שתף קטע נבחר
 

לא רק זיהומים: סכנה נוספת במייבשי האוויר בשירותים הציבוריים

לאחר שהתגלה חשד כי מייבשי הידיים הסילוניים מפיצים בחלל חדרי השירותים וירוסים וחיידקים, עכשיו התגלה כי הם עלולים גם לפגוע בשמיעה. על הממצא הזה עלתה מתבגרת בת 13 שהחליטה לחקור את הנושא

הם עלולים להדביק אתכם בזיהומים אבל עכשיו התגלה סיכון אפשרי נוסף: קנדית בת 13 החליטה לחקור את מייבשי הידיים בשירותים ומצאה תיעוד לכך שהם עלולים גם לפגוע בשמיעת הילדים. מחקרה של המתבגרת נורה לואיז קוגן פורסם בכתב העת Child Health & Pediatrics.

 

בפתח מאמרה, כתבה הנערה כי בעבר כבר פורסמה האפשרות לפיה מייבשי הידיים בשירותים פועלים בעוצמה כזו שעלולה להיות מסוכנת לשמיעה של ילדים ואף מבוגרים, אולם לא נערך מחקר מסודר בנושא.

 

"לפעמים לאחר שהשתמשתי במייבש הידיים בשירותים הרגשתי צפצופים באוזניים", היא סיפרה בראיונות לתקשורת המקומית, "ראיתי שגם ילדים אחרים מסרבים להשתמש במייבשי הידיים ומכסים את אוזניהם כשהם מופעלים".

 

ילד משתמש במייבש ידיים (צילום: shutterstock)
ילדים מכסים את אוזניהם בעקבות עוצמת הרעש(צילום: shutterstock)

קיראו גם:

סכנה: מייבשי הידיים החדישים בשירותים מפיצים חיידקים

היגיינה: "חוק ה-5 שניות" אמיתי? 11 עובדות

חיידקים עמידים לאנטיביוטיקה מתפשטים בישראל

 

עוצמות רעש מסוכנות

קיגן החליטה לצאת לפעולה. היא השתמשה במד דציבלים ובדקה 44 מייבשי ידיים בחדרי שרותים ציבוריים שם מבקרים ילדים, כמו בתי ספר, ספריות, מרכזי קניות ומסעדות. היא אספה את הנתונים על פני תקופה של 14 חודשים, כבר כשהייתה בת תשע.

 

כדי לקבל דגימות יסודיות, היא בדקה כל מייבש ידיים ב-20 דרכים שונות. כל בדיקה כללה שילובים שונים של גבהים ומרחקים מהקיר, עם ובלי זרם האוויר.

 

הגבהים כללו גובה ממוצע של אוזניו של ילד בן 3 שנים וגובה ממוצע של אוזני אישה מבוגרת. הבדיקות התבצעו כשלא היה רעש רקע מסביב כמו הורדת המים באסלה או דיבור.

 

קיגן מצאה שמייבשי הידיים מתוצרת קסלרטור היו הרועשים מכולם. התוצאות הראו שכולם היו בעוצמה של מעל 100 דציבלים כשהופעלו. היא מצאה עוד שדגמים של חברת דייסון היו רבי עוצמה, עם מדידות של 121 דציבלים מקסימום.

 

על פי הנחיות הסוכנות האמריקנית להגנת סביבה, רמה של 85 דציבלים כבר עלולה לפגוע בשמיעה על פי החוק בקנדה, אסורים למכירה צעצועים שמרעישים בעוצמה של יותר מ-100 דציבלים.

 

יצרניות מייבשי הידיים דייסון וקסלרטור לא הגיבו לממצאים.

 

 

  ( )

 

ספירת חיידקים גבוהה בשירותים עם מייבשי ידיים

כאמור, אין זו הפעם הראשונה בה מתגלים סיכונים פוטנציאליים במייבשי הידיים. בשנה שעברה פורסם מחקר שמצא ספירת חיידקים גבוהה מאוד בחדרי שירותים בהם נמצאו מייבשי ידיים סילוניים.

 

החוקרים הסבירו כי החיידקים שנותרים על היד מתפשטים באמצעות מייבשי הידיים בחלל חדרי השירותים, וגורמים לצמיחת מושבות חיידקים על המייבשים, הרצפה, הכיור, הברזים ומקומות נוספים.

 

אחד החיידקים השכיחים שנמצאו היה סטפילוקוק אאוראוס, חיידק עמיד ביותר שנמצא בכמות פי 3 על מייבשי הידיים הסילוניים, בהשוואה למגבוני ידיים. חיידקים נוספים עמידים שנמצאו היו ממשפחת החיידקים הצואתיים אנטרוקוקים.

 

מהו המקום הכי מזוהם בבית?

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
הסכנות שבמייבש הידיים
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים