שתף קטע נבחר

חדש: רוקח רובוט בבית המרקחת

פיילוט שמתבצע ברשת סופר-פארם, משלב רובוט בחלוקת תרופות למטופלים בבית המרקחת. הרובוט יפזר את התרופות, ימיין אותן וילקט על פי המרשמים, מה שצפוי לקצר את זמן ההמתנה ולהשאיר לרוקחים זמן לייעוץ רוקחי

 

 

הרובוט ייתן תרופות: בפעם הבאה שתגיעו לבית המרקחת לקבל תרופה, ייתכן שמי שיחפש אותה בין המדפים עבורכם ויעניק לכם אותה יהיה רובוט.

 

זאת בזכות פיילוט שמבצעת רשת סופר-פארם ובינתיים הציבה בסניף בראשון-לציון רובוט חדשני שמייעל את עבודת בית המרקחת, וצפוי לקצר את זמני ההמתנה ולפנות לרוקחים זמן אשר יושקע במתן ייעוץ מקצועי.

 

קיראו עוד על שילוב רובוטים ברפואה

הרובוט שייתן לכם את התרופות שלכם בדיוק בזמן

ד"ר דיגיטל: הרובוט שעבר את מבחני הרישוי לרופאים

 

עיקר עבודתו של הרובוט היא בליקוט ופיזור סחורה, הרובוט מקבל אל המסוע לקט של סחורה המיועדת לבית המרקחת והוא ממיין את כלל התרופות למדף המתאים להן, באמצעות מצלמה הנמצאת על גבו שסורקת את ברקוד המוצר. בצורה זו, לא נדרש מגע אדם בסידור הסחורה וכך ניתן לצמצם משמעותית את שטח מחסן בית המרקחת.

 

בנוסף לסידור הסחורה, הרובוט מלקט תרופות עבור הרוקח בדלפק השירות, בעת מתן שירות ללקוחות, וכך חוסך עבורו זמן יקר.

 

התהליך מתבצע כך שבעת הגעת לקוח לבית המרקחת, הרוקח סורק את הברקוד המופיע על המרשם הדיגיטלי והרובוט מבצע את ליקוט התרופה ישירות אל הרוקח. מדובר בקיצור משמעותי של תהליך הליקוט המאפשר לרוקח לתת ללקוח ייעוץ רוקחי איכותי ומקיף.

 

טכנולוגיה שצפויה להקטין טעויות בחלוקת תרופות

הרובוט מלקט את התרופה בשיטת "FIFO" כך שהתרופה שנכנסה ראשונה למחסן תהא הראשונה לניפוק. השימוש בטכנולוגיה צפוי להקטין את כמות טעויות האנוש בניפוק התרופות.

 

בהמשך, לרובוט אף תהיה אינטליגנציה מלאכותית שתאפשר לו לקרוא את פג התוקף על גבי האריזה ולהשליך להשמדה תרופות שהינן פגות תוקף באופן אוטומטי. 

הפיילוט צפוי להתרחב בחודש הבא לסניף סופר-פארם בנס-ציונה ובעתיד, לכלל בתי המרקחת ברשת.

 

יוסי אמיר, סמנכ"ל תפעול סופר-פארם אמר: "הרובוט שאנחנו מכניסים לבית המרקחת יאפשר לרוקחים המקצועיים שלנו לתת ייעוץ רוקחי איכותי ללקוחות, יקצר זמני המתנה וייעל את תהליכי העבודה".

 

הרובוט מיוצר על ידי חברת New Icon הסינית המיוצגת בארץ על ידי חברת GoTech. רובוטים בבתי המרקחת כבר נפוצים כיום ברחבי העולם, בעיקר במדינות מערב אירופה ביניהן איטליה, גרמניה וצרפת. שיטת ניפוק התרופות במדינות אלו מתבצעת בחבילות ולא כדורים בודדים מה שמאפשר לרובוט באמצעות מצלמה המותקנת עליו, לקרוא את הברקוד על האריזה ולמקמה במדף המתאים.

 

דוד פפו, יו"ר הסתדרות הרוקחים מסר בתגובה: "אנחנו רואים בזה צעד מבורך, כל מה שיכול להוריד מהפעילות הטכנית והלא מקצועית מגבו של הרוקח - מתקבל בברכה. רובוט מסוג זה קיים במקומות נוספים בעולם וזה בא במקום הפעילות הטכנית של ליקוט התרופות מהמגירות ומהמדפים על ידי הרוקח ובכך מפנה את זמנו לפעילות החשובה יותר - ייעוץ רוקחי והמקצועי. כעת יהיה לנו יותר זמן לתשאול ולייעוץ זה מצויין למקצוע וטוב מאוד למטופלים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים