התרופה הנפוצה ביותר בקרב חולי סרטן: קנאביס
סקר של המרכז הרפואי איכילוב בתל־אביב מגלה כי 87% אחוז מהאונקולוגים בארץ רושמים לחולים קנאביס. פרופ' עידו וולף, מנהל המערך האונקולוגי באיכילוב ומוביל המחקר: "העובדה כי רבים מהאונקולוגים מוצאים את הטיפול כיעיל למגוון רחב של תלונות, מעלה את השאלה מה המקום הנכון של הטיפול בחולי הסרטן"
את הסקר ביצעו חוקרים מהמרכז הרפואי איכילוב בתל־אביב, ששלחו לאונקולוגים שאלון אינטרנטי. התוצאות: 87% מהמשתתפים במחקר הצהירו כי הם רושמים קנאביס רפואי כטיפול באופן סדיר. 90% מהנשאלים אמרו כי השימוש בקנאביס יעיל בטיפול בחולי סרטן.
קראו עוד:
קנאביס רפואי בבתי המרקחת – כך זה יתבצע
אלו 25 בתי המרקחת שנבחרו למכור גראס רפואי
בעקבות תוספת הרופאים: כל הדרכים לקבל מריחואנה רפואית
האונקולוגים: יעיל גם לשיפור מצב הרוח והתיאבון וכאמצעי נגד חולשה ועייפות
45% מהאונקולוגים אף חושבים שהטיפול הזה בטוח יותר מאשר שימוש במשככי כאבים אחרים. בעוד שמשרד הבריאות ממליץ על שימוש בקנאביס בחולי סרטן רק נגד כאב או בחילה, האונקולוגים טענו כי הוא יעיל גם לשיפור מצב הרוח והתיאבון וכאמצעי נגד חולשה ועייפות.
נתון מעניין: רק 26% מהמומחים חושבים שקנאביס צריך להיות הטיפול המועדף והראשון להקלת כאב, אך 53% מהם היו בוחרים בקנאביס כאופציית הטיפול הראשונה אם אדם קרוב להם היה זקוק לפתרון של הקלה בכאב.
פרופ' עידו וולף, מנהל המערך האונקולוגי באיכילוב ומי שהוביל את המחקר, אמר: "העובדה כי רבים מהאונקולוגים מוצאים את הטיפול כיעיל למגוון רחב של תלונות, ולא רק כנגד כאב או בחילה, מעלה את השאלה מה המקום הנכון של הטיפול בחולי הסרטן.
עם זאת, לאור הידע המוגבל בתחום יש להקפיד על שימוש מושכל בקנאביס. אין ספק שמדובר בנושא מעורר מחלוקת, שהידע המדעי הקיים לגביו לוקה מאוד בחסר".