רופאה: "חשוב להגיע לטיפולים במחלות עיניים - כדי למנוע נזק"
כשפרצה מגפת הקורונה, רבים פחדו להגיע לבתי החולים לקבלת טיפולים שוטפים למרות הנזק שזה עלול לגרום לבריאות שלהם. רופאת העיניים, ד"ר שולמית שוורץ, מתראיינת באולפן ynet ואומרת: "אם בריאות העיניים חשובה לכם, אתם צריכים לבוא לקבלת הטיפולים השוטפים"
בשיתוף נוברטיס
תקופת הקורונה גרמה לחולים רבים לדחות טיפולים שהיו צריכים לקבל בשגרה, בעיקר בשל הפחד להגיע לבתי החולים. ד"ר שולמית שוורץ, רופאת עיניים מומחית לניתוחים ומחלות רשתית ויושבת ראש חוג רשתית באיגוד רופאי העיניים, מתארחת באולפן ynet כדי לדבר על הרצף הטיפולי החשוב כל כך בעיקר במחלות עיניים.
צפו בראיון:
"אנחנו מדברים בעיקר על מחלות שפוגעות במרכזי הראייה של החולים, כמו למשל מחלת הניוון המקולרי, שבדרך כלל סובלים ממנה אנשים מעל גיל 60, ושהטיפול הרציף מאוד מהותי ומשמעותי במחלה הזו".
מה קורה כשאין טיפול רציף?
"במחלה ניווניות של מרכזי הראייה זה יכול להיות הרה אסון עד כדי ירידה בראייה ולפעמים עד כדי עיוורון. זו מחלה שזקוקה לטיפול והדחייה של הטיפול יותר משבוע-שבועיים לפעמים יכולה להיות קריטית".
איך הצלחתם להתמודד עם הסיטואציה שבה החולים לא הגיעו?
"ברגע שהבנו שיש ירידה משמעותית במספרי ההגעה, יזמנו פניות אישיות לכל אחד כדי לברר את מצבם. עברנו על תיקים של חולים כדי לברר האם החולה זקוק לטיפול מיידי. לחולים מסוימים הגענו הביתה ואפילו באחד המקרים שלחנו אמבולנס ייעודי".
הייתה סיבה לחשש של האנשים שלא הגיעו לטיפולים במהלך הקורונה?
"אנחנו עבדנו מאוד קשה, שמרנו וייצרנו סביבה בטוחה וזה גם מה שהגדרנו לחולים. חשוב לזכור שאנחנו בודקים עיניים, כך שהקירבה שלנו לחולה היא קירבה מקסימלית, לכן הכנו מגנים מיוחדים על גבי מכשירי הבדיקה כדי שיחצצו בינינו לבין החולה, הכל למען בטיחותו של החולה".
"חשוב להסביר לחולים ככל שחולה יגיע עם מחלה פחות מתקדמת הסיכוי שלו, שנשמר לו את הראייה הטובה שעדיין מתקיימת ואולי לשפר אותה, הוא כמובן גבוה יותר ולכן גם החשיבות של התדירות. אמנם עכשיו בתקופה שמכונה "שגרת קורונה", עלינו קצת באחוזי ההגעה אבל אנחנו לא חזרנו באחוזי ההגעה הרגילים אנשים עדיין חוששים, אבל חשוב להבהיר שאפשר להגיע, זה בטוח".
בשיתוף נוברטיס