רפואה משלימה נגד מחלות חורף
בלי תרופות: הטיפולים האלטרנטיביים שיעזרו לתינוקות לעבור את העונה הקרה בשלום
בשיתוף כללית
הרפואה המשלימה יכולה לסייע לנו הן באמצעות שיפור העמידות של מערכת החיסון, שיפחית את הסיכוי לחלות במחלות החורף, והן בטיפולים שיכולים לקצר את משך המחלה ולהקל את תסמיניה.
ד"ר מוטי לוי, המנהל הרפואי של כללית רפואה משלימה, מציין כי ניתן לפעול במספר מישורים:
טיפולי מניעה
למי שנוטה לחלות בחורף מומלץ לנסות דיקור סיני, שיאצו, נטורופתיה והומאופתיה, שיקטינו את הסיכוי להידבק.
תזונה ואורח חיים
ויטמין C וויטמין A נחשבים לנוגדי חמצון טובים המסייעים להתמודד עם זיהומים ויראליים ובקטריאליים. לכן, חשוב לכלול לפחות חמישה סוגי פירות וירקות בתפריט היומי, עם דגש על פירות וירקות העשירים בוויטמינים אלה: גזר, דלעת, בטטות, פלפל אדום, פטרוזיליה, גויאבות ופירות הדר.
יש להימנע מצריכה של סוכר מעובד, כולל מעדני חלב שממותקים בסוכר, ולהקפיד על תזונה מבושלת ומגוונת בזמני ארוחה קבועים. רצוי להימנע גם מחוסר שינה וממעברים קיצוניים מחדרים מחוממים מאוד לאוויר הקר.
בזמן מחלה יש להימנע מאכילת ארוחות כבדות ועשירות בחלבונים. רצוי לצרוך מרקי ירקות מבושלים, שבהם שום, בצל ודגנים, או מרק עוף צח. יש להקפיד על שתייה חמה מרובה.
צמחי מרפא ותוספי מזון
אכינצאה: ידועה ביכולתה להעלות את מספר הכדוריות הלבנות וכן ביכולתה לשפר את העמידות של הריריות מפני חדירת חיידקים מן החוץ. ניתן להשתמש בה כטיפול מונע כאשר קיימת חשיפה לילדים או מבוגרים חולים בסביבה. רצוי לא להשתמש בצמח לזמן ממושך, אלא לתקופות קצובות של עד שבועיים עם הפסקה של שבועיים־שלושה שבועות.
פרופוליס: חומר המיוצר על ידי הדבורים בכוורת ומיוחסות לו סגולות אנטי־זיהומיות שונות. משמש הן לטיפול מונע והן במצב מחלה.
אבץ: התגלה במספר מחקרים כמשפר עמידות מול מחלות זיהומיות, מצמצם את סיכויי ההידבקות ומקצר את משך המחלה. מזונות כמו דגנים מלאים, אגוזי פקאן, גרעיני דלעת, גזר וסלק עשירים באבץ באופן טבעי.
אגב, מנקודת מבטן של מספר שיטות הוליסטיות, שפעת הינה מצב של עודף קור. לכן, שתיית תה קינמון או ג'ינג'ר מגבירה את החום הפנימי ומשפרת עמידות בפני מחלות חורף.
בשיתוף כללית