שתף קטע נבחר

דו"ח: באיזה בית חולים תחכו הכי הרבה לביצוע בדיקות?

המרכז הרפואי שיבא מתהדר ב-96 אחוזי עמידה ביעדים. בתחתית רשימת המרכזים הגדולים - איכילוב עם 59 אחוזים עמידה ביעדים. כך עולה משקלול ynet של דו"ח מדדי האיכות של בתי החולים, טיפות החלב ושירותי החירום, שמפרסם הבוקר משרד הבריאות

נקלעתם לבעיה רפואית ומתלבטים לאיזה בית חולים להגיע? כך תדעו: משרד הבריאות מפרסם הבוקר (ג') את תוצאות דו"ח מדדי האיכות של בתי החולים, טיפות החלב ושירותי החירום, שמראה מי מהם עומד ביעדים שנקבעו לביצוע בדיקות, טיפולים וניתוחים שונים.

 

75 מדדים שונים, נבחנו בשנת 2018 על ידי משרד הבריאות, אשר רק בחלקם הוגדר יעד שבו צריכים בתי החולים לעמוד. השנה הוחלט במשרד הבריאות לא לפרסם את הציונים המלאים כדי שלא תיערך תחרות 'לא בריאה' בין בתי החולים.

 

לדו"ח המלא

 

עמידה ביעדים. כמה מהר יבצעו את הבדיקות? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
עמידה ביעדים. כמה מהר יבצעו את הבדיקות?(צילום: shutterstock)

 

בחישוב המדדים בהם כן נקבעו יעדים מבין בתי החולים הגדולים ומשקלול הנתונים שערך ynet, עולה כי בית החולים שיבא תל-השומר נמצא במקום הראשון עם 96 אחוזי עמידה במדדים בהם נקבעו יעדים, רמב"ם עם 86 אחוזי עמידה במדדים, בילינסון עם 82 אחוזים, סורוקה עם 76 אחוזים ואת הרשימה של המרכזים הרפואיים הגדולים, חותם בית החולים איכילוב, עם 59 אחוזים עמידה ביעדים. שקלול זה אינו חלק מהדו"ח והתבצע ע"י ynet.

 

  (  )

כמה מהר יאבחנו שבץ מוחי?

אם יש לכם חשד לאירוע מוחי, במרכז הרפואי שיבא יבצעו CT מוח לאבחון מהיר בזמן הזריז ביותר באזור המרכז (תוך 22 דקות), אם אתם באזור הצפון, כדאי לכם להגיע לביה"ח רבקה זיו בצפת (20 דקות) או למרכז הרפואי לגליל בנהריה (21 דקות).

 

לעומת זאת, במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא), תיאלצו להמתין 43 דקות עד לביצוע CT מוח, בוולפסון, 41 דקות, במאיר, 40 דקות ובבילינסון, 36 דקות.

 

במרכז הרפואי שיבא תל השומר בוצעו בשנת 2018 מספר צנתורי המוח הגדול ביותר, בפער ניכר מיתר בתי החולים בישראל.

 

  ( )

טיפות חלב ומרפאות בריאות הציבור

באשר לטיפות החלב ומרפאות בריאות הציבור, בשנת 2018 נרשמו 34 אחוזים מהתינוקות שלא קיבלו חיסון נגד חצבת עד גיל שנה. בכך שההורים לא הגיעו לחסן את התינוק עד לגיל אותו קבע משרד הבריאות למתן החיסון, נחשפו התינוקות לסכנת הידבקות במחלה.

 

במכבי שירותי בריאות נרשם אחוז המתחסנים הגבוה ביותר: 74 אחוזים. עם זאת, אף נותן שירותים לא הגיע לרף מתן החיסונים של 75 אחוזים.

 

במדד אשר בוחן איתור נשים עם דיכאון אחר לידה בטיפות החלב, טיפות החלב של 'מכבי', שירותי בריאות 'כללית' ושל משרד הבריאות עומדות ביעד (85%), לעומת זאת בולטות לרעה טיפות החלב של עיריית ירושלים המתשאלת רק 67% מכלל הנשים לאחר לידה.

