שתף קטע נבחר

 

הזרקות ומילויים: לכמה זמן הם מחזיקים?

השאלה הנצחית של כמעט כל מי שמגיע לטיפול אסתטי הכולל הזרקות של חומרי מילוי היא אחת - לכמה זמן זה יחזיק? הכל תלוי בחומר המילוי, אזור ההזרקה ותגובת הגוף לחומרים השונים

כמעט שאין יום במרפאתי שבו לא נשאלת השאלה – לכמה זמן יחזיקו ההזרקות? התשובה שלי תמיד זהה - זה תלוי. יש משתנים רבים שמשפיעים על הזמן והשפעת החומר.

 

קיראו עוד

7 דברים שחשוב לדעת לפני הזרקת חומר מילוי בפנים

כל מה שצריך לדעת על חומרי מילוי בגיל המבוגר

 

1. סוג החומר

אני משתמש במרפאתי בחומר מילוי העשוי מחומצה היאלורונית בלבד לדברי היצרנים. חומרים אלה מחזיקים בגוף בממוצע בין שמונה חודשים לשנה. ישנן חברות של חומרי מילוי המדווחות שהחומרים שלהם מחזיקים שנתיים בגוף אבל צריך לחדש כמות מסוימת אחרי שנה כדי לשמור על התוצאה הקוסמטית. חברה אחרת, מאושרת FDA מבטיחה שחומר המילוי מחזיק שנה בגוף וכדאי להגיע לטיפול כל חצי שנה כדי לשמור על המראה הרצוי.

 

לאחרונה, אף פותחו חומרים בסמיכות גבוהה שמתנהגים בצורה שדומה לשתל, ולפי טענת החברות יכולים להחזיק בין שנה לשנתיים.

 

ישנם חומרים שאינם מתפרקים בגוף, כמו הסיליקון הנוזלי, אבל יש להם חסרונות אחרים ולכן אני מעולם לא הזרקתי חומרים אלו. הסיליקון עלול לנדוד בפנים, ליצור גושים ולהזדהם גם שנים אחרי שהוזרק.

 

ויש את הבוטוליניום טוקסין (הידוע בשמו המסחרי - הבוטוקס), שמוזרק לטיפול בקמטים בפנים והוא מחזיק, על פי רוב, בין שלושה חודשים לחצי שנה. במקרים נדירים ישנם אנשים שמפתחים עמידות לבוטוליניום והוא אינו משפיע עליהם. בוטוליניום שמוזרק לטיפול בהזעת יתר מחזיק בין תשעה חודשים לשנה.

 

בין שלושה חודשים לחצי שנה. לכמה זמן מחזיק בוטוקס? (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בין שלושה חודשים לחצי שנה. לכמה זמן מחזיק בוטוקס?(צילום: shutterstock)

 

בשנים האחרונות עם השיפור בטכניקות השאיבה וההזרקה, התהליך להזרקת שומן עצמוני לפנים, הפך להיות יותר ויותר מקובל. אנו ממליצים לנשים מתאימות לעבור את הפעולה בהרדמה מקומית בתנאי מרפאה סטריליים. השומן מוזרק בשני רבדים אנטומיים: בעומק הפנים כמוסיף נפח ובתת העור השטחי כדי לתרום לאיכות העור.

 

תאים מיוחדים המכונים תאי-אב המצויים בשומן תורמים לדעתי לאיכות העור המוזרק על ידי עידוד יצירת רקמה חדשה. יתרונותיו של השומן המוזרק לפנים הם שלושה:

מדובר בחומר עצמוני ולכן אין כל חשש לתופעות לוואי.

השומן (כמעט אצל כולנו) מצוי בכמות המספיקה להזרקת נפחים גדולים שעלותם היתה עצומה לו השתמשנו בכמות כזו בחומצה היאלורונית.

היתרון האחרון הוא גם החשוב ביותר - השומן שורד זמן רב ולמעשה שנים.

 

2. אזור ההזרקה

חומרי מילוי ובוטוליניום שהוזרקו לאזורים שנמצאים יותר בתנועה יחזיקו פחות זמן מאשר באיזורים חסרי תנועה. למשל, חומר מילוי שמוזרק לשפתיים שזזות בכל פעם שאנחנו מדברים, אוכלים, צוחקים וכו' ייספג מהר יותר מחומר מילוי שהוזרק לפיסול האף כיוון שזהו איבר שלא זז באופן תדיר.

 

3. גוף האדם

כולנו שונים זה מזה ובהתאם לכך גם האופן שבו אנו מפרקים את החומרים המוזרקים שונה. לכן, אצל כל מטופלת החומרים יישארו לתקופת זמן מעט שונה. אצל אנשים שעוסקים בפעילות גופנים בצורה מאסיבית, אנו רואים פעמים רבות פירוק מהיר יותר של החומרים הנספגים.

 

פרופ' איל וינקלר, מנהל מערך הכירורגיה הפלסטית בבי"ח מעייני הישועה; לשעבר יו"ר איגוד הפלסטיקאים בישראל

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: shutterstock
כמה זמן זה מחזיק מעמד?
צילום: shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים