ממצאים מדאיגים: נגיף הקורונה מסוגל לשרוד על משטחים עד 17 ימים
המרכז לבקרת מחלות האמריקני גילה כי נגיף הקורונה שרד על משטחים באוניות בהן נמצאו חולים, עד 17 יום לאחר פינוי הנוסעים. קודם לכן גילה מחקר כי הנגיף עשוי לשרוד עד 3 ימים בלבד
הממצאים החדשים אותם פרסם ה-CDC בדו"ח השבועי שלו, מסתמכים על מעל 800 מקרי COVID-19 שהתרחשו במהלך התפרצויות בשלוש הפלגות בספינות שיט.
התפרצות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet
בשלבי תחילת מגפת הקורונה, הייתה אוניית "דיאמונד פרינסס" אזור ההתפרצות הנרחב ביותר מחוץ לסין. מבין 3,711 הנוסעים ואנשי הצוות של האוניה, 712 נמצאו חיוביים לנגיף הקורונה, מתוכם 331 היו אסימפטומטיים בעת הבדיקה.
מבין 381 החולים הסימפטומטיים, 37 נדרשו לאשפוז בטיפול נמרץ ותשעה מתו. זיהומים התרחשו גם בקרב שלושה אנשי צוות הצלה יפניים, בהם אחות אחת.
על פי ה-CDC, מההתפרצות באונייה, נמצא כי 17.9% מהאנשים הנגועים מעולם לא פיתחו תסמינים. אבל הממצא המטריד יותר התגלה לאחר בדיקת המשטחים: המטען הגנטי של נגיף הקורונה, RNA, נמצא על מגוון עצום של משטחים בתאי הנוסעים, עד 17 יום לאחר עזיבת הנוסעים, ולפני שהחל תהליך החיטוי.
בסקירה שפורסמה לפני כשבועיים, מצאו חוקרים מהמכונים הלאומיים לבריאות, מאוניברסיטאות פרינסטון, קליפורניה ולוס אנג'לס, בשיתוף הקרן האמריקנית למדע, כי ניתן לאתר את הווירוס עד שלוש שעות לאחר שיעול או עיטוש באוויר, עד ארבע שעות על נחושת, עד 24 שעות על קרטון ועד שלושה ימים על פלסטיק ופלדת אלחלד. תוצאות דומות התקבלו מבדיקות שנעשו על נגיף הקורונה שגרם להתפרצות SARS בשנת 2003.
הממצאים טרם נבדקו על ידי מדענים אחרים, והם פורסמו באתר שבו החוקרים משתפים במהירות את עבודתם לפני הפרסום. התוצאות מדגישות את החשיבות הרבה של שמירת היגיינה לאחר מגע עם משטחים, ואת ההמלצות להתעטש או להשתעל אל מגבון או אל השרוול ולא אל האוויר.