הארוחה המשפחתית כעוגן: איזון בין זמן מטבח לזמן משפחה
במקום לחשוב בכל יום מה לבשל לכל אחד ואחת מבני המשפחה, שבו יחד ותחליטו על שלוש-ארבע מנות שכולם אוהבים, שיהוו עוגן לארוחות המשפחתיות וכך תצמצמו את זמן השהות במטבח ותוכלו לבלות יותר עם המשפחה. הכל עניין של איזון, כמו שמלמדת תום בעבור, מנחת סדנאות בישול בריא, ומנטורית צוות "חיים מאוזנים - חיים טובים", הפרויקט המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet ואסם נסטלה
בשיתוף אסם נסטלה
הארוחות המשפחתיות הן חלק בלתי נפרד מחיינו, הבעיה היא שבמרוץ החיים לא תמיד אנחנו מצליחים ליישם את מה שאנחנו מייחלים לו, וכך קורה שמשפחות רבות מסתפקות בארוחה משפחתית אחת או שתיים במהלך השבוע.
מחפשים איזון בחיים? היכנסו למתחם "חיים מאוזנים - חיים טובים"
לתום בעבור, מנחת סדנאות בישול בריא ומנטורית צוות "חיים מאוזנים - חיים טובים" של אסם נסטלה, חשוב שאנשים יאכלו בבית. במקביל, היא אומרת: "חשוב לי שזה יהיה אוכל פשוט לעשייה וזמין לכל אחד, בכל מקום". לכן, במסגרת עבודתה היא מלמדת לעבוד נכון עם ירקות ועם תיבול. "אני מצליחה לעזור לאנשים לעשות שדרוג למטבח ולייעל אותו. זה שינוי הדרגתי".
מאיפה מתחילים? התקופה האחרונה הביאה עמה עיסוק רב בבישול בעת השהייה בבתים. נושא הבריאות הסובב אותנו, וביתר שאת בחודשים אלו, מציף אותנו ואנחנו עוסקים כל הזמן בהפרדה של המידע, אומרת בעבור. "מכך, במקום שאוכל יהיה משהו שמחבר, אנחנו מוצאים את עצמנו במתח", היא אומרת. לכן, היא ממליצה, שכל משפחה תבחר לה מספר מנות שיהוו עוגן משפחתי, לא יצריכו בישול ספציפי לכל אחד ואחת, והמנות הללו יחברו בין כולם סביב השולחן.
"עצה נוספת היא התארגנות מראש על התפריט המשפחתי - תבשילים שאפשר לבשל אותם ליומיים שלושה קדימה, וגם לשחק איתם. יום אחד להגיש על פסטה, יום אחר על אורז. זה יפנה זמן משפחתי וגם זוגי.
בעבור שמה דגש על כמה שיותר ירקות בתפריט. "יש הרבה טכניקות ותבשילים שאפשר להכניס לתוכם ירקות – תבשילי קדירה, פשטידות, מאפים. ובכלל, מומלץ לקנות הרבה ירקות הביתה, גם כאלה שלא מכירים. להכניס לתנור והנה, יש לכם אנטיפסטי שמספק תמיד אוכל בריא אמיתי בבית".
והנה עוד כמה טיפים של תום:
לעשות את השינוי בהדרגה, לאט-לאט - אנחנו לא רצים לשום מקום, לעשות שינויים קטנים לבדוק שהם מדויקים לנו. אם צריך, לעצור וקצת לדייק את השינוי, כך, השינוי יחזיק מעמד יותר זמן.
פשוט, פשוט, פשוט - להסתכל בארונות שלנו ולבדוק מה כבר יש לנו, אילו חומרי גלם נמצאים? מה בתפריט שלנו אנחנו כבר נהנים ממנו?
נגישות - חומרי הגלם שלנו חייבים להיות לנו נגישים, גם במחיר שלהם וגם מאיפה אנחנו קונים אותם. אם אנחנו נתחיל להתרוצץ בכל המדינה בשביל למצוא חומרי גלם אזוטריים, זה לא יעבוד לנו לטווח רחוק.
לחשוב "מה כן?" - לא להגיד כל הזמן רק "מה לא", אלא ההפך, מה כן עובד לנו בתפריט, מה כן נכון לנו? לשים דגש על זה ולהגביר את זה.
אזור הנוחות זו לא מילה גסה – ההפך. תבדקו מה נוח לכם, מה עובד לכם בקלילות ותישארו שם. אל תתחילו לחפש הרפתקאות, לא כל יומיים להמציא מתכונים חדשים, לא צריך לעשות דרמות גדולות. בשביל לעשות שינוי נכון, ההפך הוא הנכון, תשמרו על עצמכם בתוך התהליך של השינויים.
וגם:
• בשלו תמיד לכמה ימים קדימה. אפשר להכין בשעתיים עבודה ארוחות לארבעה ימים.
• תכנון זה הדבר החשוב ביותר וההיערכות לפי מה שיש, כך תמיד יהיה לכם מקרר מלא ימים שלמים.
• תאכלו טוב, היו שבעים ורגועים ככל שניתן.
לא פעם אנחנו מרגישים שיצאנו מאיזון, מטרתו של פרויקט "חיים מאוזנים - חיים טובים" לעזור לכם להיכנס לאיזון בעזרת צוות מנטורים, כל אחד בתחומו, שיתנו טיפים ועצות שיכולים לעזור לכל אחד ואחת מאיתנו, כיחידים וכחלק מהמשפחה, כי חיים מאוזנים = חיים טובים.
יש לכם שאלות למנטורים שלנו? שלחו להם למייל izunbahaim@gmail.com ואולי נפרסם את השאלות שלכם עם תשובות המנטורים
בשיתוף אסם נסטלה