אמנות כתומה
"פיסול בדלעות ענק" - יצירות אמנות מסוג אחר
עופר זינגרמן
אמנות היא דבר סובייקטיבי. לא כל מה שנראה לכם כיצירה חשובה הוא מה שאחרים יחשיבו לכזו ולהפך. הרבה כבר נכתב על ההבדל (או יותר נכון, חסרונו) בין אמנות גבוהה ונמוכה. כיוון שכיום נהוג לתת יחס של יצירת אמנות לכל מה שמוגדר כך על ידי היוצר – אם אתם רואים עצמכם כשוחרי תרבות - ודאי תמצאו הנאה מרובה מפסלים שנחצבו בדלעת.
כן, דלעות הן בהחלט חומרים לגיטימיים לפסל בהם, על פי האתר "פיסול בדלעות ענק", ולא מדובר כאן בפארודיה. יש באמת אנשים שמוצאים הנאה בלחתוך ירקות אלו, ולא לשם מאכל.
מדובר דרך אגב, בענף די פופולרי בארה"ב, המתקשר בדרך כלל ל"ליל כל הקדושים" - חג בו נהוג להציב דלעת חתוכה, מרוקנת מתוכנה ונר דולק בתוכה, כקישוט מסורתי (שום קשר לחנוכיה). אבל ב"פיסול בדלעות ענק" מדובר כבר במשהו שגלש מעבר לדלעת מפוסלת כפרצוף מפחיד (למרות שרוב הדלעות בהחלט היו מתאימות כקישוט לחג). כאן תמצאו תמונות של פסלים צהבהבים, שהושקעו בהם שעות רבות, על ידי טובי האמנים בתחום – דוגמת המחווה לצוותי ההצלה, של אסון ה-11 לספטמבר, שבתמונה מימין.
בשביל מה הם עושים את זה, אתם שואלים? למה הם לא משתמשים בחימר או אבן, כמו פסלים "רגילים"? למה הם לא חותכים בדלעות שלהם מטעמים יותר אורתודוקסיים? טוב, שאלת מטרת היצירה, היא כבר שאלה אחרת, הרבה יותר פילוסופית ומורכבת.