מי הבוס האמיתי במשטרה
החזרת ניצב ריטמן לפקד על להב 433 מבהירה למח"ש: אתם כבר לא יכולים לנהל את המשטרה, בטח לא אם תערכו חקירה רשלנית. מאחורי המסר הראשון של המפכ"ל אלשיך
החקירות נגד שורת הניצבים שהובילו אותם הביתה, יצרו מצב שבו מח"ש מנהלת למעשה את המשטרה. קצינים בכירים נותרו משותקים ואחרים פחדו להתקדם פן תיפתח עליהם תיבת פנדורה. ייתכן שההרגל הזה גרם לניהול חקירת ריטמן באופן שיש המכנים רשלני, מבלי להכנס לעומקם של דברים ואינטרסים, לפני שנכפתה על הניצב חופשה.
על אלשיך כמפכ"ל אין עדיין הרבה לומר. הוא טרם הוציא לפועל מהפכות גדולות, לא שינה תפקוד יחידות ולא הוריד הנחיות דרמטיות. עדיין. מה שבטוח - מנסיונו הרב בשב"כ, אלשיך מבין היטב בחקירות. מבחינתו, החקירה של מח"ש לא עומדת בסטנדרטים שלו להוכחת עבירה פלילית. אפילו לא טיפול משמעתי או מנהלי משמעותי.
לכל אורך החקירה היה אלשיך מעודכן בהתפתחויות, ורגע לפני קבלת ההחלטה על עתידו של ריטמן הוא גם ראה את רוב החומר. רק אז הוא יכול היה לחתום בשתי ידיו על כך שהניצב יכול לחזור למשטרה, ולסמן למח"ש מי הבוס החדש.
ייתכן בהחלט שאצל המפכ"ל הקודם, יוחנן דנינו, ניצב ריטמן לא היה שב לתפקידו, ואולי לא היה חוזר בכלל למשטרה. כי איך אמר דנינו בעבר על מעשיהם של קצינים שהסתבכו? "מי שלא יילך בדרכנו לא יהיה עמנו". מצד שני, לא בטוח שלפי ההקלטות שיש בידי מח"ש כחלק מספיחי הפרשה, דנינו הלך בדיוק בדרך שאותה סלל.