ההילולה במירון: כ-150 משתתפים בלבד, ומי הרבנים שידליקו
שלושה רבנים משלושה מגזרים בשלושה זמנים שונים - ובהשתתפות חמישים אנשים בלבד לכל הדלקה שיקבלו אישור מיוחד מהשר לשירותי דת: כך תראה השנה ההילולה השנתית במירון, תחת סגר מלא ואיסור להשכיר צימרים או להגיע לאיזור. בכל הארץ תיאסר הדלקת מדורות
לאחר שבועיים של ניסוחים, דיונים והתלבטויות, הממשלה אישרה הערב (ד') תקנות חירום מיוחדות לל"ג בעומר ובהן, בין היתר, איסור הגעה למירון בכל ימי החג – וגם לפניו ואחריו. כפי שאישרו ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש המל"ל מאיר בן שבת לפני כשבוע, רק שלושה רבנים משלושה מגזרים יורשו להדליק את המדורות במירון, בזמנים שונים, אך מספר המשתתפים בכל הדלקה ירד ממאה – לכחמישים בלבד.
מסתמן כרגע, כי נציג הזרם החרדי האשכנזי יהיה האדמו"ר מבויאן, רבי נחום דב ברייאר, האוחז בחזקה העוברת מאב לבן כבר שנים רבות, והוא הראשון שמדליק מדי שנה את המדורה שפותחת את ההילולה במירון. הנציג הספרדי יהיה, ככל הנראה, רבה של ירושלים הראשון לציון משה שלמה עמאר – ואת הציונות הדתית ייצג הרב שמואל אליהו, רבה של צפת. כל אחד מהם צפוי להדליק בשעה אחרת - ולא יתקיימו עשרות ההדלקות המסורתיות.
עוד קובעות התקנות סגר על איזור הר מירון, מקום קבר הרשב"י וסביבתו במהלך החג - למעט לתושבים או לעובדים באיזור. התקנות אף אוסרות השכרת יחידת אירוח או צימר בשטח מירון. תוקפן של התקנות למעשה ממחר (יום ה') ועד יום ד', למחרת החג, בבוקר - ושוב מיום ה' (14/5) ועד יום א' (17/5). לאורך תקופה זו לא תופעל תחבורה ציבורית אל שטח הר מירון, למעט הסעת תושבי המקום והמשתתפים באירועי הדלקת המדורות שהותרו.
על פי התקנות, כל הפרה של אחת מהחובות האמורות (שהייה בשטח האסור, למעט מי שהותר לו, השכרת צימר או חדר אירוח בתקופה זו למי שאינו מתגורר במקום, הפעלת תחבורה ציבורית לאזור הר מירון בתקופה האמורה, והדלקה או השתתפות במדורה ברחבי הארץ בתקופה האסורה) – תהווה עבירה שעונשה קנס.
בכל הארץ ייאסרו השנה מדורות החל ממחר (יום ה') ועד למחרת ל"ג בעומר, יום ד'. בתחילה ביקשו להחריג חצרות של בתי מגורים, אולם ההצעה נדחתה מסיבות בטיחותיות. מטרת ההנחיה, למנוע התקהלויות. ההנחיות מאפשרות לשר לשירותי דת להעניק היתרים הן להדליק מדורה והן להשתתף בהדלקות באיזור קבר הרשב"י, כאמור באחת משלוש ההדלקות, במועדים שונים, ועד 40 איש להדלקה, והושם דגש על "ייצוג הולם לנשים".
הרבי מבויאן מנהיג חצר קטנה יחסית, שאיננה מהמרכזיות בעולם החסידי, אך הוא נהנה מ"חזקה" של יותר ממאה שנים על הצתת האש הראשונה, ומארגני ההילולה מקפידים לשמור עבורו מדי שנה את הכבוד הגדול. אבל מלבדו נוהגים להדליק מדי שנה עוד 18 רבנים ואדמו"רים (שהאחרונה שבהן בסדר ההדלקות השנתי היא חסידות "תולדות אהרן") - כל אחד במתחם ובמועד שנקבעו לו מראש. בכל אירוע כזה משתתפים אלפי חסידים ותלמידים של המדליק, כשהם רוקדים במשך שעות לצלילי מוזיקת כלייזמרים, "ניגוני מירון".
חלק מההדלקות המרכזיות משוריינות מראש, ועל אלו שלא "מתחרים" מדי שנה עסקני החצרות – כל אחד למען הרב או האדמו"ר שלו. כך מדליקים עשרות אדמו"רים מדורות במהלך הלילה והיום. להדלקה האחרונה של "תולדות אהרן" לבדה מגיעים כ-70 אלף חוגגים. השנה, כך נראה, ייאלצו הרבנים וחסידיהם לחגוג מרחוק.