 

בקטגוריית שמירה על טמפרטורת גוף הפג (לאחר הלידה ובקבלה למחלקה) כדי למנוע היפותרמיה – על פי נתוני משרד הבריאות, מוביל ביה"ח ברזילי בדרום הארץ בשמירה על חום הפג, במרכז הארץ, מוביל המרכז הרפואי שיבא, תל השומר ובצפון הארץ מובילים בתי החולים רבקה זיו, פוריה, הכרמל ובני ציון.

 

מרבית בתי החולים עמדו ביעד של משרד הבריאות של ביצוע צנתור לב תוך 90 דקות בחולים עם אוטם חד בלב. יחד עם זאת, בית החולים לניאדו עמד רק על 80% (היעד 90%) שזהו הציון הנמוך ביותר מבין כלל בתי החולים.

 

בנושא המאבק בזיהומים בבתי החולים, נבחן מתן טיפול אנטיביוטי למניעת זיהומים בניתוחים שונים. מבין מרכזי העל, בתי החולים סורוקה, ברזילי, מאיר ובילינסון עמדו ביעדים. בתחתית הרשימה במלחמה בזיהומים נמצא בית החולים זיו.

  

תגובות

סגן שר הבריאות יעקב ליצמן: "מדדי האיכות הן אחת מתוכניות הדגל של משרד הבריאות ומשקפות את המחויבות שלנו לשיפור הטיפול הרפואי בכל המדדים. אני שמח שהמערכת ממשיכה להשתפר ואף הגיעה השנה לשיאים חדשים. נמשיך לפעול במחויבות על מנת להעמיד למערכת הבריאות את המשאבים הדרושים להמשך קידומה לטובת אזרחי ישראל".

 

מנכ"ל משרד הבריאות, משה בר סימן טוב: "החשיבות של התוכנית היא עצומה למערכת ואני שמח לראות שהיא משתפרת ומגיעה לתוצאות טובות יותר הפעם. כפי שאפשר לראות היא הרבה מעבר לאיסוף מידע אוטומטי ומעבר ממדידת איכות ליישום איכות בכל תחומי הטיפול".

 

פרופ' ירון ניב, סמנכ"ל בכיר לאיכות ובטיחות במשרד הבריאות: "מדדי האיכות מכסים את כל מעגלי החיים וסוגי הטיפול ומהווים מנוף לשיפור מתמיד בתפקודם של מוסדות הבריאות. מדד איכות מעודד תהליכי איכות ובטיחות ומדרבן את ההנהלות והצוותים לקדם נושאים חשובים לבריאות המטופלים. דוגמא טובה מהווים מדדי השבץ המוחי ומחלות הלב אשר הביאו לשיפור מהיר בתהליכי הטיפול".

 

ממשרד הבריאות נמסר, כי מספר פרסומים בחלק מכלי התקשורת בנוגע למדדי האיכות, אינו מדויק באופן מקצועי בשל דגשים עצמאיים שנעשו על בסיס על נתוני האמת שבדוח המדדים, ומשכך, הוא חסר כל תוקף מקצועי.

 

"אין טבלאות דירוג מרכזות של המדדים, משום שקיבוץ ועיבוד הנתונים בדרך זו, חסר תוקף מקצועי. כל מרכזי העל בישראל, בין אם הם ממשלתיים, בבעלות שירותי בריאות כללית או בבעלות אחרת, מצוינים. כל בית חולים מצוין בהיבטים מסוימים ונדרש להשתפר בהיבטים אחרים. אין דרך לסכום מדדים שנקבעו במתודולוגיות שונות ובשל כך אנו מפרסמים את כל המדדים ללא סכימה שלהם".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
באדיבות יח' הצילום שיבא
ביה"ח שיבא. בראש העמידה ביעדים
באדיבות יח' הצילום שיבא
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים