שתף קטע נבחר
 

מתחברים בחזרה לאיזון

משפחת תורג'מן המשתתפת בפרויקט "חיים מאוזנים - חיים טובים" המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet ואסם נסטלה, הרגישה שכולם כל כך עסוקים שהם רואים אלה את אלה מעט מדי. הם ביקשו להחזיר איזון בקצב החיים כדי לנסות ולהחזיר קצת שפיות ואיזון לחיי המשפחה. מנטורית צוות "חיים מאוזנים - חיים בריאים" נריה שפירא, שעוסקת באקולוגיה וקיימות בשיטת פרמה קלצ'ר, הציעה להם לייצר זמן משפחתי משותף ולהקדיש אותו להתחברות למה שיש לכולנו בשפע – הטבע מחוץ לבית

בשיתוף אסם נסטלה

 

 

בפרק הקודם הכרנו את משפחת תורג'מן שהצטרפה לפרויקט "חיים מאוזנים - חיים טובים" המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet ואסם נסטלה ומטרתו לסייע לכולם למצוא איזון בחיים בתחומים שונים. ההורים סיפרו על הקושי במציאת איזון בקצב החיים המסחרר שלהם.

 

"אני יוצא ב-7:00 בבוקר, שם את הילדים בבית הספר ובגן ואז אני בדרכי למגדל העמק עד כ-15:00-16:00. סדר היום שלי כולל טיפולים רגשיים, הדרכות הורים, ועדות תכנון וטיפול ואז אני יוצא חזרה לעתלית, לעבודה השנייה", סיפר יוסי והסביר שהבעיה האמתית היא ש: "אנחנו כמעט לא מצליחים לנשום ולתקשר במשך היום מפני שאני שב הביתה רק אחרי 21:00".

 

רווית הוסיפה וחיזקה: "אני לוקחת את הילדים מהגן ומבית הספר ונמצאת איתם עד הערב. זה קשה לי כשהוא לא בבית. כמעט ואין לי זמן לעצמי ולא קל לי להיות לבד בערב. אני מתגעגעת אליו ביומיום".

בסוף היום נרדמים על הספה באמצע המשפט
בסוף היום נרדמים על הספה באמצע המשפט

אל בית המשפחה הגיעה נריה שפירא שעוסקת באקולוגיה וקיימות בשיטת פרמה קלצ'ר - שיטת תכנון בקיימות, ומנטורית צוות "חיים מאוזנים - חיים טובים" של אסם נסטלה. המטרה - לעזור למשפחה למצוא את האיזון המיוחל.

 

היא הציעה למשפחת תורג'מן לייצר זמן משפחתי משותף ולהקדיש אותו להתחברות למה שיש לכולנו בשפע – הטבע מחוץ לבית. למשפחת תורג'מן יש חצר ביתית ושם היא הציעה להם לזרוע ולנטוע, לנשום את האוויר ולהתחבר לבעלי החיים העוברים בה, כשנקודת הבסיס היא שזה זמן שכל בני המשפחה מבלים יחד.

 

להתחבר בחזרה - למשפחה, לטבע ובכלל

"אנחנו חיים בעולם מאד אינטנסיבי וחומרי, מה שדורש מאיתנו לצאת הרבה מהבית, להיות הרבה שעות בעבודה והרבה שעות בנפרד האחד מהשני. מהמקום הזה נוצר אצלנו ניתוק מאד גדול - ניתוק מהטבע, ניתוק מהאדמה, ניתוק מהמשפחה, ניתוק מעצמנו. אני רוצה לעזור לכם ולחבר בחזרה", היא אומרת ליוסי ולרווית.

 

 

נריה הסבירה שכשעובדים עם האדמה ועם הטבע, זה מעורר את כל החושים; "אתם יכולים להשתמש פה בגינה, בתור כלי מאד חזק לחיבור ביניכם, יצירת זמן משותף ויצירת איזו פינה, שיהיה לכם נעים להיות בה ביחד ולהתחבר דרכה. תעסקו באדמה, תרגישו אותה. כך, יהיה לכם פה בבית בסיס שמחבר אתכם חזרה – גם האחד לשני וגם לילדות", היא מסבירה על השלב הראשון.

 

"אחר כך תוכלו ללמוד להכין את השתילים בעצמכם מדברים שנמצאים גם בבית וגם מירקות שאפשר לקנות בסופר, כך שהבנות יראו איך מתוך עגבנייה אפשר להצמיח שתיל עגבניות והם יבינו, שעגבנייה לא גדלה על המדף בסופר".

 

"צעד נוסף בחיבור", היא אומרת, "שתזמינו קצת חיות אליכם לגינה: ציפורים, מאביקים, כל מיני חרקים שיעזרו גם לירקות לצמוח וגם יביאו קצת את הטבע קרוב אליכם, כדי שתרגישו שהטבע הוא חלק מהיומיום שלכם ואין צורך ללכת רחוק בשבילו. מתוך ההתעסקות בירקות, באדמה, בשתילה ובזרעים, תוכלו לראות את קצב היומיום משתקף בזה ולראות איך הדברים משפיעים האחד על השני".

   

היא מסבירה למשפחת תורג'מן שפעולות אלה ייצרו עבורם תהליכים שלמים במקומות אחרים. "כשאני יודעת לייצר תהליך במקום אחד, אני יודעת להעתיק את היכולת לייצר תהליך מאפס במקום אחר, מה שמביא תחושת מסוגלות מאד גדולה", אומרת שפירא.

 

שפירא מציעה לעצור פעם בשבוע ולהיזכר מה חשוב באמת. "שימו תזכורת בטלפון, מה אתם רוצה שיקרה השבוע, מה חשוב לכם, למשל זמן משפחתי שיכול להיות עבודה משותפת בגינה, משחק כדורגל, בישול ארוחת ערב יחד, לצאת יחד לבריכת הנוי ולהאכיל את הדגים, זמן שהוא בקצב איטי".

 

 

ועוד טיפים מהמנטורים של צוות "חיים מאוזנים - חיים טובים:

אורלי פיינה, דיאטנית קלינית ומנהלת תחום התזונה באסם נסטלה: זמן משפחתי הינו דבר חשוב מאוד ואין כמו הארוחה המשפחתית לשלב צורך חיוני עם זמן איכות מעבר לכך ארוחה משפחתית הינה בעלת ערך רב בחינוך הילדים לתזונה נכונה ואורח חיים בריא כיוון שזהו זמן נטול כל הסחות דעת, המאפשר לילדים להיחשף להרגלי הכנת המזון, הגשתו, אכילה מגוונת והתנסות במזונות חדשים ומגוונים. אנחנו המבוגרים מהווים מודל לחיקוי, בין אם נרצה בכך ובין אם לאו, הילדים עוקבים אחרי דפוסי ההתנהגות שלנו ומאמצים חלק גדול מהם ולכן צריך להבין ששינוי הרגלים לוקח זמן, התחילו בקביעת ארוחה פעם בשבוע באמצע השבוע והתקדמו משם . בהצלחה

 

טיפ נוסף של אורלי הוא: "חשוב לבצע גם פעילות גופנית. הקפדה גופנית על 150 דקות בשבוע, לא רק משפרת את מצבנו הבריאותי אלא גם את תהליכי העיכול. שורפת עודפי שומן ותורמת להרגשה המופלאה".

אורלי פיינה
אורלי פיינה

דודי צזנה, מאמן כושר הוסיף טיפ ליוסי: "הי יוסי, העשייה שלך מוערכת בעיניי מאד. אתה תורם לכולם ומרגיש שאתה קצת מפספס את עצמך. תבדוק היכן אתה יכול לצמצם שעות עבודה ועשה זאת. יכול להיות שהשינוי יעורר פחד אך תזכור שזו רק מחשבה. קום מוקדם בבוקר. כשכולם ישנים, זה הזמן הטוב ביותר לעצמך. זה יפתח לך זמן לקרוא ספרים ולעשות ספורט. כמו שאתה מטפל בכולם, תטפל גם בעצמך".

 

דודי צזנה (צילום: טל צבר)
דודי צזנה(צילום: טל צבר)
  

לא פעם אנחנו מרגישים שיצאנו מאיזון, מטרתו של פרויקט "חיים מאוזנים - חיים טובים" לעזור לכם להיכנס לאיזון בעזרת צוות מנטורים, כל אחד בתחומו, שיתנו טיפים ועצות שיכולים לעזור לכל אחד ואחת מאיתנו, כיחידים וכחלק מהמשפחה, כי חיים מאוזנים = חיים טובים. 

 

בשיתוף אסם נסטלה


פורסם לראשונה 03/06/2020 14:11

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מתחברים לאיזון. משפחת תורג'מן
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים