נשנוש נכון
נשנושים. קשה לעמוד בפניהם. ואולי בעצם לא צריך. במקום להיאבק בעצמכם, פשוט תנשנשו חכם. אורלי פיינה, דיאטנית קלינית ומנהלת תחום התזונה באסם-נסטלה, מספקת טיפים לאופציה הבריאה יותר של הנשנוש. שני כללי מפתח: תערכו מבעוד מועד ותאכלו במידה. ושיהיה בתיאבון
בשיתוף אסם-נסטלה
אתם מכירים את השעה הקשה הזו, זו שפתאום מתחשק בה לנשנש משהו. רובנו חווים את הרגע הזה, הרגע של החיפושים. הרגעים הקשים האלה מגיעים לרוב בין 15:00 ל-17:00 או ב-21:00, קצת אחרי ארוחה עיקרית. הסוכר נופל, העייפות מתגנבת ואתם מתחילים להרגיש בצורך הזה לנשנש, להתעורר, להתפנק. זה יכול להיות משהו מלוח, זה יכול להיות משהו מתוק.
איך שומרים על תזונה מאוזנת לכל המשפחה ואיזה תרגילי ספורט קלים אפשר לעשות במשרד בשביל האיזון?
"נשנושים מהווים כחמישה עד עשרה אחוזים מהצריכה האנרגטית היומית וכדאי להיערך ולבחור באופציה הטובה ביותר שתשביע את הרעב ואת הצורך", אומרת אורלי פיינה, דיאטנית קלינית ומנהלת תחום התזונה באסם-נסטלה. יחד עם זאת, כדאי לקחת בחשבון שני שיקולים לפני שבוחרים: הראשון הוא איכות המוצר והשני הוא הכמות. אפשר לטעום מהכל ולאכול כל דבר כל עוד אנחנו מקפידים על מינון נכון ומקשיבים לגוף שלנו.
צמא או רעב
קודם כל, ודאו שהצורך לאכול לא נובע מצמא. שתו כוס מים והמתינו מספר דקות. לעיתים יש בלבול בין התחושות. אנשים רבים לא מכירים את תחושת הצמא ומתקשים לאתר אותה. יש המתרגמים צמא לרעב, ומחפשים מה לאכול במקום להבין שהבעיה היא חוסר בנוזלים. המינון המומלץ למבוגר הוא כעשר כוסות מים ביום, ומעבר לסגולותיהם הבריאותיות ולהשפעתם המיטבית על תהליכי העיכול ועל חילוף החומרים, למים יש גם השפעה על המראה החיצוני, על גמישות העור ומוסיפים לחיוניות ולערנות.
קטן אך מספק
אריזות מוקטנות ומדודות נועדו בדיוק לרגעים כאלה. העדיפו את המוצרים שבהם רכיבים איכותיים ככל הניתן ושמקנים לכם תחושת שובע וסיפוק לאותו צורך של נשנוש. השוו בין מוצרים דומים ובחרו את המוצר שההרכב התזונתי שלו למנה הוא הטוב יותר ומתאים יותר לצרכים שלכם. בנוסף, אריזות מדודות כאלה קל להחזיק במגרה במשרד או במגרה המיועדת לכך במטבח הביתי.
קריאה מודרכת
עברו על רשימת הרכיבים. הרכיבים התזונתיים מופיעים לפי סדר תכולה יורד. כך שהרכיב שנמצא בכמות הגדולה ביותר מופיע ראשון, והרכיב שלאחריו הוא השני בכמותו וכך הלאה. כמו כן, חפשו בכל קטגוריה מוצר שרשימת הרכיבים בהלימה לשם המוצר. לדוגמה, חטיף שקדים רצוי שיכיל שקדים בראש רשימת הרכיבים.
ממתק מהטבע
פירות טריים מהווים אפשרות מצוינת לארוחת ביניים, וכזו שקשה לטעות בה. פירות הם המרעננים האמיתיים. מעבר לתענוג הקולינרי יש להם לא מעט ערכים תזונתיים נהדרים: הם מכילים ברובם אחוז גבוה של מים, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים ועשירים בנוגדי חמצון וכן גם סוכר כמובן. ולכן, למרות שהפירות מכילים המון רכיבי תזונה חיוניים, יש להגביל את צריכתם. לאוכלוסייה בריאה ההמלצה היא כשלוש מנות פרי ליום.
הורה פחמימה
קרקרים, פריכיות או כל תחליף לחם אחר על בסיס דגנים מלאים עם ממרח מתוק או מלוח לבחירתכם יכול לסייע להפיג את תחושת הרעב.
המעדנייה
מעדן חלבי, יוגורט עם פרי ו/ או דגני בוקר יכולים להיות נשנוש מצוין. הקפידו לבחור דגני בוקר שהרכיב הראשון שלהם הוא דגנים מלאים המאופיינים ביותר סיבים תזונתיים (התורמים לתחושת שובע ומסייעים לפעילות העיכול), יותר מינרלים כגון מגנזיום, אשלגן, אבץ, ברזל, ויטמינים מקבוצת B ועוד.
לסיום, כל אחד מהאפשרויות האלה קלות מאוד להכנה או לאחסון במשרד ואכילה בעת הצורך. הערכות מראש מונעת אכילה של מזונות פחות מומלצים ומאפשרת שמירה על הרגלי תזונה טובים גם בין הארוחות . בחירה במזונות נכונים ולא פחות חשוב גם טעימים תעזור לכם לצלוח עוד יום מוצלח ונעים.
לא פעם אנחנו מרגישים שיצאנו מאיזון, מטרתו של פרויקט "חיים מאוזנים - חיים טובים" לעזור לכם להיכנס לאיזון בעזרת צוות מנטורים, כל אחד בתחומו, שיתנו טיפים ועצות שיכולים לעזור לכל אחד ואחת מאיתנו, כיחידים וכחלק מהמשפחה, כי חיים מאוזנים = חיים טובים.
הכתבה פורסמה ב"ידיעות אחרונות"
בשיתוף אסם-נסטלה