שתף קטע נבחר
 

הביקור השגרתי אצל השיננית הציל את חייה של נעמי

נעמי פיטשון הגיעה לטיפול שגרתי אצל שיננית, ולא שיערה שחייה יינצלו לאחר שכתם הממוקם מתחת ללשון נחשד כגידול סרטני. היא הופנתה לביופסיה ולאחר שהוברר כי אכן מדובר בסרטן, עברה את הטיפולים הנדרשים. היום היא אומרת: "אני שמחה שהשיננית לא ויתרה והתעקשה שאלך להיבדק"

טיפול שיניים שהציל חיים: נעמי פיטשון הגיעה לטיפול שגרתי אצל השיננית רונית אלונסו, אך לא שיערה כי מפגש זה עתיד להציל את חייה.

 

ערנות ובדיקה מעמיקה של השיננית העלו ממצא מחשיד בפיה של נעמי. הממצא נראה ככתם בצבע לבן הממוקם מתחת ללשון. הידיעה כי נעמי המטופלת, גם מעשנת הגבירה את החשד שמדובר בגידול סרטני בחלל הפה.  

 

רונית העובדת במרפאת מכבידנט רמת אביב, התעקשה על כך שנעמי תפנה לבירור ולאבחון. למרות שנעמי הייתה סקפטית ולא ממש רצתה לשתף פעולה, ההתעקשות של רונית לא נתנה לה מנוח. תוצאות הביופסיה לא איחרו לבוא והעלו באופן חד משמעי כי מדובר בגידול סרטני.

 

  ( )
השיננית הצילה את חיי. נעמי ורונית

 

"יש לי מזל גדול שאובחנתי בשלב בו ניתן לנתח ולהסיר את הגידול", מסבירה נעמי שבאה לפגישה עם רונית לאחר סיום הטיפולים. "אחרת לא הייתי כאן היום. הגידול הוסר יחד עם שליש מהלשון ולצערי אני עדיין מעשנת. 

 

"רונית התעקשה ולא ויתרה לי על הביופסיה, היא ממש דאגה לי. אני חוזרת היום לפה לחבק אותה ולהראות לה שאני עומדת על שתי הרגליים רק בזכותה. היא הצילה את חיי".

 

"חוסר מודעות לגבי סרטן חלל הפה"

רונית מסבירה: "בארה"ב הבדיקה היא שגרתית ומקובלת. אצלנו, יש חוסר מודעות גדול לגבי נושא סרטן חלל הפה ולא יודעים עד כמה מדובר בסרטן אלים".

 

בישראל מאובחנים כ-300 מקרים חדשים של סרטן בחלל הפה מדי שנה והוא נמצא במקום השישי בשכיחותו, נפוץ בעיקר החל מגיל 50, על אף שלאחרונה מתגלה גם מוקדם יותר.

 

גידולים סרטניים של חלל הפה יכולים להופיע באזורים שונים כמו השפתיים, לחיים, חניכיים, חיך רך וקשה, רצפת הפה, בתוך עצמות הלסת, בתוך הסינוסים (חללי האוויר) הקיימים בעצם הלסת העליונה והתחתונה ובלשון, כאשר האחרון הנו הנפוץ והאלים ביותר.

 

שיננית (צילום: shutterstock)
מודעות לסימני האזהרה שנמצאים בפה(צילום: shutterstock)

 

בין גורמי הסיכון העיקריים למחלה נמצאים עישון וצריכת אלכוהול, העומדים על כ-60% ממקרי הסרטן בחלל הפה.

 

סימני האזהרה העיקריים למחלה הם פצע באזור זה שאינו מחלים, גוש או התעבות בשפה או ברקמות הפנימיות של חלל הפה, כתמים (אדומים או לבנים) על החניכיים, השקדים או ריריות הפה, קושי בהנעת הלסת או הלשון, נפיחות באזור הלסת ושיניים מתנדנדות או איבוד שיניים.

 

כמובן שכל אלה יכולים לנבוע גם מסיבות אחרות, אבל כאשר אחד מסימנים אלה קיים או כמה מהם, חשוב לפנות לבדיקת רופא. לרוב, גידולים בחלל הפה אינם מורגשים עד שהמחלה מתקדמת, ואבחון בשלבים המוקדמים מעלה את סיכוי הריפוי מהמחלה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
נעמי פיטשון והשיננית רונית אלונסו
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים