שתף קטע נבחר
צילום: מוטי קמחי, ראובן כהן/דוברות עיריית חיפה

אם נדבקתי - העובר בסכנה? היריון בסיכון קורונה

החששות והדאגות שלפני הלידה ואחריה רק מתעצמים עכשיו. רופאה מומחית עונה על השאלות הכי נפוצות על היריון ולידה בתקופת הקורונה

בימים אלה החרדות מתעצמות אצל כולנו, ובייחוד אצל נשים הרות. ד"ר רינת גבאי בן־זיו, מנהלת מחלקת אם ועובר במרכז הרפואי הלל יפה, מספקת תשובות עדכניות לשאלות החשובות.

 

משבר הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

האם מומלץ להיכנס להיריון בתקופה זו?

מומלץ לנשים המתכננות כניסה להיריון לדחות את ההיריון בתקופה הקרובה. לא מומלץ להתחיל כעת טיפולי פריון.

  

האם ההיריון מסכן יותר בהדבקה בקורונה?

ככל הידוע לנו, נשים בהיריון אינן חשופות להדבקה בנגיף יותר מנשים אחרות.

  

אם אני בהיריון והחלו תסמינים נשימתיים, מה לעשות?

אם יש חשש לחשיפה או תסמינים האופייניים לקורונה, על האישה ההרה ליצור קשר טלפוני עם גורם מוסמך בקהילה ‑ רופא משפחה, אחות במרכז לבריאות האישה או רופא הנשים המטפל ולהיות קשובה להוראות. יש להימנע מהגעה לקופת חולים או לבית חולים, בדומה להמלצות לכלל האוכלוסייה.

  

האם העובר בסכנה אם האמא חולה בקורונה? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
האם העובר בסכנה אם האמא חולה בקורונה?(צילום: shutterstock)

 

אם נדבקתי - העובר בסכנה?

בהתבסס על תיאורי מקרה ממדינות אחרות (בעיקר מסין), לא תוארה העברה של הנגיף מהאישה ההרה לעוברה, לכן הסיכון למומים עובריים נמוך. בנוסף, דגימות של יילודים לאמהות חולות בקורונה, שנלקחו מיד לאחר הלידה, היו שליליות. עם זאת, תיתכן עלייה בסיכון ללידה מוקדמת (יזומה או ספונטנית) ולסיבוכים מיילדותיים.

  

מה בנוגע לבדיקות היריון שגרתיות?

מעקבי היריון ממשיכים להתבצע בקופות החולים, לרבות מרפאות להיריון בסיכון גבוה. עם זאת, יש לצמצם פניות פיזיות למרפאה שאינן הכרחיות. אפשר לבצע מעקב לחץ דם בניטור עצמי מהבית, אפשר לאחד את בדיקת השקיפות העורפית ובדיקת הסקר הביוכימי הראשון או לחלופין, לבצע העמסת סוכר ולעדכן טלפונית את הרופא. הריוניות הנמצאות במעקב היריון בסיכון גבוה צריכות להתייעץ עם המרפאה המטפלת.

 

הנקה בטוחה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
הנקה בטוחה(צילום: shutterstock)

 

מה קורה לאחר הלידה?

אם היולדת חולה בקורונה, ההמלצה היא להפריד את האם מהיילוד מיד לאחר הלידה ועד לקבלת תשובת דגימה של היילוד. אם האם והיילוד חשים בטוב והיילוד נדבק אף הוא, הם יוכלו לשהות יחד בבידוד. אם היילוד נמצא שלילי, משרד הבריאות מורה על הפרדה בין האם והיילוד עד לקבלת שתי דגימות אימהיות שליליות בהפרש של לפחות 24 שעות.

 

 

האם אפשר להיניק?

עד כה לא הוכחה העברת הנגיף דרך חלב אם. אם האם בבידוד (אך אינה חולה), אין מניעה להנקה. אם מדובר באם שחולה בקורונה והתינוק מופרד ממנה, אפשר לשאוב חלב ולהאכיל את היילוד.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
היריון בימי קורונה
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים