שתף קטע נבחר

צפו: כך קנאביס מסייע לניסים בן ה-23 עם שיתוק מוחין

ניסים מאיר אריאלי בן ה-23 סובל משיתוק מוחין ומטופל בשמן קנאביס כדי להתגבר על הכאבים ועל כיווץ השרירים מהם הוא סובל. אחותו רננה, שיתפה ברשתות סרטונים המראים כיצד מצבו משתפר פלאים מיד עם נטילת השמן, במחאה על הקשיים שמערימים על רכישתו

ניסים מאיר אריאלי, סובל משיתוק מוחין מסוג קשה ביותר שנקרא CP, ומטופל מזה שנה בקנאביס רפואי שמסייע לו רבות. משפחתו, שמתמודדת עם הקושי הרב, מספרת כיצד הקנאביס מסייע לו היכן שתרופות אחרות נכשלו. בסרטון ששיתפה רננה, אחותו של הצעיר, שהתפרסם ב"מגזין קנאביס" וזכה לשיתופים רבים ברשתות החברתיות, נראה כיצד מצבו של הצעיר משתפר לפני נטילת שמן הקנאביס ואחריו.

 

צפו בשיפור המשמעותי לאחר נטילת הקנאביס:

  

 

קיראו עוד:

התפטרויות בכירים ומחסור בחומר: פארסת רפורמת הקנאביס בשיא

המחסור בירוק: האנשים שנוסעים חצי מדינה בשביל קנאביס רפואי

"המדינה הפכה אותי לעבריין": הבכיר לשעבר במשטרה שרוכש סמים בטלגראס

 

רחלי אריאלי, אימו של ניסים מאיר, סיפרה בשיחה עם ynet, כי הוא נולד בחודש שישי בשבוע 26 כתאום. "כתוצאה מאי ספיקת חמצן למוח בלידה, הוא סבל מהידרוצפלוס, מצב בו מצטברים מים בתאי וחדרי המוח הגורם לפרכוסים. בשנים האחרונות הוא סבל גם מכאבי שרירים מאוד חזקים. ברגע שהשרירים שלו נתפסים הוא צורח מכאבים. מאז השימוש בקנאביס אני רואה שינוי גדול בהתנהגות שלו. הוא מתחיל לדבר ולתקשר איתנו".

  

רננה אריאלי, אחותו של ניסים מאיר ששיתפה את הסרטון ברשתות החברתיות אמרה: "אחי הוא בן 23 וסובל משיתוק מוחין. יש לו התכווצויות שריריות והתקפים אפילפטיים. במהלכם הוא פשוט צורח עד שנותנים לו קנאביס. בדרך הוא שורט את עצמו ואת כל מי שמתקרב אליו, מכה את עצמו ואת כל מי שמתקרב אליו, כי כואב לו.

 

"הוא דופק את הראש בקיר, נושך את עצמו ומרביץ לאחרים. הוא קיבל תרופות לייצוב מצב הרוח שלא עזרו. לפני שנה הוא התחיל לקבל קנאביס וגם זה קרה אחרי תלאות רבות, ומאז הוא מרגיש הרבה יותר טוב".

 

"רוצה שאנשים יידעו שזו תרופה שעוזרת"

אריאלי מוסיפה ואומרת: "יש זלזול ממשרד הבריאות בקשר לקנאביס, המקרה של סיון מימוני, היה הקש ששבר את גב הגמל. לא יכול להיות שהמדינה נותנת לנו למות. זה לא הגיוני. חשוב שאנשים יידעו שיש את התרופה שעוזרת והממשלה פשוט לוקחת אותו. כשאחי צריך לקבל את השמן בזן ההתקפים, אנחנו מחשבים כל טיפה כדי שיישאר לו עד סוף החודש. אנחנו גם רוצים להעלות את רמת ה-THC, אבל בשביל זה צריך לעבור מסכת שלמה של פגישות עם רופאים כדי שיאשרו את זה.

 

"העליתי את הסרטון לרשתות כדי להעלות את המודעות. יש אנשים שקוראים לקנאביס "סמים", אבל בשביל אחי זו תרופה וזה מה שמרגיע אותו. תוך שתי דקות מהרגע שאנחנו נותנים לו את השמן, הוא נרגע. מאז שהוא התחיל להשתמש בקנאביס, רואים את ההשפעה לטווח הארוך וההתקפים פחותים יותר".

 

תהילה אברמוביץ שגם בנה בן ה-7 סובל הוא משיתוק מוחין, סיפרה על הטיפול בקנאביס בבנה: "שנתיים וחצי השתמשנו בשמן קנאביס של חברת 'תיקון עולם' ולא היו פרכוסים והתכווצויות שרירים. מאז הרפורמה והקושי להשיג את הקנאביס, שמנו לב שיש הידרדרות והתקפים של התכווצויות שרירים ופרכוסים.

 

"בהתחלה לא חשבנו שזה בעקבות השינוי של הקנאביס והלכנו לרופא שהעלה לנו את המינון של התרופות בגלל שהוא היה מפרכס. באחת הפעמים כשהיינו במיון, אחד הרופאים ניסה לבדוק איזה שינוי עשינו לאחרונה ואז הבנתי שזה קשור לקנאביס".

 

"אין תרופה לשיתוק מוחין, הקנאביס מקל על החולים"

פרופ' אורי קרמר, נוירולוג ילדים, התייחס הוא למקרה של ניסים מאיר והסביר: "שיתוק מוחין זו הפרעה המאפיינת אנשים שנפגעו במוחם בתקופה הקצרה שאחרי הלידה הגורמת לפגיעה מוטורית ולפעמים גם שכלית. הם מהווים 0.2 אחוז מהאוכלוסייה. רוב מקרי שיתוק המוחין סובלים ממתח גבוה בשרירים שיכולים לבוא לידי ביטוי באזורים שונים בגוף. לחלקם הגדול אין פגיעה שכלית ולחלקם כשהם גדלים מתפתחת אפילפסיה בגלל הפגיעה הראשונית המוחית.

 

"בדרך כלל חולים בשיתוק מוחין לא מטופלים בתרופות אלא מטופלים בילדותם במכון להתפתחות הילד בפיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק, בטיפולים אורתופדיים וכן התאמת אמצעי עזר כגון עמידונים, הליכונים, וכיסאות גלגלים. אם יש שיתוק מוחין קשה, הם מקבלים תרופות להקלת מתח השרירים ובהתבגרותם ממשיכים לקבל פיזיותרפיה לעיתים.

 

"למעשה, אין תרופה בשוק שיכולה להעלים את שיתוק המוחין", מוסיף פרופ' קרמר, "מה שמנסים לעשות זה להקל על המתח המוגבר בשרירים ולאפשר להם בכל זאת תנועתיות עם קביים או הליכון. הם עוברים כל מיני טיפולים כדי לאפשר להם במידת מה את יכולת התנועה לפעמים באמצעות ניתוחים אורטופדיים שמשחררים אזורי שרירים שהתכווצו ולא מאפשרים להם את התנועה. כלומר, מאריכים את הגידים של השריר שהתכווץ".

 

הוא מסכם כי לחולי שיתוק מוחין לפעמים יש בעיה רב מערכתית. "היום הם לא בהתוויה לטיפול בקנאביס. אני משוכנע שלחלקם זה מקטין את המתח של השרירים ומקל עליהם, לחלקם זה עוזר להתקפי אפילפסיה. לאלה שבעקבות הפגיעה המוחית יש קשיי התנהגות ואגרסיביות, הקנאביס עוזר".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ניסים מאיר אריאלי. מטופל בשמן קנאביס
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים