התקן בלרין: היתרונות שחשוב שתכירי
התקנים תוך רחמיים לא הורמונלים מהווים אמצעי יעיל למניעת הריון. עם זאת, ההתקנים המסורתיים אינם חפים מחסרונות אשר גורמים לנשים רבות להימנע מהשימוש בהם. התקן בלרין הוא אמצעי חדשני המסייע במניעת הריון ביעילות שווה לזו הקיימת בשימוש בהתקנים לא הורמונליים אחרים, תוך צמצום תופעות הלוואי שיכולות להתפתח: מהם היתרונות בהתקן הייחודי? ד"ר, רק שאלה – ד"ר אילן ברעם מסביר
בשיתוף ד"ר אילן ברעם ואינפומד
התקן תוך רחמי הוא אחד מהאמצעים המוכרים ביותר לצורך מניעת הריון. קיימים שני סוגי התקנים: הראשון הוא התקן תוך רחמי הורמונלי – אשר מפריש את הורמון הפרוגסטרון ומיועד במיוחד לנשים אשר סובלות מוסתות קשות. השני הוא התקן שאינו הורמונלי – אשר מכיל יוני נחושת הפוגעים בתנועתיות הזרעונים וביכולת השתרשות הביצית המופרית. רוב התקני הנחושת מעוצבים בצורת האות T. למרות שיעילותם במניעת הריון גבוהה מאוד ועומדת על כ-99%, צורתם וגודלם מיצבו את אמצעי מניעה אלו כפחות אטרקטיביים ונוחים לשימוש.
צפו ברופא מסביר
מהם החסרונות בהתקני ה-T?
לרוב ההתקנים גדולים מגודל חלל הרחם ועל כן גורמים לגירוי מתמיד של דפנות הרחם. בנוסף, הקצוות החדים של ההתקן, הנגזרים מצורתו, גורמים לדקירה של הדפנות, לכיווץ הרחם, לכאבים עזים ולדימום מוגבר בזמן הוסת החודשית.
מהו התקן הבלרין?
בלרין הוא התקן תוך רחמי לא הורמונלי המעוצב בצורת כדור. ההתקן מכיל כדוריות המפרישות יוני נחושת, שכאמור מסייעים במניעת ההריון. הבלרין מתאים לשימוש במשך כחמש שנים, גם בנערות צעירות יותר.
מהם היתרונות בהתקן החדשני?
בניגוד להתקנים אחרים, הבלרין עשוי מחומר גמיש בעל זיכרון צורני והוא שומר על צורה כדורית בתוך הרחם. גודלו הוא 15 מ"מ בלבד, זאת בהשוואה לתקנים לא הורמונליים אחרים שגודלם הוא כ-30 מ"מ. לבלרין אין קצוות חדים שעלולים לדקור את קירות הרחם ולהוות הפרעה משמעותית. יתרה מכך, החומר הרך ממנו מורכב הבלרין מאפשר לו תזוזה גם כאשר הרחם מתכווץ. חשוב לציין כי יעילותו של התקן הבלרין במניעת הריון שווה לזו הקיימת בשימוש בהתקנים המסורתיים, זאת תוך צמצום תופעות הלוואי ושיפור איכות החיים.
בשיתוף ד"ר אילן ברעם ואינפומד