לא מתקדמים באימונים? 3 טיפים שיזניקו אתכם קדימה
הרמתם, דחקתם, רצתם, הזעתם ועדיין לא הצלחת לראות תוצאות באימונים? כנראה שפספסתם משהו בדרך. ערוץ הכושר עם 3 טיפים שיחזירו אתכם למסלול
אין ספק כי בתקופה הנוכחית אנו פעילים עד מאוד. כולנו מבצעים פעילות גופנית מסוג כלשהו: ניקיון, עבודות בית, טיול עם הכלב, ריקוד, גינון. אך בעוד פעילות גופנית בהגדרתה היא כל פעילות המצריכה שימוש בשרירי הגוף ומעלה באופן משמעותי את הצריכה הקלורית, לאימון כושר הגדרה מעט שונה.
כתבות נוספות:
שיטת האימון היפנית שמאיצה את בניית השרירים
להתאמן חכם: 10 הטעויות שאתם עושים באימונים
האמא והבן שמתכננים לכבוש את מרתון ניו-יורק
אימון כושר מוגדר כפעילות גופנית המתבצעת בצורה קבועה במטרה לשפר או לשמר את אחד או יותר ממרכיבי הכושר הקיימים. כיום קיימות לא מעט מסגרות לעשיית כושר: קבוצות ריצה, אימון פונקציונלי, אימון משקל גוף, שחייה, טיפוס, רכיבה, פילאטיס, יוגה, אמנויות לחימה ועוד. אך בשנת 2019 אימון בחדר כושר הוא כפי הנראה עדיין בין המסגרות הפופולריות והנפוצות ביותר.
אימון בחדר כושר נגיש תמיד, גם בימים גשומים או חמים מאוד, בשעות הבוקר המוקדמות או בלילה. תוסיפו לזה עלות שפויה ושווה לכל נפש וקיבלתם יתרון שכמעט ובלתי ניתן לנצח.
על אף כל אלה, רבים מתאמנים ועושים מאמצים ולא רואים את התוצאות להן הם מייחלים. יש לכם את כל המוטיבציה שבעולם ועדיין לא הצלחתם להגיע למטרות שקבעתם לעצמכם? הקפידו על 3 הטיפים הבאים ותתחילו להדביק את הפער.
טיפ 1: הגדירו מטרה ברורה
כאשר מדובר בכושר לכל אחד מטרה שונה מרעהו. מנעד המטרות משתנה ויכול לנוע מחיטוב הגוף לקראת אירוע, העלאת מסת באזור פלג הגוף העליון, הכנה לקראת מבחן כושר חשוב בעבודה או לקראת הצבא, או סיום מרוץ של 10 קילומטרים בהצלחה.
המושג "כושר" הוא רחב ובנוי ממגוון מרכיבים כמו סיבולת שריר, כוח שריר, סיבולת לב-ריאה ושינוי הרכב הגוף. מסיבה זו חשוב לעצור לרגע ולחשוב מהו מרכיב הכושר שעליו אנו צריכים לעבוד על מנת להשיג את מטרתנו.
הכנה למרוץ, למשל תצריך כושר אירובי טוב וייתכן שגם סיבולת שריר בפלג הגוף התחתון, ואילו העלאת מסת שריר תצריך אימוני כוח לצד תפריט תזונתי המתמקד במאזן קלורי חיובי. חשוב לזכור שתמיד ניתן להיעזר באיש מקצוע מוסמך על מנת להתאים לעצמכם תכנית אימון אופטימלית.
טיפ 2: היצמדו לתוכנית אימון מסודרת
בין אם המטרה שלכם היא בניית מסת שריר, חיטוב או פיתוח סיבולת לב-ריאה, עליכם לוודא כי תוכנית האימון שלכם מתאימה למטרה לשמה אתם מתאמנים. תכנית אימון טובה בנויה באופן פרטנית למטרות המתאמן. היא מכלילה בתוכה דגשים להתקדמות הדרגתית ומתחשבת בצרכים אינדיבידואליים כמו ימי אימון מועדפים, העדפה תזונתית, עצימות, וכמות הזמן הפנוי.
לאחר שיש לכם תוכנית מסודרת (זאת אגב ניתן לעשות בעזרת המדריכות והמדריכים בחדר הכושר שלכם), היצמדו אליה והקפידו להגיע במרווח הימים שהוגדר לכם. חשוב להדגיש כי מרווח גדול מדי בין ימי אימון יגרום לכם לפספס את חלון ההזדמנויות המאפשר התקדמות באימון. מצד שני, קיצור זמני המנוחה לא יאפשר לכם להתאושש כראוי, ימנע מכם להשיג את השיפור הנדרש, או עשוי אפילו להכניס אתכם למצב של אימון יתר, שיעלה משמעותית את הסיכון לפציעות.
טיפ 3: וודאו כי התזונה מותאמת למטרות שלכם
כיום כבר ידוע שלתזונה תפקיד מפתח בשמירה על הבריאות ואיכות החיים. בעידן בו צריכה קלורית גבוהה לצד עבודה משרדית גורמים למגפת השמנה גלובלית, חשוב לדאוג כי תפריט התזונה יהיה איכותי ככל הניתן. קל וחומר כאשר אנו מתאמנים לשם מטרה ברורה כמו עלייה במסת שריר או חיטוב.
תפריט תזונתי טוב יחסוך לנו זמן ויקדם אותנו למטרה מהר יותר. חשוב לזכור כי בכדי לעלות או לרדת במשקל עלינו לדבוק במאזן קלורי המותאם למטרה. לדוגמא: לשם חיטוב עלינו להסתמך על תפריט המאפשר מאזן קלורי שלילי בעוד שלשם עליה במסה עלינו להיצמד לתפריט המאפשר מאזן קלורי חיובי. כמו כן, רצוי להימנע מתפריטים גנריים המצויים באינטרנט ובמקום זאת להיעזר בדיאטן או דיאטנית מוסמכים ומורשים.
הכותב הוא מאמן כושר אישי ומדריך ספורט מוסמך במכון וינגייט.
חם מדי בשביל לצאת להתאמן? אפשר גם מהבית: