שתף קטע נבחר
 

לקשישה נגרם שבר שהוביל למותה - לבית האבות לא היה הסבר

בת ה-88 סבלה משבר בידה ומהיפותרמיה שהובילו למותה, אך לבית האבות, בית עדנה, בו שהתה לא היה הסבר למקרה. בנה הגיש תביעה ויפוצה ב-110 אלף שקלים. בית המשפט: "גרסת בית האבות לוקה בחסר"

לפני כשש שנים קיבל שמואל דבוסיס טלפון מבית האבות 'בית עדנה' שבקרית טבעון, בו מתגוררת אמו בת ה-88 כשהיא במצב סיעודי. האחות התורנית אמרה לו שהאם חיוורת ושיש לה סימן כחול קטן ביד, וכן כי עליו להגיע לבית חולים העמק. בדיעבד, התברר כי האם סבלה משבר במרפק ומהיפותרמיה. אחרי 11 ימים היא נפטרה בבית החולים.

 

בשבוע שעבר פסק בית המשפט פיצויים לבנה שמואל בעקבות תביעה שהגיש. "אף אחד בבית האבות לא נתן לי הסבר מה קרה לאימא שלי", מאשים הבן, "הגשתי את התביעה כי רציתי להגיע לחקר האמת".

 

האם שהתה בבית האבות יותר מ-20 שנה. בחודש דצמבר 2013 היא הובהלה למיון בית חולים העמק בעפולה, כשבדו"ח הפינוי של מד"א, נכתב כי היא סובלת מלחץ דם נמוך וחולשה, וכי היא נראית חיוורת, בעלת גפיים קרות ויד נפוחה, שעליה סימני חבלה.

 

בית עדנה לכתבה בלבד ( )
"גירסת בית האבות לוקה בחסר". היד השבורה לעומת הבריאה
 

 

קיראו עוד:

נכנס לבית האבות ונדהם: "קשיש שוכב בשירותים ומתבוסס בצרכיו לבדו"

מדד בתי אבות סיעודיים: מי ייתן לכם שירות הגון?

דו"ח בריאות הקשישים בישראל: העניים פחות בריאים

 

במיון בית החולים נמדד לקשישה חום גוף של 35.2 מעלות ולחץ דם נמוך של 66/47. בדו"ח הקבלה שלה למיון צוינה בנוסף הרגישות בידה הימנית של המטופלת, אך בשל מצבה הלא יציב הוחלט כי הגפה תצולם רק לאחר שיפור מדדיה הגופניים.

 

למחרת, בוצע צילום רנטגן ליד והתגלה שבר במרפק ימין ודימום פנימי נרחב. במהלך אשפוזה, לקתה הקשישה בזיהום ובדלקת בדרכי השתן ונפטרה 11 יום לאחר קבלתה לבית החולים. בנה הגיש באמצעות עו"ד ויסאם מוקטרן, תביעה לבית משפט השלום בחיפה, בה דרש לפצותו בגין מות אמו. 

 

בית עדנה לכתבה בלבד ( )
השבר שנגרם לאם
 

 

"חלק מהעדים לא מגלים הידוע להם"

בבית האבות, 'בית עדנה', טענו להגנתם כי האם נמצאה במהלך ביקורת שגרתית כשהיא במיטתה חיוורת ועם סימן כחול על היד. המדדים שנלקחו לה לא היו תקינים ולכן הוחלט על פינויה לבית החולים. מנהלת בית האבות, אשר העידה במשפט, העריכה כי המנוחה קיבלה מכה ממעקה המיטה או לחילופין נחבלה במהלך תנועתה שם.

 

המנהלת שללה אפשרות לפיה הקשישה הורידה את מעקה מיטתה, אולם בהמשך חזרה בה והשיבה כי אינה יודעת. מטפלת בבית האבות, אשר העידה גם היא בתביעה, אישרה כי המנוחה לא הייתה יכולה להוריד את מעקה המיטה בכוחות עצמה. בבית האבות טענו בנוסף כי ההיפותרמיה של האם נגרמה במהלך פינויה בניידת של מד"א.

 

השופט יואב פרידמן דחה כאמור, את גרסת בית האבות. "לא ברור כיצד נגרם השבר ביד וממה נגרמה בנוסף ההיפותרמיה שסיכנה את חייה, עד כדי כך שהצטרכו לייצב את מצבה בבית החולים על ידי חימום וטיפול בנוזלים עוד בטרם תישלח לצילום היד", מתאר השופט בפסק דינו.

 

בנוסף נקבע בפסק הדין כי, "גירסת בית האבות לוקה בחסר, ונראה כי לפחות חלק מן העדים אינם מגלים כל הידוע או שמא עד נוסף שזהותו עלומה הוא שיודע מה אירע, אך לא זומן לעדות.

 

"יש לייחס לאותה היפותרמיה ושבר את ההידרדרות הבריאותית הסופית שהוליכה לפטירתה במהלך אשפוזה (של הקשישה א.ע.), הנתבעת לא סיפקה שום הסבר סביר לשאלות כיצד נגרמו השבר וההיפותרמיה שהביאו להידרדרות במצב המנוחה ופטירתה".

 

"סכום הפיצוי לא משחק תפקיד"

את גובה הפיצוי ליורשיה של הקשישה העמיד השופט על 110 אלף שקלים בתוספת 22 אלף שקל שכר טירחת עורך דין. הפיצוי ניתן בגין הסבל שנגרם למנוחה בטרם מותה וקיצור תוחלת חייה.

 

"הגשתי את התביעה כי רציתי לדעת מה קרה", מסביר שמואל, "מבחינתי סכום הפיצוי לא משחק תפקיד. רק רציתי להגיע לחקר האמת. השאלה מה קרה לאימא שלי בטרם מותה הטרידה אותי. עדיין לא קיבלתי תשובות מפורשות אבל לפחות בית המשפט קבע מי האחראיים".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
השבר שנגרם לאם
עו"ד ויסאם מוקטרן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים