מחקר מצא קשר בין מתן אנטיביוטיקה לתינוקות וסיכון לאלרגיה
חוקרים שבדקו מאות אלפי תיקים רפואיים של תינוקות, מצאו קשר בין מתן אנטיביוטיקה בגיל הינקות לבין סיכון מוגבר לאלרגיה. ההערכה: אנטיביוטיקה הורגת חיידקים ידידותיים במעיים
מחקר רחב היקף שכלל מאות אלפי תינוקות מצא שאלה שטופלו באנטיביוטיקות שכיחות, היו בסיכון מוגבר לפתח אלרגיה בילדות. על פי ההשערות, האנטיביוטיקה משפיעה על אוכלוסיית חיידקי המעיים ובכך מגבירה את הסיכון לאלרגיות.
המחקר פורסם בכתב העת JAMA Pediatrics בסוף השבוע האחרון, ובו ניתחו החוקרים את תיקיהם הרפואיים של 798,426 ילדים שנולדו בין השנים 2001 ל- 2013. החוקרים בדקו האם הילדים טופלו באנטיביוטיקות שכיחות ממשפחת הפניצילין, הצפלוספורינים, מקרולידים או סולפנמידים במהלך חצי השנה הראשונה לחייהם.
קיראו עוד:
נוטלים אנטיביוטיקה? מסתבר שאתם מסכנים את השכנים שלכם
ארגון הבריאות העולמי דירג: 12 החיידקים העמידים לכל סוגי האנטיביוטיקה
הסיכון החמור של ילדים שאימהותיהם צורכות אנטיביוטיקה הממצאים מראים כי אלה שטופלו באנטיביוטיקה בששת החודשים הראשונים לחייהם, היו בסיכון גבוה לפתח אלרגיות שונות. הסיכון הגבוה ביותר היה אצל אלה שטופלו באנטיביוטיקות ממשפחת הפניצילינים, והסיכון הנמוך ביותר היה בטיפול באנטיביוטיקות ממשפחת הסולפונאמידים. הממצאים הראו כי הסיכון נע בין 8% לאלרגיות למזון, עד 47% לאסתמה.
איך מפחיתים את הסיכון להידבק בחיידקים עמידים המצריכים אנטיביוטיקה? צפו:
הקשר בין טיפול אנטיביוטי לאלרגיות, מקורו ככל הנראה בחיידקים בפרוביוטיים במעייים. על פי המומחים, פגיעה באיזון בין חיידקים טובים במעיים לבין אלה הגורמים למחלות, היא זו שמגבירה את הסיכון לאלרגיות. תיאוריה זו מתפתחת בשנים האחרונות, ומתמקדת באוכלוסיית החיידקים במעי הגורמת להפעלה או שיתוק של מערכת החיסון. כך, כאמור, כשקיימת פגיעה באוכלוסיית החיידקים הטובים במעי עקב שימוש באנטיביוטיקה, עולה הסיכון לפתח אלרגיה כתוצאה מהחילשות מערכת החיסון.