שתף קטע נבחר
צילום: עידו ארז , מוטי קמחי, shutterstock

משרד הבריאות והר"י נגד כוונת הפלסטיקאים לחזור לעבוד

סערה במשרד הבריאות ובהסתדרות הרפואית בעקבות מכתבו של יו"ר האיגוד לכירורגיה פלסטית ואסתטית, ד"ר מאיר כהן, לחברי האיגוד בו נכתב כי הסכנה לקורונה חלפה ויש ללמוד לחיות לצד הנגיף עד הימצאות חיסון, ובשל כך לשוב לעבודה החל משבוע הבא. גורמים בכירים במשרד הבריאות: "זו שערורייה שאין כדוגמתה"

סערה בעקבות המכתב שהודיע על חזרה לפעילות בתחום הניתוחים האסתטיים: משרד הבריאות בוחן דרכי פעולה אפשריות לעצור את פעילות המומחים לכירורגיה פלסטית, שהודיעו על חזרה לעבודה בתוך שבוע. גם ההסתדרות הרפואית, שמאגדת את כל הרופאים בישראל, הודיעה: "בשלב זה יש לבצע פעולות דחופות בלבד, ננחה את האיגודים הרפואיים בהתאם".

 

זאת בעקבות מכתב ששלח יו"ר איגוד המנתחים הפלסטיים, ד"ר מאיר כהן, בו הוא ממליץ לחבריו לחזור לבצע ניתוחים אסתטיים והזרקות במרפאות הפרטיות שלהם בתוך שבוע כדי למנוע את הנזק הכלכלי שנגרם לרופאים, כפי שפורסם ב"כלכליסט".

 

התפרצות הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

המכתב של יו"ר האיגוד התקבל בכעס במשרד הבריאות. גורם במשרד מסר כי מדובר בטיפולים לא הכרחיים ולכן אין מקום לבצעם משום הסכנה לבריאות הציבור. "זו שערורייה שאין כדוגמתה. אנו בודקים כיצד לפעול חוקית על מנת לעצור פעילות כזו", אמר הגורם. "אם הכירורגים הפלסטיים רוצים לחזור לעבודה, הם מוזמנים לתרום מזמנם ומהידע שלהם במחלקות הקורונה".

 

גם ההסתדרות הרפואית, שהאיגוד לרפואה אסתטית משתייך אליה, הגיבה בהסתייגות. יו"ר ההסתדרות הרפואית בישראל, פרופ' ציון חגי אמר: "ההסתדרות הרפואית דרשה לצמצם פעילות אלקטיבית כדי להערך למאבק בקורונה, תוך בחינת כל ההיבטים וההשלכות של צעד כזה מבלי לפגוע באוכלוסיות החולים החריפים והכרוניים. כיום, לאחר המאמצים הלאומיים להשטחת עקומת ההדבקה, המשק צפוי בהדרגה לחזור לפעילות כחלק מאסטרטגיית היציאה. הדבר נכון בהמשך גם לגבי פעילויות רפואיות שונות, ודאי כאלה שמתקיימות במרפאות קטנות, כל עוד הן עומדות בהנחיות הכלליות ותוך המשך מתן הקדימות לפעילות דחופה".

 

הוא הוסיף ואמר: "נכון להיום אנו עדיין מצויים בשלב בו יש לבצע פעולות דחופות בלבד ואילו פעולות אחרות יש להתיר רק בהמשך ורק לאחר בחינה מעמיקה של מכלול השיקולים. ההסתדרות הרפואית תנחה את האיגודים הרפואיים בהתאם לעמדתנו זו".

 

"הסכנה המיידית חלפה"

במכתב אותו שלח כהן כאמור ביום שישי, נכתב: "תודות לפעילות משרד הבריאות והיענות של מגזרים אחראים בחברה הישראלית, לרבות חברי האיגוד עקומת ההדבקה שטוחה והסכנה המיידית חלפה".

 

כהן הרחיב והסביר לחברי האיגוד: "מסתמן כי עד אשר יימצא חיסון או טיפול יעיל נגד הווירוס, מדובר בסכנה נגיפית כרונית שיש להטמיע את קיומה לתוך שגרת החיים, בדומה לווירוסים ותיקים אחרים". לכן הוא הורה להם להיערך לחזרה הדרגתית לפעילות ניתוחית במרפאות הפרטיות.

 

"למנוע נזק כלכלי לרופאים הפלסטיים" (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
"למנוע נזק כלכלי לרופאים הפלסטיים"(צילום: shutterstock)

 

"הרופאים הפלסטיים יודעים להגן על עצמם ועל המטופלים"

כהן הסביר את הצעד החריג, שעליו החליט כאשר מספרי החולים עדיין עולים במאות מדי יום ולמעלה ממאה חולים קשים מונשמים בבתי החולים בנזק כלכלי שגרם לרופאים. "האיגוד סבור כי סגירת מרפאות הרופאים במגזר הפרטי לפרק זמן העולה על חודש ימים כחלק מהפסקת הפעילות הכלכלית בישראל, מלווה בנזק כלכלי עתידי ממשי. ללא מערכת כלכלית לא תהיה מערכת רפואית", כתב כהן. "נזק זה מהווה בעצמו סכנה קיומית אישית ולאומית חדשה העולה בגודלה ובחומרתה על הסכנה הקיומית (הנמוכה מאוד) הקשורה לנגיף הקורונה".

 

לכן המליץ האיגוד לחבריו ולמנהלי חדרי הניתוח הפרטיים, "בתום חודש של השבתה מרצון", לחזור בהדרגה ולהפעיל את המרפאות הפרטיות החל מ-19 באפריל, בכפוף להנחיות המדינה וסייגיה".

 

האיגוד ממליץ לחבריו להקפיד על הכללים הבאים: מיגון של הצוות המטפל, מיון ראשוני בשערי המרפאה (תשאול הפונים לגבי מצבם הרפואי ומדידת חום), מיגון של הפונים למרפאה, שמירה על ריחוק בזמן ובשטח המרפאה, זימון מטופלים בסיכון מוגבר (מבוגרים ובעלי מחלות רקע) בשעות נפרדות, והגבלת הטיפול לפונים מאיזורים ששכיחות המחלה בהם אינה חריגה לפי קביעת המדינה. כמו כן, קובע האיגוד, "יש להעדיף טיפולים קצרים ובעלי שיעור סיבוכים נמוך".

 

המכתב גרם לסערה בין הרופאים המנתחים וגם בקרב רופאי שיניים, שבחלקם מזריקים בוטוקס וחומרי מילוי לפנים. "בתקופה הנוכחית, שבה יש מחסור לאומי בחומרי הרדמה ובמשאבים רפואיים אחרים, לא יעלה על הדעת שמנתחים פלסטיים הם הראשונים שיחזרו לנתח ניתוחים שאין בהם שום דחיפות", אמר ל-ynet רופא בכיר. "זו חוסר אחריות לאומית וציבורית ממדרגה ראשונה. משרד הבריאות חייב לעצור את הטירוף הזה".

 

ד"ר כהן מסר בתגובה לפניית ידיעות אחרונות ו-ynet: "המנתחים הפלסטיים המומחים מיומנים בהגנה על המטופל ועל הצוות. כל מנתח "מבלה" אלפי שעות בחדר ניתוח, במשך שנים כאשר הוא מוגן מכף רגל ועד ראש. בעניין המיגון והזהירות, אין מי שמכיר את הצורך במיגון יותר טוב ממנתח. המטופלים שלנו נמצאים בידיים בטוחות. אנחנו סבורים שסגירת המרפאות במגזר הפרטי לפרק זמן העולה על חודש ימים כחלק מהפסקת הפעילות הכלכלית בישראל, מלווה בנזק כלכלי עתידי הרסני.

 

"תחום הרפואה הפרטית מפרנס עשרות אלפי משפחות של רופאים, אחיות, אחים, טכנאים וצוות תומך. ללא מערכת כלכלית פעילה לא תהיה מערכת רפואית ולכן כפי שהמלצנו באחריות ציבורית ב-18 במרץ לחדול מרצון מפעילות, אנו ממליצים עתה על חזרה הדרגתית ומושכלת לשגרה ב-19 באפריל. זאת כמובן בכפוף להנחיות, לסייגים ולהגבלות משרד הבריאות ורשויות המדינה".

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
ניתוחים פלסטיים. חוזרים לשיגרה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים