שתף קטע נבחר
 

הירקות כבר בפנים: 3 מתכונים שהילדים ישמחו לאכול

עגבניה הם לא אוהבים, כרובית זה לא טעים, בטטה זה לא מתאים - בקיצור, גם הילדים שלכם לא אוהבים לאכול ירקות. עם המתכונים הבאים כבר לא תצטרכו לשכנע אותם והפלוס - הירקות כבר בפנים

בשיתוף אסם -נסטלה

 

כולנו יודעים שירקות ופירות הם חלק חושב בתזונה היומיומית שלנו, אבל לא תמיד אנחנו מצליחים לשכנע את הילדים (ובואו נודה על האמת, גם לנו לא תמיד מתחשק לנשנש מלפפון). בדיוק בשביל זה הנה שלושה מתכונים שמשלבים ירקות בצורה שכיף לאכול.

 

מחפשים איזון בחיים? היכנסו למתחם "חיים מאוזנים - חיים טובים"

 

ורגע לפני, אורלי פיינה, דיאטנית קלינית, מנהלת תחום התזונה של אסם, מציעה טיפים לשילוב ירקות בתפריט המשפחתי:

 

• קודם כל לתת דוגמה אישית,  כשההורים אוכלים מגוון פירות וירקות בהנאה גם הילדים ירצו בסופו של דבר להתנסות.

 

• הקפידו שבכל ארוחה תהיה על השולחן לפחות מנה אחת או יותר של ירק.

 

• מגוון סוגים ומרקמים - בשלו, הכינו והגישו מגוון של ירקות בכל צורה אפשרית: טרי, מבושל, מקופסה או קפואים בשלל צבעים, צורות ומרקמים, לדוגמא במתכונים המצורפים יש ירקות בדפי אורז או שילוב ירקות בתבשיל של פתיתים.

 

• שתפו את הילדים בהכנת המנות במיוחד בשלב הכנת הסלט ו/ או ירקות מבושלים/ מרק ירקות, תנו להם לבחור את הירקות וכדומה והודו להם על העזרה.

 

• כשאפשר רצוי גם לקחת אותם לקניות ולתת להם לבחור את הירקות.

 

• דבר אחרון - סבלנות - צפו לכך שלא תמיד בחשיפה הראשונה תהיה הצלחה. מחקרים מראים כי לעיתים יש להציע כ 10 פעמים מזון חדש עד שהילד מוכן לנסות ולעיתים הם צריכים לטעום ולנסות מספר פעמים לפני שהם מחליטים שהם אכן אוהבים ירק מסוים.

 

לביבות פתיתים וירקות

אחד מהסמלים הקוליניריים של חג החנוכה הוא לביבות תפוחי האדמה, הנה אינטרפטציה שונה ולא פחות טעימה. מתכון של רות אופק

 

לביבות פתיתים וירקות
לביבות פתיתים וירקות

המרכיבים (ל-20 לביבות):

1 כוס פתיתים אפויים מבושלים

1 בצל בינוני

1 תפוח אדמה בינוני

1 גזר או קישוא/ זוקיני בינוניים

1 צרור פטרוזיליה

4 ביצים גדולות

3 כפות פירורי לחם

מלח ופלפל שחור

שמן לטיגון

 

אופן ההכנה:

  1. מגררים בפומפייה את כל הירקות וסוחטים היטב מנוזלים. אפשר לגוון בירקות המוכנסים ללביבות, רק חשוב לשמור על הכמויות.
  2. קוצצים דק את הפטרוזיליה.
  3. מערבבים בקערה את הפתיתים, הירקות, הפטרוזיליה, הביצים, פירורי הלחם והתיבול.
  4. יוצקים בעזרת כף את הלביבות למחבת גדולה עם מעט שמן, ומטגנים היטב משני הצדדים. 

 

פשטידת בטטה וכרובית משודרגת

פשטידה בריאה ומפנקת, פתרון מושלם לארוחת ערב מהירה וטעימה. מתכון של זוהר לוסטיגר-בשן, סטיילינג אינה גוטמן, הכנה נעמה רן  

פשטידת בטטה וכרובית (צילום: שרית גופן)
פשטידת בטטה וכרובית(צילום: שרית גופן)

 

המרכיבים (ל-4 מנות):

1 בטטה, מבושלת חצי בישול וחתוכה לקוביות

1 כרובית, מופרדת לפרחים ומבושלת חצי בישול

1 גביע גבינת קוטג' 9%

1 גביע יוגורט סמיך (4.5% שומן)

1/2 כוס חלב

1/2 כוס טחינה גולמית מלאה

1 ביצה

1 כוס פירורי לחם

מעט אגוז מוסקט מגורר

מלח

פלפל

 

תבנית מלבנית בגודל 20X30 ס"מ

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לטמפ' של 180 מעלות.
  2. בקערה גדולה מערבבים היטב יחד קוטג', יוגורט, חלב, טחינה, ביצה, 1/2 כוס מפירורי הלחם, אגוז מוסקט, מלח ופלפל.
  3. מוסיפים את הכרובית והבטטה ומערבבים שנית.
  4. מעבירים את התערובת לתבנית חסינת חום, מפזרים מעל את פירורי הלחם שנותרו ואופים כ-45 דקות עד הזהבה.

 

סלט ארטישוק ושעועית ירוקה

כשרוצים להגיש סלט מושקע עם מרכיבים מפנקים במיוחד. מתכון של זוהר לוסטיגר-בשן, סטיילינג והכנה ענת לבל

 

סלט ארטישוק ושעועית (צילום: שרית גופן)
סלט ארטישוק ושעועית(צילום: שרית גופן)
  

המרכיבים (ל-6 מנות):

3 ארטישוקים מצנצנת, חתוכים לקוביות בגודל ביס

5 כוסות שעועית ירוקה, חתוכה לגודל ביס

20 עגבניות שרי, חצויות

3 גבעולי סלרי, חתוכים לגודל ביס

2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים

1/2 כוס עלי נענע, חתוכים גס

1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה גס

1/2 כוס זיתי קלמטה מגולענים, קצוצים גס

1/2 כוס שקדים, קצוצים גס

1/4 כוס שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

מלח

פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים בסיר 1 ליטר מים.
  2. מכניסים את השעועית לדקה אחת ומוציאים בעזרת כף מחוררת. מצננים במי קרח לעצירת הבישול.
  3. בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הסלט.
  4. משקשקים בצנצנת את שמן הזית והבלסמי ושופכים על הסלט. מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים היטב.

 

*המתכונים פורסמו באתר בישולים, שם אפשר למצוא עוד מגוון הצעות למנות שונות

 

לא פעם אנחנו מרגישים שיצאנו מאיזון, מטרתו של פרויקט "חיים מאוזנים - חיים טובים" לעזור לכם להיכנס לאיזון בעזרת צוות מנטורים, כל אחד בתחומו, שיתנו טיפים ועצות שיכולים לעזור לכל אחד ואחת מאיתנו, כיחידים וכחלק מהמשפחה, כי חיים מאוזנים = חיים טובים.

 

בשיתוף אסם-נסטלה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שרית גופן
סלט ארטישוק ושעועית ירוקה
צילום: שרית גופן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים