שתף קטע נבחר

סקר בריטי: אנשים שגבוהים מ-1.83 - בסיכון כפול להידבק בקורונה

ממצאי הסקר שנערך באוניברסיטת מנצ'סטר מצאו שאנשים גבוהים נמצאו בסיכון גבוה פי 2 להידבק בקורונה, למרות שאינם נמצאים בקו ישיר מול פיזור רסיסים אפשרי של אחרים. ההערכה: הקורונה עוברת גם באוויר, ולא רק ישירות מאדם לאדם

נגיף הקורונה עלול להדביק גם כשאין אנשים סביבכם: זו ההשערה שהולכת וגוברת בתקופה האחרונה ממספר הולך ועולה של מחקרים ועדויות. כך למשל, סקר שנערך בבריטניה באוניברסיטת מנצ'סטר, מצא שאנשים גבוהים נמצאים בסיכון פי 2 להידבק בקורונה מאחרים, למרות שאינם ב"קו ישיר" מאזור פיהם של אחרים שעלולים לפזר רסיסים ישירות אליהם.

 

ההשערה היא שהקורונה עלולה להתפזר באוויר גם ברסיסים קטנים, ולעוף אל אחרים שאינם נמצאים בהכרח בקרבה הדוקה לאנשים נגועים.

 

משבר הקורונה - סיקור נרחב ב-ynet

 

הסקר החדש נערך על ידי מדענים מאוניברסיטת מנצ'סטר, וכלל 2,000 איש מבריטניה, נורבגיה וארה"ב, וטרם עבר בקרה מדעית של כתב עת רפואי.

 

מבצעי הסקר מצאו שגובה מעל 1.83 מטרים, מגביר את הסיכון להידבק בקורונה פי 2 בהשוואה לאנשים נמוכים יותר. לדבריהם, הממצא החדש הזה סותר את ההערכות לפיהן נגיף הקורונה עובר בעיקר בהעברה טיפתית ישירה מפיו של אדם אחד אל האף והלוע של אדם, הנמצא בקרבה של עד שני מטרים ממנו.

 

על פי ההערכות עד כה, נגיף הקורונה נמצא ברסיסי רוק כבדים, העושים את דרכם לעבר הרצפה בצורה קשתית. אלא שהממצאים החדשים, מרמזים על האפשרות שהנגיף עובר גם בצורה ארוסולית כלומר - ברסיסי רוק קטנים וקלים יותר. כך הרסיסים עלולים להישאר באוויר או להתפזר גם לגובה, וכך להדביק אחרים – גם אם לא נמצאו בקרבה מיידית לאנשים נגועים.

 

  (צילום: gettyimages)
הגובה מסכן בתחלואה בקורונה פי 2(צילום: gettyimages)

 

הם מסבירים כי ממצאי הסקר מצביעים על האפשרות שנגיף הקורונה אינו עובר רק דרך טיפות כבדות, אלא גם במנגנון של העברה ארוסולית. "השערה זו התגלתה במחקרים על קורונה, אולם שיטת הבדיקה שלנו מאשרת באופן חדשני את ההשערות הקודמות".

 

"על אף העובדה שריחוק חברתי הוא עדיין אמצעי הגנה חשוב, מסכות פנים חשובות הרבה יותר ואפקטיביות במניעת ההפצה וההדבקה בקורונה. ייתכן והממצאים כעת, מצביעים על הצורך גם באוורור מקומות סגורים", הם מסכמים.

 

נושא ההעברה של הקורונה באוויר נידון כבר, ובאפריל פרסמו חוקרי המכון הטכנולוגי MIT בארה"ב מחקר שמצא כי ענני רסיסי רוק עלולים לנוע גם עד מרחק של 8.2 מטרים. החוקרים הסבירו כי מהירות הנשיפה בעיטוש או שיעול עלולה להגיע עד 110 קמ"ש.

 

בנוסף, מחקרים מצאו כי נגיפי הקורונה עלולים להימצא גם על משטחים, במשך שעות עד ימים, ואפילו על הרצפה. הממצאים אף הראו שהרסיסים עלולים לעוף גם עד למרחק של 5 מטרים באוויר הפתוח, אם כי לא ברור עד כמה ריכוזם באזורים פתוחים עלול להיות מספיק גבוה כדי להדביק ולגרום למחלה.

 

צפו: זה המרחק אליו מגיעים הרסיסים  

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: gettyimages
גבוהים? אתם בסיכון לקורונה
צילום: gettyimages
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים