שתף קטע נבחר

כך ההשתתפות בטריאתלון הצילה את חייו של מוטי

מוטי מרגלית בן ה-58 סיים את מקצה השחייה בטריאתלון באשדוד לפני כשבועיים וחש ברע. בשל תושייתה של אשתו הובהל לביה"ח שם אובחן כי הוא סובל מתופעה נדירה - קרע באבי העורקים. הוא טופל וחייו ניצלו. הרופא שטיפל בו בביה"ח בילינסון: "אם לא היו מזהים את התופעה בזמן - הייתה נגרמת קטסטרופה"

איש הברזל: מוטי מרגלית, בן ה-58 השתתף בטריאתלון וחש ברע לאחר פרק השחייה. בבית החולים נדהמו לגלות קרע באבי העורקים שלו - שמהווה פצצה מתקתקת בכל רגע שהוא ממשיך לדמם ללא ניתוח.

 

ההערכה היא כי בישראל יש כ-10 אלפים איש נמצאים בסיכון לפתח מפרצת באבי העורקים. מקרה ידוע של אדם שסבל ממפרצת לא מאובחנת באבי העורקים הוא הזמר אריק איינשטיין ז"ל, אשר האבחון המאוחר שלה גרם למותו.

 

  (צילום: יאיר שגיא)
שיקום ארוך. מוטי מרגלית בבית החולים(צילום: יאיר שגיא)

 

עידית מרגלית, אשתו של מוטי סיפרה: "כשמוטי סיים את קטע השחייה הוא הרגיש סחרחורת, בהתחלה הוא לא היה מוכן להיבדק על ידי מד"א אבל התעקשתי  שנבדוק מה מצבו. בבדיקות כל המדדים שלו היו תקינים והוא התכונן להמשיך במירוץ. כשעלינו לשטח ההחלפה לרכיבת האופניים, מוטי נגע לי בכתף וניסה להגיד לי משהו אבל לא הצליח. זיהיתי שיש לו אירוע מוחי וצעקתי לעזרה".

 

להיות רגישים לגוף. מוטי מרגלית במהלך הטריאתלון (צילום: באדיבות המשפחה)
להיות רגישים לגוף. מוטי מרגלית במהלך הטריאתלון(צילום: באדיבות המשפחה)

 

"להיות רגישים לגוף גם כשעושים ספורט"

הוא הובהל לבית החולים אסותא אשדוד, שם אובחן ע"י ד"ר אריאל גוטשטיין וד"ר גדעון פול, שזיהו את הקרע באבי העורקים. מוטי, תושב פתח תקווה סיפר: "בעבר הייתי אדם שמן, לפני שבע שנים עברתי ניתוח בריאטרי ומאז התחלתי לעשות ספורט. זה התחיל כשליוויתי את הבת שלי לטריאתלון והיא הציעה לי להצטרף אליה ולהשתתף גם בעצמי".

 

מוטי מודה כי אינו זוכר מה קרה מאז שחש ברע: "התעוררתי בבית החולים ואשתי סיפרה לי את כל הסיפור. יש לפניי עוד שיקום ארוך אבל מצבי משתפר מיום ליום. אם אשתי לא הייתה איתי בזמן האירוע, ייתכן שהיום לא הייתי בין החיים. חשוב ללמוד מכך שגם כשעושים ספורט – חייבים להיות רגישים וקשובים לגוף".

 

 מדובר בתופעה נדירה יחסית, המאפיינת בעיקר אנשים בגיל העמידה וממנה סובלים שלושה אנשים בלבד מכל מאה אלף איש. ד"ר רם שרוני, מנהל היחידה לניתוחי לב זעיר פולשניים בבילינסון, שהיה הרופא הבכיר האחראי על הניתוח סיפר: "כשמוטי הגיע נמצא אצלו קרע באבי העורקים. מדובר בעורק הכי גדול בגוף. מרגע שזה קורה, כל שעה שחולפת הסיכוי לאסון עולה. לכן אנחנו מנתחים אותם באופן בהול. מרגע שמוטי התמוטט, נכנסנו למירוץ נגד הזמן של כל הצוותים שטיפלו. אם לא היו מזהים את התופעה בזמן - הייתה נגרמת קטסטרופה".

 

ד"ר ירון ברק, מנהל יחידת ההשתלות של בית החזה בבילינסון שהוביל את הניתוח הסביר: "החולה אובחן עם קרע חלקי בקשת אבי העורקים, שגרם לזרימת דם בדפנות העורק קדימה ואחורה בו זמנית. מיקום הקרע בקשת הינו נדיר ולכן התיקון וההחלפה במהלך הניתוח היו מורכבים יותר".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יאיר שגיא
מוטי מרגלית
צילום: יאיר שגיא
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים