מה באמת חשוב לכם בחיים? כך תתמודדו עם מחשבות שליליות ותכניסו איזון לחיים
האם, מתישהו במהלך החיים שלכם, הצלחתם לעצור לרגע ולחשוב למה יש משמעות עבורכם, מה הייתם רוצים להשאיר אחריכם בעולם ועד כמה אתם מצליחים למצוא רגעים של שקט במרוץ בו אתם נמצאים? רונית כהן תמיר, מטפלת ומנטורית צוות "חיים מאוזנים - חיים טובים", הפרויקט המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet ואסם נסטלה, נותנת לכם כמה טיפים שיכולים להחזיר את האיזון לאורח החיים שלכם
בשיתוף אסם נסטלה
כמה פעמים הגעתם ליום חמישי בשבוע, הסתכלתם לאחור - בצורה מטאפורית - ותהיתם לאן נעלם השבוע, מה בכלל הסתפקתם לעשות והאם כך נראה מרוץ החיים ואיך בכלל שורדים את זה? ובכן, "יש דרכים לחיות את החיים ולא לשרוד אותם וזה על ידי אימון המוח מפני שהנפש שלנו קשורה למוח. אנחנו צריכים לחוות את החיים ולא רק לנתח אותם". כך אומרת רונית כהן תמיר, המטפלת מעל ל-15 שנים בדיכאון וחרדות, מה שהיא מכנה "המגפה של המאה ה-21".
את מרוץ החיים היא מכירה היטב, לפני 25 שנים הייתה אנליסטית בשוק ההון ובעקבות משבר חיים עשתה לפני יותר מ-15 שינוי והפכה למדריכת חיים, לצמיחה אישית ורוחנית. היא למדה אימון אישי, NLP, ACT, פסיכולוגיה חיובית, CBT, מיינדפולנס, מוטיבציה והוציאה לאור שני ספרים.
מה עוד אפשר לעשות כדי לשמור על איזון? היכנסו למתחם חיים מאוזנים - חיים טובים
במסגרת פרויקט "חיים מאוזנים - חיים טובים", המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet ואסם נסטלה, שמטרתו לסייע לאנשים ולמשפחות להחזיר את האיזון לחיים בתחומים שונים, כהן תמיר מביאה את הידע והניסיון שלה בתחום ונותנת טיפים שיכולים לעזור לכולנו להבין איך עלינו להסתכל על החיים. בשורה התחתונה היא מציינת כי כל אחד ואחת מאיתנו "צרי/כה לשבת ולחשוב מה באמת חשוב ומשמעותי עבורו/ה, איזה איכויות מנטליות חשובות לחיים שלך, מה רוצים להשאיר אחרינו בעולם הזה ואיך מיישמים את זה".
הטיפים של רונית לחיים מאוזנים:
Mindfulness או בעברית קְשיבוּת, או נוכחות או ערות - זו בעצם חוויה של להיות נוכח ברגע הזה, זאת אומרת להיות מחובר לרשמי החושים שלנו - ל"מה אני רואה? מה אני שומע? מה אני מריח? מה אני טועם? איך הנשימה שלי? איך הגוף שלי? מה אני מרגיש? מה אני חש".
תשומת לב לגוף - זה כולל שעות שינה, תזונה מאוזנת, מגע, פעילות גופנית, שתיית מים מרוב, לפחות 8 עד 10 כוסות ביום.
הגדרת ערכים - מה באמת חשוב לי לטפח בחיים שלי, מול הילדים שלי, מול ההורים שלי, מול הקריירה שלי?
מחשבות על מחשבות - עלינו להבין שיש לנו ביום בין 50 ל-70 אלף מחשבות,95 אחוז מהן ממוחזרות ו-80 אחוז מהן שליליות. עלינו להתרחק מאותם תכנים ולשאול את עצמנו האם אלו עובדות או מחשבות? ואם אלו מחשבות, ליצור את ההרחקה, כמו, למשל, "אם המחשבה היא "אני כישלון", לומר לעצמנו "שמתי לב שעברה לי בראש מחשבה שאני כישלון". זה נותן כבר אפקט אחר לגמרי.
פיתוח של מצב מודעות, של חמלה - החמלה היא מעין תרופה לביקורתיות והשיפוטיות שאנחנו כולנו שפוטים שלה או מנוהלים על ידה בעולם המערבי שבו אנחנו חיים.
והנה עוד כמה דברים שהיא ממליצה עליהם: שעות המפגש או שעות האיכות שלך עם בני/ בנות הזוג הם אחד הדברים החשובים בחיים ולכן, לפחות פעמיים בשבוע צרו שעה רק שלכם, בלי טלפונים; החליפו חוויות, שתפו וקבלו עצות. באשר לקשר עם הילדים, היא מסבירה שכל ילד צריך מאיתנו משהו אחר. כן, מומלץ ליצור אינטראקציה, מפגש אחד על אחד, בו תדברו על הדברים החשובים. גם זה, בלי טלפון, בלי לפטופ וי הסחות דעת. תסתכלו אחד לשני בעיניים ותראו שהשיחה מגיעה למקומות אחרים.
עוד דרך להחזיר את האיזון לחיים עמוסים היא לצאת החוצה אל הגינה, בלי מסכים, בלי הפרעות וליהנות מהטבע סביב, לא חייבים לעבוד בגינה, אפשר לשבת, להביט סביב ולהקשיב לטבע - זה מצב תודעה של להיות נוכח ברגע וזו המתנה הכי גדולה שיכולים לתת לעצמם במתנה אנשים בעולם המערבי, היא מסבירה.
לא פעם אנחנו מרגישים שיצאנו מאיזון, מטרתו של פרויקט "חיים מאוזנים - חיים טובים" לעזור לכם להיכנס לאיזון בעזרת צוות מנטורים, כל אחד בתחומו, שיתנו טיפים ועצות שיכולים לעזור לכל אחד ואחת מאיתנו, כיחידים וכחלק מהמשפחה, כי חיים מאוזנים = חיים טובים.
יש לכם שאלות למנטורים שלנו? שלחו להם למייל izunbahaim@gmail.com ואולי נפרסם את השאלות שלכם עם תשובות המנטורים
בשיתוף אסם נסטלה