לחיות טוב בגיל המעבר
מעל שליש מחיי האישה עוברים באל־וסת, ובניגוד לשמועות, עבור רבות זו דווקא תקופת שיא. אילו טיפולים קיימיים לגיל הזה - ומהם היתרונות והחסרונות שלהם
בשיתוף כללית
מנופאוזה. כל כך הרבה נמצאות שם, ועדיין לא מצאו לה בעברית שם טוב יותר מ"גיל המעבר אצל נשים".
ד"ר מרב פרייברג, גינקולוגית מומחית לגיל המעבר בכללית מחוז חיפה וגליל מערבי, מסבירה כי מנופאוזה מוגדרת כהפסקת הדימום הווסתי, המבשרת את סיום תקופת הפוריות והכניסה לשנים שאחריה.
אנו נולדות עם מספר נתון של ביציות, שהולך ופוחת במשך כל החיים בגרף די תלול, בעיקר מגיל 35, שאחריו מתחילה ירידה משמעותית בפוריות. ברגע שאנו מפסיקות לבייץ מפסיק גם ייצור הורמונים שחיוניים ביותר לתפקוד הרקמות בגופנו, בראשם האסטרוגן, ואיתו הפרוגסטרון והטסטוסטרון. עם הפסקת הפעילות ההורמונלית הזאת כל מערכות הגוף נכנסות למצב של חסר, ומכאן נגזרים התסמינים ותחלואי הגיל: גלי חום, הזעת לילה, הפרעות שינה, ירידה במצב הרוח, פגיעה בזיכרון, דפיקות לב והתקפי חרדה, ירידה בחשק המיני ובחיוניות, בריחת סידן, כאבי פרקים, ירידה בגמישות העור וברמת המתיחה שלו, דלדול רקמת שריר ועוד.
מעל שליש מחיי האישה עוברים באל־וסת, ובניגוד לשמועות, עבור רבות זו דווקא תקופת שיא. זה קורה, לשמחתי, בין היתר כי לאחרונה יש עלייה ברמת המודעות והטיפול בתסמיני גיל המעבר. קיים מידע רב על סוגי הטיפולים בגיל המעבר, הקווים המנחים לטיפולים, ניירות עמדה והסכמות של מובילי דעת ומומחים עולמיים בתחום בנוגע ליתרונותיו וחסרונותיו של כל טיפול.
השיטות כוללות מתן הורמונים, תרופות לא הורמונליות העוזרות מאוד לגלי החום ולמצבי הרוח, טיפולים ותרופות להפרעות שינה, תרופות צמחיות הדורשות מרשם, שיטות טיפול רבות מעולם הרפואה המשלימה - דיקור, רפואה סינית, יוגה, היפנוזה ועוד, טיפול אסטרוגני לנרתיק שאפילו אינו דורש מרשם ועוד שלל אפשרויות. אני ממליצה לך להיחשף למידע הרב ולפנות למומחה להתאמת טיפול, שיכול לשמור על הבריאות הגופנית, המנטלית והקוגניטיבית שלך ולשפר את איכות חייך.
בכל מקרה, שמרי על בריאותך: אכלי נכון, הקפידי על שינה מספקת ועל פעילות גופנית שתעזור לגוף, לנפש ולמוח, והכי חשוב: זכרי שגיל המעבר אינו מחלה, אלא שלב בחיים שצריך ואפשר לנהל נכון.
בשיתוף כללית