שתף קטע נבחר

מחקר מצא: נטילת קנאביס משפרת הפרעות התנהגות בקרב חולי דמנציה

אחת מהתופעות המאפיינות את מחלת הדמנציה הן הפרעות התנהגות אשר מקשות באופן ניכר על חייהם של החולים ובני משפחתם. כעת נמצא כי נטילת קנאביס משפרת באופן משמעותי את הטיפול בהן

מחקר שבוצע בבי"ח לניאדו מצא: נטילת קנאביס משפרת משמעותית הפרעות התנהגות בקרב חולי דמנציה. המחקר, שנערך ע"י ד"ר ורד חרמוש, מנהלת האגף הגריאטרי בבי"ח לניאדו, בשיתוף עם חברת תיקון עולם, מוכיח כי לקנאביס יכולת טיפולית ומטיבה בהפרעות התנהגות שונות.

 

קראו עוד בנושא:

מחקר ענק: מה בדיוק מריחואנה עושה לגוף שלך

הגורם לאלצהיימר ודמנציה - שקשור למזון שאנחנו אוכלים

 

הפרעות התנהגות הן חלק בלתי נפרד ממחלת הדמנציה. הפרעות מסוג זה מייצרות עומס בלתי נסבל על החולים והחולות ובמקביל גם על המשפחה כולה: רופאים גריאטריים נתקלים מדי יום במטופלים שהפכו לאלימים - הן פיזית והן מילולית, מול בני המשפחה, מטופלים שיוצאים לשוטטויות ארוכות ותמוהות, כאלה הסובלים מרפיטטביות בדיבור, יריקות בלתי פוסקות ועוד.

 

ד"ר ורד חרמוש, המטפלת כבר שנים רבות בחולי דמנציה, בחנה את השפעת נטילת קנאביס רפואי על הפרעות התנהגות בקרב החולים. המחקר, שארך כשנה וחצי, כלל 64 מטופלים, גברים ונשים, בגיל הממוצע 80.

 

תוצאות המחקר היו חד משמעיות – לקנאביס השפעה חיובית דרמטית בטיפול בסוגים שונים של הפרעות התנהגות. נמצא כי אצל כלל החולים שופרו בממוצע שלוש הפרעות התנהגות שונות. בנוסף, כ-72% מהמטופלים שקיבלו קנאביס שיפרו באופן דרמטי הפרעת התנהגות אחת לפחות. לצד זאת, לא אובחנו תופעות לוואי יוצאות דופן עקב נטילת הקנאביס. עם זאת, חשוב להדגיש כי מדובר בנתונים ראשוניים ויש צורך בהמשך עבודות מחקר נוספות בנושא.

 

   (צילום: shutterstock)
השפעה דרמטית בטיפול במחלת הדמנציה. קנאביס רפואי(צילום: shutterstock)

 

שלב נוסף במלחמה

המחקר הוצג לאחרונה בכנס IACM בברלין וזכה להתעניינות רבה מצד בכירי הקהילה הרפואית העוסקים בתחום שהשתתפו בכנס. זן הקנאביס בו השתמשו החוקרים הינו אבידקל, זן עשיר ב-CBD מחד ומאידך מכיל מינון נמוך מאד של החומר הפסיכואקטיבי THC.

 

ד"ר ורד חרמוש: "התוצאות הללו הפתיעו אותי. השערת המחקר היתה כי תהיה השפעה חיובית על החולים אך לא ציפיתי לתוצאות כה מובהקות וברורות. אני פוגשת מדי יום מטופלים רבים ובני משפחה שסובלים סבל רב בעקבות הפרעות התנהגות ומאמינה כי המחקר יקדם פתרון לסבל הזה".

 

מר נדב חן, מנכ"ל לניאדו בירך את ד"ר חרמוש וצוותה על פרסום המחקר ואמר כי "מחקר זה הוא אחד מאבני היסוד לפיתוח וקידום הרפואה בכלל ולניאדו בפרט, הן בתחום הגריאטרי והן בתחומים נוספים".

 

כיצד תפחיתו הסיכון לדמנציה? צפו:

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דימה חבר, תיקון עולם
היתרןו הנוסף של צמח הקנאביס
צילום: דימה חבר, תיקון עולם
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים