שתף קטע נבחר

כך תיחמן בי"ח נהריה את הארגון האמריקאי שדירג את המקום

לא, זה לא נס רפואי: המרכז הרפואי לגליל זכה לתוספת צוות ופינוי המחלקות מהעומסים - אבל לשבוע בלבד ולצורך מבחן של ארגון הבקרה האמריקאי JCI. הסתדרות האחים והאחיות הנחתה את חבריה שלא לשתף פעולה עם "מצג השווא"

לשבוע אחד בשנה פתאום אין חולים במסדרונות: במרכז הרפואי לגליל (נהריה) נערך השבוע מבחן מקדים של ארגון הבקרה האמריקאי JCI. לרגל המאורע הנהלת בית החולים דאגה למתיחת פנים שכללה תוספת צוות רפואי ופינוי המחלקות מהעומסים האופייניים להן, הכל למראית עיניהם של הבוחנים האמריקאים.

 

הסתדרות האחים והאחיות הנחתה את חבריה בבית החולים שלא לשתף פעולה עם "מצג השווא" לדבריהם, וכאשר נשאלו שאלות על ידי הבוחנים, בחרו לשמור על זכות השתיקה.

 

  ( )
אשפוז בחדר האוכל. האמת של מערכת הבריאות

  

אדוארד חדד, יו"ר ועד האחים והאחיות במרכז הרפואי לגליל, סיפר: "בשבוע המבחן בית החולים נראה רגוע, אין אשפוזים במסדרונות בכלל. זה קורה מכיוון שההנהלה דואגת לשחרר מוקדם חולים לרגל הגעת הבוחנים. פתאום יש יותר עובדים במחלקות - ביטלו לחלק מהאנשים שלנו חופשות והבהירו שכולם צריכים להיות נוכחים בשבוע הבחינה".

 

צפו בראיון עם יו"ר ההסתדרות הרפואית על מערכת הבריאות הקורסת:   

 

 

מורן אבן־חיים, אחות במחלקה פנימית ג' במרכז הרפואי לגליל משך ארבע השנים האחרונות סיפרה: "המבחנים של ארגון ה־JCI מוסיפים לנו האחים והאחיות המון נהלים, בירוקרטיה וטפסים להתעסק בהם במהלך המשמרת. אני רצה במחלקה בטירוף, לא ניתן להסביר את העומס שבו אנחנו עובדים. בשבוע המבחנים בית החולים נראה אחרת, אני לא מרגישה את העומס והלחץ שיש עלינו בזמן רגיל, אין אשפוזי חולים במסדרונות".

 

  ( )
מצג שווא. מחלקות ריקות

 

כדי להוכיח את הפער בין המצב בתרגיל לבין המציאות ועד כמה העומסים בימים אלו בבית החולים הם עניין ממשי, הנה כמה מהנתונים שנמסרו על ידי האיגוד לרפואה פנימית. ביום ראשון השבוע במחלקה הפנימית א' בנהריה אושפזו בפועל 37 חולים, ביניהם שניים מונשמים ושלושה זקוקים לבידוד, כאשר כמות המיטות עומדת על 32 בלבד. ב30.10 במחלקה פנימית ג' באותו בית החולים, שכבו 40 חולים, בעוד שתקן המיטות עומד על 32 בלבד. הצוות הרפואי באותו יום כלל רק שני רופאים מומחים ולצידם שלושה מתמחים, ובתחילת חודש נובמבר נרשם בחדר המיון של בית החולים אחוז תפוסה גבוה במיוחד של 200 אחוזים.

 

היום (ד') תיערך פגישה בין נציגי משרד האוצר להסתדרות האחים והאחיות בעקבות סכסוך העבודה שעליו הכריזו לפני כחצי שנה. אילנה כהן, יו"ר הסתדרות האחיות סיפרה: "פתאום המחלקה הפנימית ריקה, ההנהלה דואגת לפנות את הכל בשבוע שבו מגיעים הבוחנים. אבל כל אזרח ישראל שמגיע לחדר מיון ומחכה 7-8 שעות מה עוזרת לו הבקרה הזו? מה עוזר לו שיש שבוע אחד בשנה שבו לא שוכבים במסדרונות ופתאום הכל נקי? זה הישראבלוף הכי גדול".

  

במסגרת דיוני בית הדין לענייני עבודה בתל-אביב באשר לסכסוך האחיות עם משרדי הממשלה, הותירה השופטת אריאלה גילצר-כץ לאחים ולאחיות שלא לשתף פעולה עם מבדקי האיכות הללו. מבדקי ה'אקרדיטציה' הם מבחנים שנערכים מדי שלוש שנים על ידי ארגון ה־JCI המתמחה במדדי איכות לבתי חולים ברחבי העולם. מאז שנת 2012 אימץ משרד הבריאות את חובת קבלת תו התקן מהארגון הבינלאומי כתנאי לרישיון – כך שכל בתי החולים בארץ מחויבים לעבור את מבדקי האיכות.

  

"מדובר בהתנהלות מבנית של מערכת הבריאות", אומר עו"ד אורי פליישמן מנכ״ל הסתדרות האחיות, "כולם מכירים את הפייק ניוז של האקרדיטציה החל ממנכ"ל משרד הבריאות וכל מנהל בית חולים. האחיות הן הראשונות ששואפות ופועלות בהצטיינות בכל תחומי העשייה במערך הבריאות, אבל מעבר להרתמות הבלתי מסויגת שלהן המערכת חייבת להקצות את המשאבים וכח האדם המתאיצים כדי שהאחיות תוכלנה להעניק טיפול הולם וראוי לחולים משך כל השנה, ולא רק בתקופה של בקרות-ועל כן האחיות החליטו לעצור את ההצגה הזו אחת ולתמיד בבקרות כדי שיהיה טיפול הולם כל השנה".

 

מהמרכז הרפואי לגליל לא התקבלה תגובה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אשפוז בחדא האוכל. ביה"ח נהריה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים