דו"ח הגירושין השנתי: עלייה של 4.5%, בגדרה - העלייה החדה ביותר
בפילוח לפי יישובים נמצא כי מספר המתגרשים בגדרה טיפס בלא פחות מ-86%. מספר המתגרשים בכל הארץ עלה אשתקד בכמעט 5% ביחס ל-2017, זאת לעומת ירידה של אחוז אחד בדו"ח השנתי הקודם. ומה קרה בעיר שלכם?
על פי הדו"ח השנתי של בתי הדין המתפרסם הבוקר (ג'), מספר המתגרשים בכל הארץ עלה אשתקד בכמעט 5% ביחס ל-2017, זאת לעומת ירידה של אחוז אחד בדו"ח השנתי הקודם. בפילוח לפי יישובים נמצא כי מספר המתגרשים בגדרה טיפס בלא פחות מ-86% במהלך 2018. אחריו ברשימה - נס ציונה וגבעת זאב עם זינוק של 54% לכל אחד, ראש העין עם 43%, מעלה אדומים ובית שאן - 34% ואלעד עם עליה של 30%. לעומתן, בביתר עילית צנח מספר המתגרשים בשנה החולפת ב-49%, במעלות תרשיחא ב-37%, בקריית מלאכי - 35%, באריאל ב-31% ובגבעת שמואל חלה ירידה של יותר מרבע - 26%.
ומה קורה בעיר שלכם? בדקו
<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות. היכנסו >>
מנתוני בתי הדין הרבניים עולה כי מספר תושבי גדרה שהיו נשואים כדת ונפרדו בשנה החולפת זינק וכמעט הכפיל את עצמו ביחס ל-2017, עד שהוא מציב את המושבה בראשות הטבלה הארצית באחוזים. בתחתית הרשימה ניצבת בגאון העיר החרדית ביתר עילית, שם נחתך מספר המתגרשים בתוך שנה אחת בכמחצית.
ומי מצטיינות ב"שלום בית"?
בין הערים הגדולות, באר שבע "מובילה" עם עלייה של 22% ואחריה אשדוד (18%), תל אביב יפו (16%), נתניה (13%) פתח תקווה (9%), חיפה (4%). בתחתית הרשימה, אלה המצטיינות ב"שלום בית" - ירושלים (7%-) וראשון לציון (8%-).
על פי נתונים מספריים, מספר המתגרשים בתל אביב בשנה החולפת עומד על 750 זוגות, לעומת 649 בשנת 2017 (עלייה של כ-16%), ובירושלים - 733 זוגות נפרדו, לעומת 788 בשנה שלפניה (ירידה של כ-7%). באבן יהודה התגרשו השנה 18 זוגות בלבד (ירידה של כ-18% מהשנה שלפניה).
בתי הדין הרבניים מדווחים עוד כי יחידת התרת העגונות הפועלת בהם הצליחה להשיג גט ל-149 נשים שבעליהן נעלמו בארץ ובחו"ל, בין היתר בזכות הפעלת שלוש חברות חקירה פרטיות לאיתור הסרבנים ברחבי העולם. בנוסף ניתנו 156 החלטות לצווי הגבלה נגד גברים ונשים שאינם מקיימים פסקי דין שחייבו אותם בגירושין וכן שלושה צווי מאסר. לפי הדו"ח נרשם צמצום של תופעת הסרבנות, המתבטא בירידה של כ-25% במספר הפניות לאגף העגונות.
על רקע סערת ה-DNA שנחשפה ב-ynet, מעדכנת הנהלת בתי הדין הרבניים בדו"ח כי בשנת 2018 אושרו בקשותיהם של לא פחות מ-98.5% מכלל הפונים לבירור יהדות, ורק 1.5% מהם קיבלו תשובות שליליות. נתון נוסף שבתי הדין מתגאים בו: בשנה החולפת הכריע בית המשפט העליון ב-56 עתירות שהוגשו לבג"ץ נגד מערכת השיפוט הרבנית – ואף אחת מהן לא התקבלה.
קראו עוד בערוץ היהדות :
- "הייתי פעם חרדית, היום אני מעלה תמונות בבגד ים, וטוב לי"/ y+
- "מדינת ישראל צריכה לבקש את לוחות הברית מאתיופיה"
- החברה נספתה בשואה, ספר התורה הזעיר נשמר