מחשש לקורונה: המלצה להימנע מתשלום בשטרות ומטבעות
אזהרה התפרסמה בשם ארגון הבריאות העולמי על פיה נגיף הקורונה עלול לשרוד על משטחים ימים ארוכים, ובעל פוטנציאל הדבקה גם דרך שטרות כסף ומטבעות, העוברות "ידיים רבות". מאוחר יותר חידד הארגון את האזהרה וטען שלא קרא שלא להשתמש בשטרות ומטבעות, אלא רק לשמור על הגיינה של הידיים לאחר מגע עם כסף ולפני שאוכלים
דובר ארגון הבריאות העולמי, אמר בראיון לתקשורת בבריטניה השבוע, כי קיימת סבירות גבוהה לכך שנגיף הקורונה החדש עלול להדביק במגע עם משטחים. על בסיס הידוע מנגיפי קורונה קודמים, יכולת ההישרדות של הנגיף על משטחים היא גבוהה, והוא עלול להימצא גם על שטרות כסף ומטבעות.
התפרצות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet
בארגון המליצו להעדיף תשלום דיגיטלי ככל האפשר, ובלית ברירה, לאחר מגע עם שטרות כסף או מטבעות, לשטוף ידיים היטב במים וסבון או לחטא את הידיים בתכשירי חיטוי.
המלצה זו מגיעה לאחר המלצת הרב הראשי לישראל דוד לאו, להימנע מנישוק מזוזות בשל התפשטות נגיף הקורונה. בגילוי דעת שפרסם הרב נכתב: "אין ספק שאין לנשק מזוזות ואין לגעת בהם כלל. די בכך שאדם יחשוב עת כניסתו ויציאתו שאכן הדברים שנכתבים במזוזה, וזה ילווה אותו בהמשך דרכו".
גם ועידת רבני אירופה יצאה בהנחיות חדשות לקהילות היהודיות ביבשת שלא לנשק מזוזות, בני אדם, ספרי תורה, סידורים וטליתות. נשיא הארגון, הרב פנחס גולדשמידט, הפיץ מסמך בעניין לכ-700 הרבנים שפועלים מטעמו ברחבי אירופה. "התייעצנו עם מומחה למחלות זיהומיות ורפואה ציבורית לגיבוש ההנחיות לבתי כנסת שקשורים אלינו", כתב הרב גולדשמידט לחברים, וסיכם כי "הסיכויים לחטוף את הווירוס דרך האוויר נמוכים מאוד ולכן חבישת מסכה היא הרבה פחות חשובה".
שורד על משטחים עד 9 ימים
כתב העת לזיהומי בתי חולים, פרסם לאחרונה סיכום של 22 מחקרים, אודות נגיפי קורונה קודמים כמו SARS ו- MERS, שמצאו כי הנגיפים עלולים להישאר על משטחים עד תשעה ימים בטמפרטורת החדר. עם זאת, לאחר שימוש בחומרי חיטוי, הם הופכים במהירות לבלתי פעילים.
לפני כשבוע, פורסם כי נגיף קורונה נמצא גם על כלב. החוקרים הבחינו בתוצאת "חיובי חלש" על גבי הכלב. על פי הידוע, בעלי חיים אינם חולים כתוצאה מהדבקה בקורונה, והכלב שימש נשא בלבד, או במילים אחרות "משטח הדבקה בקורונה", שעלול להעביר את הנגיף מאדם לאדם.
בינתיים נמשכת מגפת ההדבקה הכלל עולמית: נכון להבוקר (ה') מדווחים 95,509 מקרי הדבקה ברחבי העולם, ו-3,286 קורבנות למחלת הקורונה. 53,689 איש החלימו מהמחלה שכבר התפשטה ל-85 מדינות.
מה ידוע על הנגיף עד כה: