוקות, אבל הטמפרטורות המשתנות ולבלוב הפרחים מעידים שגם לנו יש אביב. הוא אולי קצר, אבל הוא כאן. וזה הזמן להתאים את עצמנו אליו - להצטייד בג'קטים לשעות החשיכה גם כשביום כבר חמים, להחליף את התבשילים הכבדים של החורף בסלטים טריים ומרעננים, לתת לגוף בוסט מחזק (וטבעי!) של ויטמינים ולפצוח בדיאטה - להיפטר מהקילוגרמים העודפים ולהגיע קלילים ובריאים לעונת הקיץ החמה.
קראו גם:
איך לרזות: כל הדיאטות שעובדות
דיאטת פליאו: איך אכילת בשר ושומן גורמת לכם לרזות
הדיאטה שמשגעת את העולם: צמים 16 שעות ואוכלים חופשי 8 שעות
לדיאטה בתקופת האביב יש סיכויי הצלחה גבוהים יותר מאשר בחורף. שעות האור מתארכות, יש ריח פריחה באוויר והכל מסביב ירוק, וזה גורם לגוף לייצר יותר סרוטונין, שגורם לעלייה במצב הרוח ובעיקר לירידה בתיאבון. מה עושים ואיך? הנה העצות והצעות התפריט לעונת המעבר של הדיאטניות איריס אינגבר־פסקין, מנהלת פורום ילדים בעמותת הדיאטנים בישראל - עתיד, טופז דרזנר, דיאטנית ראשית בשומרי משקל, ומיה בן אפרים, בעלת תוכנית הרזיה ברשת:
שייקים וארוחות בוקר
עונת המעבר והקיץ שמחכה אחריה מביאים עימם שלל פירות צבעוניים הגדושים בוויטמינים ובעיקר בוויטמין C. כדאי לתכנן נכון ולהיערך מראש עם נשנושי פירות במקום חטיפים לא בריאים, או שייקים טריים מפירות טעימים ומזינים. עם זאת, יש להקפיד על צריכת שלוש־ארבע מנות פרי ביום ולא יותר.
מתוקים בריאים
יש דבר כזה. אין סיבה להימנע לחלוטין ממתוק, אולם חשוב להקפיד על אפייה ביתית ועל שימוש בחומרי גלם בעלי ערכים תזונתיים, כמו פירות, שיבולת שועל וכדומה.
מרקי ירקות, לא רק בחורף
מרקים הם מסוג הארוחות המשביעות שאפשר להמציא בכל פעם מחדש, על ידי גיוון בירקות ובדגנים. חשוב להימנע מהוספת שמנת, לוותר על מרקי אינסטנט תעשייתיים המכילים חומרים משמרים וליהנות מהמרק משעות אחר הצהריים ועד שעות הערב המוקדמות, כשנעשה קריר מעט.
תה צמחים
תשכחו מהקפה (או לפחות צמצמו את צריכתו) - התה הוא הכוכב של כל עונות השנה. עונת המעבר היא הזדמנות נוספת להירגע בעזרת חליטות תה או תה ירוק.
כורכום
ברפואה ההודית משמש הכורכום לטיפול בשיעול, בסינוסיטיס, בבעיות בדרכי הנשימה ועוד. ברפואה הסינית, הכורכום נחשב כצמח מחמם, ממריץ ומייבש ליחה. כדאי להשתמש בכורכום וליהנות מצבעו העז ומתוספת הטעם שלו במזון. הוא גם יחזק אתכם לקראת הקיץ ויסייע לגוף להבריא.
אגוזים ושקדים
יש חשיבות לשילוב אגוזים ושקדים בתפריט היומי. שילובם בתפריט יכול לסייע בתהליך החיטוב וההרזיה, בעיקר בשמירה על מסת שריר ועל בריאות הגוף. האגוזים דלים בשומן רווי, שמקורו במזונות מהחי, ועשירים בשומן בלתי רווי. השקדים עשירים בוויטמין E, סידן ומגנזיום. שילוב של שניהם בתפריט במידה נכונה יסייע לשמירה על בריאות גם בעונת המעבר.
ארוחות קטנות לאורך היום
הקפידו שהארוחות יכללו מנת חלבון, ירקות, פחמימות מורכבות ושומן מן הצומח. כמות הפחמימות במהלך היום תהיה שונה וצריכה להיות קטנה יותר אצל אלו מכם הרוצים לרדת במשקל. מנות החלבון המומלצות יותר לאביב ולקיץ הן מנות בשר ודגים דלי־שומן, מוקפצות במעט שמן או תרסיס על המחבת, או קטניות מונבטות או מבושלות הנאכלות קרות. את הירקות אפשר לאכול טריים או מוקפצים קלות. הם מתאימים כמובן גם בסלטים או כנשנוש בין הארוחות.
לאכול ירוק
הירוק הוא הצבע השולט בטבע באביב, לכן כדאי מאוד לנצל את העונה לאכילת כמה שיותר ירקות ירוקים. הם משביעים, דלים בקלוריות ויש בהם שפע פיטוכימיקלים ורכיבים אחרים שהגוף צריך. זה הזמן להתמכר לחסה, לתרד, לעלי סלק, לקייל, לכרוב ולברוקולי, לאספרגוס, לסלרי, לאצות ועוד־ועוד. אפשר להכין מהם סלטים צבעוניים, שייקים קרירים, חביתות, פשטידות, מרקים קרים לשעות הצהריים וכו'.
להקפיד לשתות הרבה מים
שניים עד שניים וחצי ליטר ביום. אפשר לשתות גם סודה וחליטות צמחים קרות. רוצים לשדרג ולשפר את טעם המים? הוסיפו להם פלחי לימון, נענע, לימונית ולואיזה. ובכל מקרה - הימנעו משתייה מתוקה וממיצי פרי באופן קבוע.באביב עדיין ייתכנו ערבים קרירים, לכן כדאי לתכנן ארוחת ערב מחממת יותר. אפשר שהארוחה העיקרית החמה תהיה בערב והארוחות במהלך היום יהיו קלות וקרירות.
פעילות גופנית בכל הזדמנות
היא מסייעת לחילוף החומרים ולכן תורמת לירידה במשקל, היא ממריצה את פעילות הלב, הריאות והשרירים ולכן בריאה מאוד, ובאביב קל להתמיד בה - בזכות הארכת שעות האור.