שתף קטע נבחר
 

מפתיע: מה הגורם שעשוי להשפיע על מצב הרוח שלנו?

השפעות התזונה על הבריאות הפיזית ידועות ונבדקו במחקרים רבים. אך מסתבר שהמזון אותו אנו צורכים יכול להשפיע גם על מצב הרוח שלנו. אילו מזונות יתרמו לתחושה מרוממת ומה ניתן לאכול כדי לשפר את הריכוז? דוקטור, רק שאלה – פרופ' אילנה בלום לובל מסבירה

בשיתוף פרופ' אילנה בלום לובל ואינפומד

 

 

מצב הרוח שלנו מושפע מגורמים רבים ומגוונים, אחד המפתיעים שבהם הוא המזון אותו אנו צורכים. לתזונה בה אנו מתמידים יש השפעה משמעותית הן על התחושה הכללית שלנו והן על מדדים קוגניטיביים שונים.

הרכב המזון בארוחה אחת עשוי לשנות את מצב הרוח שלכם ואף לשפר או לגרוע מיכולות קוגניטיביות שונות עד למספר שעות לאחר סיום הארוחה.


צפו ברופאה מסבירה

 


אילו מזונות משפיעים על מצב הרוח שלנו, וכיצד?

ארוחה עשירה בפחמימות נמצאה במחקרים שונים כבעלת השפעה מרגיעה. בילדים, האפקט היה משמעותי במיוחד בארוחת הבוקר בה הפחמימות הובילו לשיפור בפרמטרים קוגניטיביים שונים, כמו יכולת הריכוז והזיכרון. גם ארוחה עשירה בחלבונים, בעיקר אלה המכילים את חומצת האמינו טירוזין, תוכל לסייע לכם להרגיש ערניים יותר.

 

למה זה קורה?

תחושות הערנות והרוגע נשלטות בעיקר על ידי שני מוליכים עצביים (נורוטרנסמיטורים): סרוטונין אשר גורם לתחושת רוגע וקאטכולמינים המשפרים את הערנות וגורמים למצב רוח מרומם.

 

כאשר אנו אוכלים ארוחה עשירה בפחמימות נוצר יותר סרוטונין המשרה כאמור תחושת רוגע. צריכה של חלבונים עשירים בטרוזין מעודדת יצירה של קאטכולמינים וכתוצאה מכך משפרת את הערנות ואת יכולת הריכוז.

 

לצד זאת, מעניין לדעת כי השפעת המזון אינה אחידה בכל אדם ואדם והיא תלויה במאפיינים שונים, כמו מין הנבדק, גילו ופרמטרים ביוכימיים של המוח.

 

 

בשיתוף פרופ' אילנה בלום לובל ואינפומד

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Shutterstock
הגורם שעשוי להשפיע על מצב הרוח שלנו
צילום: Shutterstock
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים