בני ברק: 400 איש בהלוויה באישון לילה - המשטרה לא אכפה את התקנות
בהלווייתו של רב מ"הפלג הירושלמי" השתתפו מאות אנשים בצפיפות גבוהה, אך המשטרה שנכחה במקום לא מנעה את קיום ההלוויה, ומשתתפיה טענו כי אף אישרה אותה. בבני ברק - זעם מצד תושבים שכינו את משתתפי ההלוויה "רוצחים": "גם למשטרה כבר לא אכפת מאתנו. מבחינתם שכל העיר תלך לעזאזל"
בלי תקנות, בלי אכיפה: מאות משתתפים הגיעו הלילה (אור ליום א') לבני ברק, ללוות בדרכו האחרונה את הרב צבי שינקר, ראש ישיבת "בית דוד" לצעירים בבני ברק, איש "הפלג הירושלמי" הקיצוני, שהלך לעולמו במהלך השבת. המשטרה שנכחה במקום לא מנעה את קיום ההלוויה, ומשתתפיה טענו כי אף אישרה אותה. בבני ברק - זעם מצד תושבים שכינו את משתתפי ההלוויה "רוצחים".
<< הכול על העולם היהודי - בפייסבוק של ערוץ היהדות . היכנסו >>
כזכור, תקנות החירום שאושרו בממשלה ביום רביעי האחרון אוסרות התרחקות של למעלה ממאה מטרים מהבית, ומתירות את קיומן של הלוויות מצומצמות בלבד. על פי ההוראות המופיעות בפורטל החירום הלאומי, "ניתן לקיים הלוויות בבתי העלמין בהתאם להנחיות משרד הבריאות, עד 20 משתתפים כולל צוות בית העלמין בהלוויה - ובתנאי שיש מרחק של שני מטר מאדם לאדם".
קראו עוד בערוץ היהדות:
- הרחבה ריקה: "לא זוכר דבר כזה מאז שחרור הכותל"
- תפילות בחוץ ומשחקים ברחוב: בני ברק בצל הקורונה
- אלימות, דיכאון ושאר סיבוכים: הקורונה לא חיה בבידוד/
פרופ' רוחמה וייס
שוטרים רבים ממרחב דן במשטרה הגיעו לאזור ההלוויה, אך במשטרה הסבירו כי מסע ההלוויה לא יימנע, אחרי שמאות האנשים יתפזרו כבודדים לאורך צירי התנועה מחוץ לבית הקברות. אך תמונות מטרידות שהגיעו לידי ynet מראות כי בהלוויה השתתפות כ-400 בני אדם, בצפיפות שלא איפשרה אפילו שמירת מרחק ראוי. למרות זאת איפשרה המשטרה את קיום האירוע שחרג כולו מהתקנות.
בתיעוד מהשטח, נראים אנשי חברה קדישא כשהם מנסים למנוע בכוחות עצמם את כניסת ההמונים לבית העלמין - ניסיון שנכשל בהיותם בודדים, ללא סיוע מצד המשטרה, מול מאות המלווים שנכנסו בהמוניהם.
הרב, בן 80, נמנה על "הפלג הירושלמי", זרם ליטאי קיצוני, שרבים מאנשיו מסרבים למלא אחר תקנות החירום הממשלתיות, על אף התפשטות נגיף הקורונה בריכוזים החרדיים. בימים האחרונים אושפז הרב בבית החולים בילינסון, אך בסוף השבוע חלה הדרדרות במצבו והרופאים נאלצו לקבוע את מותו.
"יש פה כאוס מוחלט"
כרוז מטעם "הפלג" ביקש מההמון, באמצעות מערכת כריזה, להתפזר ולשמור על מרווחים האחד מהשני: "על פי הוראות רבנים ולאור המצב, המלווים עומדים על מקומם בזהירות הראויה ובמרחק אחד מהשני, והמיטה תעבור על פניהם לכל אורך מסע הלוויה".
רבים מתושבי בני ברק התנערו מהלוויה הלילית אחרי ימים בהם הציבור הבני-ברקי החל מפנים את ההנחיות החדשות. "תלמודי התורה ובתי הכנסת נסגרו ואנשים עושים השתדלות להישאר בבית", סיפר אהרון שמתגורר בסמוך לבית העלמין. "יש פה עשרות שוטרים שלא עושים כלום... זה כאוס מוחלט. זה ממש אסון. כל האירוע הזה מבטא חוסר שליטה".
תושב נוסף בעיר חושש כי אנשי "הפלג" ימיטו אסון על העיר כולה: "מה שמתרחש כרגע זו תעודת עניות לראש העיר ולמשטרה. הסוף יהיה שבבני ברק יהיה סגר כמו במחוז חוביי. מי שיכול שיברח מהעיר כבר מחר, כי יהיה כאן כמו באיטליה ובסין. הכי נורא שלא יתנו לאף אחד לצאת מכאן ועוד יותר נורא זה שגם למשטרה כבר לא אכפת מאתנו - מבחינתם שכל העיר תלך לעזאזל".
תושבים ברמת גן רוצים חומה בין הערים
מוקדם יותר התייחס ראש עיריית רמת גן, כרמל שאמה הכהן, לכמות חולי קורונה הגבוהה מאוד בעיר השכנה, בני ברק: "הסמכות והיכולת לסגור תא שטח של שכונה או עיר היא בידי הצבא והמשטרה בלבד", אמר.
שאמה הכהן ציין כי תושבים פנו אליו בדרישה לבצע חסימה פיזית בין שני הערים: "אין טעם לפנות בלי הפסקה בדרישה לבנות חומה או גדר הפרדה מול בני ברק", אמר. "אין לנו סמכות לכך ובטח לא זמן לבנייה של חומה".
הוא הדגיש: "המספרים של בני ברק ידועים ומוכרים היטב למקבלי ההחלטות, וכמו כן אבקש לבחון האם פיזור הכתובות של החולים הרמת-גנים מצביע על חשד להשפעה מצד התחלואה הקיצונית בעיר השכנה. רמת גן נכון להרגע עם שיעור תחלואת קורונה נמוך משל ת"א, קריית אונו, הרצליה, רעננה וקצת מעל גבעתיים. לא רק המספרים אלא גם התחושות שלכם יועלו בצורה ברורה בדיוני החירום מול המשטרה והצבא".
הוא סיכם: "הישארו בבתים. רמת הסיכון להידבקות בשבוע הקרוב גדולה פי מאה ויותר מאשר לפני שבועיים-שלושה. כל אדם שתפגשו השבוע מקרוב שווה למפגש עם מאה".