שתף קטע נבחר
צילום: טל שחר , דובורת מדא

מנכ"ל הדסה: "יגיע חולה קורונה? נשלח אותו הביתה"

למרות פרסום ההנחיות המחמירות של משרד הבריאות להתמודדות עם נגיף הקורונה, כמה מבתי החולים הגדולים בארץ עדיין לא ערוכים לקליטת נדבקים. "החולים יכולים להיות בבית", אומר מנכ"ל הדסה זאב רוטשטיין, "גם המאושפזים בתל השומר לא צריכים להיות שם". באיכילוב עוד לא מוכנים: סירבו לקלוט חולה שנדבק בנגיף

בשעה שהנחיות משרד הבריאות רק נעשות נוקשות יותר מיום ליום, לפחות שלושה בתי חולים בארץ לא ערוכים למצב בו נגיף הקורונה יתפשט בארץ בצורה נרחבת. בתי החולים הדסה הר הצופים והדסה עין כרם כלל לא מתכוונים להיערך, ומסבירים זאת במחסור תקציבי. "המצב בהדסה לא מאפשר לנו לבזבז כסף מיותר", הסביר אתמול מנכ"ל המרכז הרפואי הדסה הפרופ' זאב רוטשטיין.

  

שני בתי החולים שבבירה לא נערכים באופן מיוחד לנגיף הקורונה. "אנחנו צריכים את הכסף בשביל החולים הקיימים", אומר רוטשטיין, שמסביר כי במקרה בו יגיע לבית החולים חולה קורונה הוא יועבר לתל־השומר, "או שילך הביתה. כל החולים הקלים יכולים להיות בבית, החולים שנמצאים בתל־השומר לא זקוקים לזה".

 

התפרצות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

גם בית החולים איכילוב בתל אביב עדיין לא ערוך לקליטת חולי קורונה, ויהיה מוכן לכך רק ביום ראשון בשבוע הבא, לאחר הכשרת מחלקה מיוחדת למטרה זו. אתמול סורבה באיכילוב קליטתו של תושב העיר שנדבק בנגיף לאחר ששב מאיטליה.

  

המצב בבתי חולים אחרים בארץ מעט יותר מעודד. הראשון להיערך היה כמובן בית החולים שיבא בתל השומר, שקלט את הישראלים שפונו מספינת הנופש נסיכת היהלום שעגנה לחופי יפן במחלקת בידוד המרוחקת מכתלי המרכז הרפואי.

  

בית החולים שערי צדק בבירה נערך כבר מספר שבועות לקליטת מטופלים החשודים כחולים בקורונה. כדי למנוע מהפונים עם תסמינים חשודים להדביק אנשים נוספים, הוקם בבית החולים מערך לבדיקה ולקליטה של החולים בחניה הצמודה לחדר המיון, כך שניתן יהיה לבדוק אותם בלי שהם יצטרכו להיכנס לבניין ולסכן אנשים אחרים.

  

  (צילום: אבי מועלם)
החולים לא צריכים להגיע לבתי החולים(צילום: אבי מועלם)

 

בית החולים בלינסון סיים גם הוא את היערכותו לקליטת חולי קורונה, וכבר קלט חולה שנדבק בנגיף. בבית החולים ציינו כי החולה מאושפז במתחם מבודד בחדר עם לחץ שלילי, המונע יציאת אויר מהחדר למחלקה ומטופל על ידי צוות מיומן וממוגן באופן מלא, וכי כל הצוותים המטפלים בו עברו הדרכה קפדנית באשר להתמגנותם ומלווים על ידי יחידת הזיהומים וצוות משרד הבריאות.

 

בביה"ח סורוקה בבאר־שבע הכשירו מתחם ייעודי לטיפול בחולים, והחלו לבצע בדיקות מעבדה לזיהוי הנגיף. בשלב הראשון יוכשר המתחם לקליטת 30 מטופלים. יהיו בו שני חדרים שיוכלו להעניק סיוע נשימתי לחולים בעת הצורך, וכן אזור נפרד לצוותים המטפלים בצמוד למחלקה.

  

בסורוקה פועל צוות מומחים ייעודי שלמד את נוהלי הקליטה, הבידוד, הטיפול הרפואי והלוגיסטיקה המיוחדים הנדרשים במקרים של חשודים וחולים בקורונה. המתחם מתוכנן בקפידה תוך שימת דגש על הקטנת הסיכון של חשיפה לווירוס. כך, למשל, תוצב עמדת לקיחת דגימות ללא מפגש מטפל־מטופל, כפפות וחלון, והוכנו מתחמי כניסה ויציאה מסודרים לצוות.

  

במרכז הרפואי העמק הושלמה גם כן ההיערכות לפתיחת מחלקה ייעודית לטיפול בנדבקים, וכך גם במרכז הרפואי פדה־פוריה. גם בבית החולים רמב"ם בחיפה הוקמה בימים האחרונים מחלקה ייעודית. היא מתפרסת על פני קומה שלמה ותוכל להכיל עד 30 מטופלים.

  

בית החולים ברזילי באשקלון ערוך לקליטת חולי קורונה גם כן, והמחלקה המיוחדת שהוכנה קלטה מאושפז ראשון כבר אתמול: נער בן 15 שנדבק בנגיף ואושפז במצב קל.

 

מה ידוע עד כה על נגיף הקורונה:

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
פרופ' זאב רוטשטיין
צילום: אלכס קולומויסקי
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים