לא רק תרופות: האם גרייה מוחית מסייעת לטיפול בדיכאון?
דיכאון נחשב כגורם המרכזי לנכות ברחבי העולם, זאת על פי ארגון הבריאות העולמי (ה-WHO). למרות שקיימות תרופות שונות אשר תורמות למיתון התסמינים האופייניים, הן אינן חפות מתופעות לוואי. טיפול בגרייה מוחית עשוי לסייע בטיפול בהפרעה הנפשית באופן ממוקד ולהוביל להשלכות מינימליות. מהי גרייה מוחית וכיצד היא עשויה לעזור בטיפול בבעיה הנפוצה? ד"ר, רק שאלה – ד"ר דורון תודר מסביר
דיכאון הוא מונח המתאר שלל מחלות להן ביטויים רגשיים וגופניים. מדובר במצב נפשי נפוץ מאוד אשר עלול לבוא לידי ביטוי בדרכים רבות ומגוונות, בהן עצבות, תסכול, הפרעות שינה, ירידה בחשק המיני ועוד.
בקרב אלה הסובלים מדיכאון, קיימת פעילות המוחית שאינה תקינה ונובעת מפגם בתהליכים הכימיים בחיבורים שבין תאי המוח, כמו גם מפגם בפעילות החשמלית באזורי מוח מסוימים. למרות שהטיפול הרווח במחלה מתבצע בעזרת שימוש בתרופות אשר מסייעות בוויסות התהליכים הכימיים, קיימות גם דרכי טיפול נוספות המתמקדות באיזון הפעילות החשמלית באזורים הספציפיים. שיטות אלה עשויות לתרום בהקלה על התסמינים האופייניים, תוך צמצום תופעות הלוואי.
צפו ברופא מסביר:
גרייה מוחית מתבססת על גירוי חשמלי של אזורים מסוימים במוח באופן ממוקד ומדויק במטרה לשפר את פעילותם ולהקל על תסמיני הדיכאון. השיטות השונות משפיעות על הפעילות באזורי המוח השונים אשר ידועים כקשורים למחלה, מעודדות זרימת דם מוגברת אליהם וכך מסייעות בהקלה על התסמינים השונים. חלק מהשיטות מאושרות על ידי ה-FDA האמריקאי, בעוד שאחרות מאושרות לשימוש על ידי רשויות הבריאות בישראל ובאירופה. ככלל, הטיפול בגרייה מוחית מספק מענה יעיל לסובלים מדיכאון.
בהשוואה לתרופות, טיפול בגרייה מוחית הוא בעל מספר יתרונות:
- מדובר בטיפול קצר טווח ובמקרים מסוימים ניתן יהיה להבחין בתוצאות כבר לאחר שבועיים ממועד תחילת הטיפול.
- הטיפול בגרייה מוחית בטוח יותר מאשר שימוש בתרופות ולרוב הוא מלווה בתופעות לוואי מינימליות.
- גרייה מוחית עשויה להיות יעילה עבור טווח רחב של חולים הסובלים מדיכאון, ללא כל תלות במספר התרופות אשר נוסו בעבר.
בשיתוף המרכז הרפואי נוירוקליניק ואינפומד