שתף קטע נבחר

 

חיאל עלה לתורה נגד כל הסיכויים. האב: "זה הרגע המרגש בחיי"

אלברט וסיגלית אלימלך לא האמינו שזה אפשרי: בנם חיאל נולד עם פיגור ואובחן כסובל מעיכוב התפתחותי. ולמרות כל זאת הם החליטו לחגוג לו את בר המצווה: "לא הייתי בטוח שהוא מבין בכלל, ופתאום נוכחתי לדעת שהוא מבין. זה פשוט היה מרגש ברמות אחרות לראות את הבן שלי ככה, על אף כל המגבלות, כמו כל ילד"

 

 

כשהוא מוקף במשפחתו וחבריו ונתמך על ידי הוריו, הגיע חיאל אלימלך לבית הכנסת בקיבוץ כפר המכבי, הסמוך לקריית אתא. כשנולד, הוריו לא האמינו שרגע כזה יתאפשר בעתידו. חיאל נולד עם פיגור בינוני, ואובחן כסובל מעיכוב התפתחותי חמור. אבל בר מצווה הייתה לו – נגד כל הסיכויים.

 

<<הכל על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו  >>

 

וזה לא היה ברור מאליו, כלל ועיקר: ההורים, אלברט וסיגלית, תושבי טירת הכרמל, התלבטו זמן רב האם יש טעם לציין את אירוע בר המצווה, כאשר החתן עצמו אינו מדבר והתקשורת עמו נמוכה. "התייעצנו עם המורה שלו, ענבל, מאחר ויש בעיה אפילו להניח לו תפילין או לחבוש לו כיפה", מספר האב.

 

קראו עוד בערוץ היהדות :

 

המורה הפנתה את המשפחה לרב מנדי בליניצקי, מנכ"ל "יד לילד המיוחד" – וחגיגת בר המצווה יצאה לדרך. "ידעתי שיהיה מרגש, אבל ברגע האמת זה היה פשוט מדהים", אלימלך אומר. "לא האמנתי שהילד ישתף פעולה. עד כדי כך כי לא הייתי בטוח שהוא מבין בכלל, ופתאום נוכחתי לדעת שהוא מבין. הוא לא פחד מהשירים או מהברכות, וזה פשוט היה מרגש ברמות אחרות לראות את הבן שלי ככה על אף כל המגבלות, כמו כל ילד, זה לא מובן מאליו".

 

 

אלימלך, שחיאל הוא בנו היחיד, מסביר כי "לא ידענו מה מצפה לנו, והיינו מלאי חששות איך הוא יתנהג. עד מהרה הופתענו לטובה גם משיתוף הפעולה של חיאל, וגם מהחגיגה שהכינה העמותה ביחד עם צוות בית הספר שלו".

 

"זה עולם ומלואו"

בכניסה לבית הכנסת המתינו לו חבריו מבית הספר "גן אור" עם הצוות, ועימם מתופפים ושופרות שליוו אותו בתהלוכה שמחה אל תוך בית הכנסת. "מאותו רגע לא הצלחתי לעצור את דמעותיי, למרות שאני אדם קשוח בדרך כלל. אלה היו הרגעים המרגשים ביותר בחיי".

 

הרב בליניצקי (מימין) עם אלברט אלימלך ()
הרב בליניצקי (מימין) עם אלברט אלימלך

 

הרב בליניצקי, יו"ר העמותה, מעיד כי חיאל עלה לתורה עם אביו, את הכיפה השאיר על ראשו - ונראה המאושר באדם. "ישנם הורים רבים שמוותרים מראש על חגיגת בר המצווה לילד המיוחד שלהם, מחשש שהוא לא ישתף פעולה או אפילו 'יעשה בושות'", הוא אומר.

 

"אני פועל לשכנע אותם שלא לוותר, ותמיד הם מציינים בסוף עד כמה שהופתעו משיתוף הפעולה של הילד, ולא שוכחים את ההתרגשות הגדולה הזו כל חייהם. גם ילד שאינו מתקשר עם הסביבה, מראה בחגיגות הללו סימנים ברורים של אושר ושמחה, והדברים מתועדים. צריך לזכור שעבור הילדים הללו זה האירוע הכי מרגש בחייהם, ואם נוותר גם על זה - מה יישאר להם?"

 

 

אלימלך אומר כי "כשעשיתי את הצעד הזה, נתתי לו הרגשה שהוא כמו כל ילד אחר. זה עולם ומלואו, וחשוב שהורים ידעו שזה אפשרי ושהילד יחווה את זה".

 

מאז שנת 2007 ערכה עמותת "יד לילד המיוחד" מאות חגיגות בר מצווה לילדים עם מוגבלויות שונות ברחבי הארץ. "מובא בספרי הקבלה כי ביום בר המצווה נעשה גמר ושלימות כניסת הנשמה לגוף האדם", אומר הרב, "ולכן השמחה הגדולה". לדבריו, "בטח שלא כדאי לוותר על זה בגלל מוגבלות כזו או אחרת, קשה ככל שתהיה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים