נמצאים בבידוד? צפו: קריאת מגילת אסתר עד הבית
ליהודים הייתה אורה, ושמחה וששון וייקר: ynet מסייע למי שהתבקשו להיכנס להסגר בשל מגיפת הקורונה, ומביא לכם כמדי שנה את אווירת החג עד לבית. הצטרפו בשמונה בדיוק לשידור החי ממרכז פיס קהילתי קטמונים - שם תיערך הקריאה האחרונה לפורים עבור המבודדים בירושלים
לפי ההלכה, מחויבים כל היהודים בשמיעת סיפור הנס של אסתר ומרדכי, פעמיים במהלך החג. כמדי שנה, ynet העביר לכם בשידור חי את קריאת המגילה ברוב עם מבית הכנסת הבינלאומי "בית אל" שבתל אביב, אתמול בבוקר נערכה קריאה נוספת מבית הכנסת "מורשה" בפתח תקווה. אמש (ג') שושן פורים, נערכה קריאת מגילה חגיגית - הפעם ממרכז מורשת בגין בירושלים, לטובת הירושלמים, שלא יכלו להגיע לשמוע מגילת אסתר בבית הכנסת עקב הנחיות משרד הבריאות.
<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות >>
ואתם חייבים להיכנס לעמוד פורים המיוחד שלנו
הבוקר- (ב- 08:00) קריאה אחרונה לפורים בשידור חי למבודדי ירושלים - נתחיל בניקנור 20, מרכז פיס קהילתי קטמונים.
נסיבות מיוחדות
אמש היינו עם למעלה מאלף האנשים שהגיעו לשמוע מגילת אסתר בבית הכנסת הבינלאומי בתל אביב "בית אל", במסגרת מיזם "מגילה בקהילה", שם ארגן "צהר" (בשיתוף רשת "יחד" של אור תורה סטון), קריאה משותפת לדתיים ולחילונים.
הרב דוד סתיו פרסם (יום א') פסק הלכה ולפיו לאור הנסיבות המיוחדות בעקבות התפשטות הנגיף בישראל ניתן יהיה לצפות בקריאת המגילה ולהאזין לה גם בשידור חי ולקיים בכך את מצוות החג. מדובר בהחלטה תקדימית של רב בכיר לאמץ עמדה שלא התקבלה להלכה, לאור המצב החריג והקיצוני בו אלפים נמנעים מלצאת מבתיהם.
פורים הוא חג ההודיה על נס ההצלה שנעשה לעם ישראל בימי גלות פרס. זהו החג היחיד שנקבע בעידן ובהקשר של גלות, והדבר ניכר באופיו של החג. הרבה עליצות, תחפושות ושכרות, שבמידה מסוימת גם מחפות על עוגמת נפש: בסופו של דבר, גם אחרי ההצלה, נותרו היהודים בגלות, כשהם נתונים לחסדיהם של שליטים זרים ולגחמותיהם של אנשי החצר והשרים המקיפים אותם.
אבל "פורים לנו נשכח את הכול", ואנו מתמקדים בהיבטים החיוביים והשמחים של הישועה, של הידוק הרעוּת הפנימית בין היהודים, של האפשרות לבטוח בה' בכל מצב, ומתעלמים ושוכחים את צער הגלות.