בשדות המרעה הירוקים של דרום אמריקה מגדלים הגאוצ'וס, הבוקרים הדרום אמריקאים, את עגלי הבקר, אשר ניזונים ממרעה טבעי המבטיח את טעמו ואיכותו של הבשר.
רשת מסעדות הגריל הדרום אמריקאי "אל גאוצ'ו" יוזמת ומוציאה לראשונה בישראל את מסע "מלך הגאוצ'ו": מסע חוויתי, שונה ומאתגר בגליל, בעקבות הגאוצ'וס הארגנטינאים. במסגרת "מלך הגאוצ'ו" נבחרת של 15 אנשים, שיבחרו באופן מיוחד בתהליך מיונים פתוח לקהל הרחב, ייכנסו לנעליו של הבוקר הארגנטינאי למשך שלושת ימי המסע וינסו למצוא את מלך הגאוצ'ו (הבוקרים) הישראלי.
מטרת המסע היא טיפול בעדרי בקר והעברתם ממרגלות הר תבור אל קרני חיטין, במערב הכנרת, כאשר המשתתפים רכובים על סוסים ומכינים את ארוחותיהם בשטח. במשך שלושת ימי המסע ייכנסו המשתתפים לנעליו של הבוקר הארגנטינאי: הם ירכבו על סוסים, יטפלו בעדרי בקר וילמדו את סוד טעמו של הבשר הארגנטינאי - מבחירת נתחי הבקר ועד שיטות התיבול והצלייה הייחודית. הצוותים יצטרכו להתמודד מול הבקר - להוביל אותו, לסמן אותו, להפריד פרטים מהעדר ועוד - יעברו סדנאות בתחום הבשר, ייהנו מארוחות בוקרים בשטח, ילונו במאהל בוקרים ועוד ועוד.
15 המשתתפים שיצאו למסע הייחודי, אשר ייבחרו מבין כל המתמודדים בתהליך של בדיקות ומיונים בו יידרשו להפגין ידע ברכיבה על סוסים, מציאת פתרונות לבעיות בשטח, טיפול בבשר ומגוון משימות נוספות. לפני היציאה אל הדרך, המשתתפים יעברו תהליך הכשרה, שיכין אותם לרכיבה על הסוסים ולעבודה עם הבקר. |