פרופ' ערן סגל: "אנחנו במצב יציב - אין צורך בסגר"
העלייה במספרי החולים הקשים לא מדאיגה את פרופ' ערן סגל ממכון ויצמן. הפרופ' שמצליח לחזות מאז פרוץ המגפה את המצב, מסביר כי העלייה תתמתן ואיך צורך בהליכה לסגר כללי נוסף. "על פי מדד החולים הקשים והתחזיות שלנו קדימה אנחנו חוזים שאנחנו בבלימה", הוא מסביר
פרופ' ערן סגל ממכון ויצמן כבר התבטא בעבר נגד הכוונה להשית על ישראל סגר כללי נוסף, ועכשיו הוא גם מראה את הנתונים. השבוע הוא טוען כי על פי התחזיות שלו ושל עמיתיו צפויה עלייה של 12 אחוזים בחולים הקשים, אך זו תתמתן.
משבר הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet
"אנחנו צופים שתהיה עלייה קטנה בבתי החולים של חולים קשים אבל זה בשוליים, כי במקביל ייצאו מהמצב הקשה מספר דומה של חולים אולי מעט פחות, חלקם לצערי ימותו ואחרים יחלימו". לדבריו, נתונים אלה מובילים אותו למסקנה כי אין צורך בסגר כרגע.
לדבריו, על אף שגרפים שלו מראים עלייה של 40 חולים קשים לשבוע הקרוב, מ-325 ל-365, הדבר אינו מעיד על בעיה גדולה מדי. "אם היינו מכפילים את כמות החולים הקשים בכל שבוע היינו מקבלים גידול של מאה אחוז, כרגע זה עשרה אחוז. כשאנחנו מסתכלים על הנתונים מה שחשוב לנו לבדוק הוא האם אנחנו במגמת בלימה או התפשטות, וכרגע על פי מדד החולים הקשים והתחזיות שלנו קדימה אנחנו חוזים שאנחנו בבלימה".
פרופ' סגל מוסיף ואומר כי מדד מקדם ההידבקות של המחלה הוא אחד. הוא מסביר כי מגמת הבלימה אמורה לתת למדינה בעיקר זמן המתנה לראות לאן המחלה הולכת ומאיץ בהנהגה לא לחשוב על סגר בקרוב. "במצבנו, אנחנו יכולים לאפשר לעצמנו להמתין ולראות מה יהיה. כרגע לפי הנתונים אין צורך בסגר כי אנחנו במצב יציב. יכול להיות שהצעדים שנעשו מספיקים. אז מצד אחד לא צריך לשחרר אבל יכול להיות שלא צריך להחמיר".
בניסיון להסביר מדוע כמות החולים קשה יורדת, פרופסור סגל מצביע על התנהגות הציבור. "העובדה היא שהמודל חוזה שבוע קדימה והמודל עבד באותה צורה בגל הראשון והשני. זה מראה שהמגפה היא אותה מגפה. אנחנו רואים שכעת צעירים יותר נדבקים ממבוגרים כי המבוגרים שומרים על עצמם, אני מניח שזה בגלל שהמבוגרים מבינים שכאשר הם חולים, רבע מהם יהפכו לחולים קשה וזה ממתן את העלייה בחולים הקשים".