לראשונה בתולדות בלגיה: חבר פרלמנט יהודי-חרדי
חרדי תושב אנטוורפן עשה היסטוריה כאשר נכנס לראשונה לפרלמנט הבלגי, במקום החמישי ברשימת מפלגת הימין NVA - הגדולה ביותר בפרלמנט. "זוהי הצלחה גדולה וניצחון גדול לעם היהודי בבלגיה ובאירופה כולה", אמר בנאום הניצחון שלו
הכירו את מיכאל פרייליך (39), חרדי תושב אנטוורפן, שעשה היסטוריה כאשר נכנס לראשונה לפרלמנט הבלגי, במקום החמישי ברשימת מפלגת הימין NVA, שזכתה בניצחון גדול - 25 מתוך 150 מושבים בפרלמנט הבלגי.
<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
פרייליך הוא עיתונאי מוכר בבלגיה, המחזיק בעיתון היהודי הנחשב "יודס אקטואל' (אקטואליה יהודית). ראש עיריית אנטוורפן, בארט דה ובר, הכניס את פרייליך לרשימה מתוך כוונה למשוך את תמיכת היהודים בבלגיה (הקהילה היהודית מונה כ-60 אלף איש). ה-NVA נחשבת למפלגה הגדולה בפרלמנט הבלגי.
קראו עוד בערוץ היהדות :
- "דברים כאלה לא קורים בקהילה שלנו": חרדים נגד השתקה
- הרב של ירושלים: "דגלי הגאווה הם פגיעה ברגשותינו"
- "משה רבנו" של האתיופים: הסוכן שהתווה את הדרך מסודן
פרייליך, דובר עברית, למד בישיבה בארץ, ומתואר בתקשורת הבלגית לעתים קרובות כ"דובר הקהילה היהודית". כעת ייאלץ לוותר על ניהול העיתון. התקשורת הבלגית דיווחה לפני הבחירות, כי הוא "ידוע כמגן על ערכים יהודיים ועל מדינת ישראל, ולא חושש להתעמת עם אנשים המבקרים את העניין הישראלי באנטישמיות".
"אני פה בשביל כלל ישראל"
פרייליך הנרגש אמר לאחר בחירתו לפרלמנט: "אני רוצה מאוד להודות לכל מי שעבד בשבילי, ולכל מי שהצביע בשבילי, והחדשות הטובות, שאני היהודי החרדי הראשון שיהיה בפרלמנט הבלגי". הוא הוסיף: "אני אהיה כאן בשביל כולם, גם עבור אלה שלא הצביעו לי, אני פה בשביל כלל ישראל. זוהי הצלחה גדולה וניצחון גדול לעם היהודי בבלגיה ובאירופה כולה".
פרייליך אמר שהוא מודאג ממדיניות ההגירה של בלגיה, שאפשרה לאנשים בעלי דעות קיצוניות להגיע אליה. "האם אתם חושבים שזה נורמלי שחיילים חמושים ימשיכו לפטרל ליד בתי ספר?" אמר, בהתייחסו מצב הקהילה היהודית במדינה. "כבר הייתה התקפת טרור נגד המוזיאון היהודי ובשדה התעופה".
פרייליך אמר אמר ל-ynet כי יתמחה בפרלמנט במדיניות חוץ וביטחון, וכי הוא מתכוון לטפל גם בנושא האנטישמיות: "אני היהודי היחיד בכל הפרלמנט. מותר לי להגיש הצעות חוק. יש כמה חוקים שאני רוצה להעביר, אחד מהם נגד אנטישמיות, כי אני רואה שיש פה עוד כמה בעיות".
במהלך הקמפיין העלה פרייליך תמונה שלו עם רעייתו וארבעת ילדיו. "רציתי להראות שלמרות שיש לנו כיפה, אנחנו אנשים נורמליים. אני רוצה להוות גשר בין הקהילה היהודית לכל בלגיה. אני רואה שיש צורך בזה, אם רוצים להבין ולהכיר את הקהילה היהודית שהיא די סגורה. בכך שנהיה פתוחים יותר, נוכל ליצור יותר הבנה ופחות אנטישמיות".
מיכאל פרייליך
מומלצים